Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ale jo, až na ten pateticky blitkoidní ucancaný konec na stadiónu (ó, jaké překvapení!), jsem oscilovala mezi chvilkama nudy a chvilkama uchechtávání. Sandler až tolik nelezl na nervy, John Turturro byl super psychouš, Woody Harrelson byl pěkná bukvice, Luis Guzmán ošklivá bukvice a Jack Nicholson je prostě klasicky odpudivě roztomilý - kdo by mu odolal?;-) Jako bonus kříženec kočky s hrochem ve slušivém oblečku. Obstojná komedie, nic víc, nic míň. 65%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jestli se dá říci, že Adam Sandler natočil něco dobrého, tak je to právě tento typ komedií. A Kurs sebeovládání je jedním z nejlepších kousků. S výstředním psychiatrem Jackem Nicolsonem a Adamem dokázal režiisér Peter Segal připravit obstojnou porci zábavy a vtipných momentů, které se mnohdy nebezpečně přibližují hranici absurdity, ovšem dohromady tvoří celek, který dokáže pobavit...80% ()

Reklama

Sigurd 

všechny recenze uživatele

Dvě věci se Kurzu sebeovládání upřít nedají. Nápad a slušné herecké obsazení- Tímto však bohužel výčet kladů končí. A. Sandler, hrající protentokrát úsporně s neměnným výrazem věčného otloukánka, marně drží krok s mistrem psychoušských rolí J. Nicholsonem. Ten, ač ukazující jen svůj komediální standard, představuje pro diváka opravdový vrchol snímku. Co nás tedy čeká? Nikterak převratný děj, dostane se i na křečovité, rádoby humorné scény nemající s pojmem bláznivá komedie absolutně nic společného. Věřte nebo ne, ve druhé části filmu se dokonce objeví něco nebezpečně připomínajícího gradaci. Samozřejmě jen z dálky. A „překvapivý“ závěr uvede věci „na pravou míru“. Happy end na N.Y. stadiónu aneb možná přijde i Woody Harrelson. Nějaké to poplácání po zádech, zamáčknout slzu a rozvalit se spokojeně v křesle. A proč taky ne. Právě jsem úspěšně absolvoval Kurz sebeovládání. Stálo to dost velkou námahu, nevypnout film už v půlce. 50% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako pohodový zábavný relax ok, ale vzhledem k hvězdnému obsazení i jinak schopnému Peteru Segalovi jedno velké zklamání. Sandlera mám hodně rád a považuji ho za dobrého herce, pokud ho někdo přinutí hrát, Nicholsona zbožňuji a je pro mě nejlepším hercem vůbec, ale tady se věci jaksi nesešly. Oba sice mají hrát svůj standard a také ho předvádí, ale dementní scénář včetně strašidelné pointy sráží jejich zábavný projev do sféry nepříjemné sebeparodie (především tedy v případě Nicholsona). A navíc absentuje nápaditý dialogový humor, který je vytlačen přiblblými emocionálními výlevy nebo lacinější fyzickou srandou, jakkoli je například bitka s pobožným J.C. Reillym výborná. Na jedno zhlédnutí za slušné 3*. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal od "sandlerovky" nějaké velké umění... proto se na ně nekoukáme. Přiznám se, že Adama Sandlera mám ráda, jeho komika mi rozhodně nevadí a tenhle snímek patří jeho lepším filmům. Půlka filmu je docela zábavná, řada vtipů je jako vždy trapná a nevtipná, ale pořád jde o docela slušnou komedii s pár roztomilými momenty. A těch cameo rolí... radost pohledět. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli filmu se Jack Nicholson (Buddy Rydell) vůbec neholil a nestříhal několik týdnů, proto vznikaly pomluvy a fámy, že se z něj stal alkoholik. (lesumir)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 135,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 195,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama