Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John McEnroe kdysi řekl, že největším nepřítelem tenisty na kurtu je rozhodčí. Největším nepřítel Sandlerových komedií je nevyvážené tempo a mnohdy bohužel i on sám.. Naštěstí Anger Management polívají živou vodou Turturro, jehož prudký Chuck se zajímavým původem napůl Ital, napůl Ir, napůl Mexičan a možná Žid je naprosto kouzelný, "brazilská buzna" Guzmán, rozněžnělý Harrelson, či první a druhá meta bostonských Red Sox na Heather Graham. Ve věci "neveřejného" vyznání lásky na baseballovém stadiónu Yankees nevidím na rozdíl od jiných zde sebemenší důvod ke kritice, neboť se nebralo ani na vteřinu vážně. Řekněte, nebylo by hezké, kdyby se při živém přenosu čt z poslanecké sněmovny ti rozvášnění hoši, kterým na nás tolik záleží, chytli za ruce a napříč politickým spektrem si společně zanotovali: I feel pretty / oh, so pretty / oh so pretty and witty.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Absolútny trapas, nič viac nie je táto ako že komedia bez deju. Ostatným čo hodnotia film stačí asi že tam hrá Jack Nicholson(a jeho klasická ksichtová póza) ale ten rovnako ako Adam Sandler je vo svojej úlohe úplne nevýrazní a na viac, tie scénky čo majú byť ako že komické sú len povrchné žváchance bez kúska vtipu, ozaj len málo toho trošku vydareného sa tu udialo a tak som si musel pretrpieť vyše polovicu najhoršieho filmu zo Sandlerom čo som videl a to som myslel že horšie než Veľký tato to už nebude. ║Rozpočet $75miliónovTržby USA $135,645,823Tržby Celosvetovo $195,745,823/20%/ ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho mnohem víc. Už jenom jména jako Jack Nicholson, Woody Harrelson a konec konců i Adam Sandler naznačujou, že by to mohla bejt pořádná zábava, ale tohle je spíš podprůměrná komedie, která ke konci spíš připomíná romantickej film. Pro mě je to jednoznačně zklamání. Jack Nicholson v poslední době bere taky roli v každý blbosti. Tady to fakt nemohlo zachránit už nic. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// +závěrečné rozuzlení, najde se tu pár cameo rolí -další typická "sandlerovka" po které zjišťuji, že tento typ filmů není pro mě úplně to pravé ořechové, je to strašné psycho, fuj je to :-)/// Jack Nicholson je strašně slizkej parchant a budete ho stejně jako hlavní hrdina snímku pořádně nenávídět. Účel to tedy splnilo, ale popravdě, moc lehce se mi na něco takového nedívá. Moc jsem se nesmál, ani mi to nepřišlo moc zábavné. Celé je to takové průměrné, snad až na prostředí, NY docela zaujal. Jo a ten kocour, ten byl opravdu pěkně macatej :-)/// Celkem 46%/// ()

Sigurd 

všechny recenze uživatele

Dvě věci se Kurzu sebeovládání upřít nedají. Nápad a slušné herecké obsazení- Tímto však bohužel výčet kladů končí. A. Sandler, hrající protentokrát úsporně s neměnným výrazem věčného otloukánka, marně drží krok s mistrem psychoušských rolí J. Nicholsonem. Ten, ač ukazující jen svůj komediální standard, představuje pro diváka opravdový vrchol snímku. Co nás tedy čeká? Nikterak převratný děj, dostane se i na křečovité, rádoby humorné scény nemající s pojmem bláznivá komedie absolutně nic společného. Věřte nebo ne, ve druhé části filmu se dokonce objeví něco nebezpečně připomínajícího gradaci. Samozřejmě jen z dálky. A „překvapivý“ závěr uvede věci „na pravou míru“. Happy end na N.Y. stadiónu aneb možná přijde i Woody Harrelson. Nějaké to poplácání po zádech, zamáčknout slzu a rozvalit se spokojeně v křesle. A proč taky ne. Právě jsem úspěšně absolvoval Kurz sebeovládání. Stálo to dost velkou námahu, nevypnout film už v půlce. 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Poslední film herečky Lynne Thigpen (Brenda Daniels), která zemřela měsíc před jeho uvedením do kin. Snímek je věnován její památce. (ČSFD)
  • Kvůli filmu se Jack Nicholson (Buddy Rydell) vůbec neholil a nestříhal několik týdnů, proto vznikaly pomluvy a fámy, že se z něj stal alkoholik. (lesumir)
  • Ve scéně, kdy Dave (Adam Sandler)  a Buddy Rydell (Jack Nicholson) odjíždějí z kláštera, kde si byli vyřídit účty z mládí, vyjedou polní cestou na silnici a přejedou dvojitou žlutou středovou čáru. V následující scéně je však ve zpětném zrcátku vidět čára jednoduchá, přerušovaná, bílá. (eltazar)

Reklama

Reklama