Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (405)

pepo 

všechny recenze uživatele

Greenland sa snazi byt niecim ako bola Vojna svetov v protipole k Dnu nezavislosti. Tu sa tvorcovia snazia podat iny obraz k filmom typu Armageddon alebo 2012. V podstate ide o komornu dramu jednej rodiny na pozadi svetovej katastrofy. Je to dobry film, ale Wugh rozhodne nie je Spielberg a jeho kusku chyba lepsia atmosfera a nezabudnutelne sceny (ktorych mala Vojna svetov habadej). Viac si ju uziju navstevnici klubovych kin ako popcornozruti v multiplexoch. Trikovych scen je uplne minimum a vsetko sa viac sustredi na komorny pribeh jednej rodiny. Co nie je zly pristup, no napr. nizkorozpoctova pecka These Final Hours ho zvladala lepsie. Poctivych 6/10 , no ide o dost lepsi film, nez by ste na zaklade zapletky a obsadenia cakali. A minimalne 3 sceny su krasne mrazive a kruto dojemne. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

K Zemi míří kometa a Gerard Butler musí zachránit svou rodinu. Ne svět nebo civilizaci, jen rodinu. Greenland je na první pohled úplně obyčejný katastrofický film, který se ale oproti ostatním liší v tom, že se točí kolem obyčejných hrdinů, kteří se pokoušejí přežít. Nic víc. Solidní herci, hodně svižné tempo a dobře budované napětí. Nic moc nového, ale řemeslně nadprůměrná zábava. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po delší době dražší a větší film, který v aktuální krizi potěší a taky fakt, že katastrofických filmů je jako šafránu. Greenland má solidní vizuál, slušné tempo, Gerard Butler hraje svůj herecký standard a napětím se zde nešetří. Film je teda především road movie o záchraně rodiny, těch samotných trikových atrakcí je zde trošku míň, ale když na ně dojde, tak rozhodně stojí za to. 2 hodiny utekly jako voda a když člověk nad tím moc nepřemýšlí, tak se dá výborně zabavit. Příběh***, Akce****, Humor**, Násilí**, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Greenland je trošku jiný katastrofický film. Místo opulentní "CGI" destrukce nám nabídne záběry na jednu rodinu a obyčejné lidi, kteří se tváří v tvář vyhynutí uchylují ke svým nejnižším pudům. Upřímně, tento komornější přístup k látce se mi velmi líbí, což ještě navíc umocňují dobře vybraní ústřední herci a sympaticky "hloupý" scénář. Pokud tedy hledáte fajn filmovou nenáročnou jednohubku na večer, Greenland je zcela určitě tou správnou volbou. Skvělá práce! „My friend Teddy says your life flashes in front of your eyes when you die. I think it would be better if it did that while you lived. That way, you could see all the good memories and be happy.“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hallmarkovsky televízne pôsobiaci katastrofák, ktorý pôsobí ako zlepenec mnohých slávnejších a lepších predobrazov. Ani ich tu nebudem vypisovať. Každý si behom sledovania na nejaký spomenie. Problém je, že všetky tie klišé motívy nepôsobia znova príliš funkčne. Ešte prvá pol hodina má celkom solídnu atmosféru a ústredná rodinka si ma získala, ale akonáhle sa začali riešiť dokonale predvídateľné voloviny typu zabudnutý inzulín, tak ma to začalo skôr štvať. Našťastie sa priebežne dočkáme občasnej trikovej deštrukcie. Síce ázijskej druhej cenovej, ale stále dostatočne zábavnej. Ten mix seriózne tváriaceho sa katastrofáku s prehnanými trikovými béčkovými scénami príliš k sebe neladí. Celkovo to je ľahko stráviteľná jednohubka na ktorú za pár dní zabudnem. Ric Roman Waugh podľa mňa rozhodne je nadpriemerný režisér, ale s neinvenčným scenárom a obmedzeným rozpočtom ani on žiadnu pecku nenatočí. 6/10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie začalo 1. mája 2019 a trvalo celkovo 2 mesiace. (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama