Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh chlapce a jeho strýce, který je soukromým detektivem, se odehrává v daleké budoucnosti, kdy vedle sebe žijí lidé a roboti, nikoliv však ve shodě. Mnozí roboti jsou nuceni obývat vyhrazené oblasti a je jim přisouzena úloha pouhých lidských sluhů, což samozřejmě nepřispívá ke klidu ani k harmonickému soužití. Když se chlapec setkává s robotem Timou, dostávají se spolu do mnoha komplikovaných situací, v nichž pochopí, jak důležité jsou city, které lidi odlišují od ostatních bytostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Anime pocta slavnému němému velkofilmu je výborná. Z filmu dýchá retro nálada, ať už jde o výpravu (vzhled budov, ozubená kola, pára) či použitou hudbu (geniální scéna zkázy za doprovodu optimistického jazzu). Z původního děje zbylo hodně, ale byl posunut o tři čtvrtě století techniky a nepříliš pozitivních zkušeností, takže mnohé motivy dovádí dále či aspoň jinam. Ostatně zápletka kromě Langova filmu připomíná i Scottova Blade Runnera. Takže žádný tupý remake, ale svébytné umělecké dílo (90%). ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Znalci z HBO dali tento film do kategorie "pro rodinu". Snad proto, že jde o animovaný film. Co asi budou říkat děti tomu konci. Jinak ale skvělá záležitost. Zajímavé postavy, krásná animace především různých strojů a zařízení. Velmi mě překvapila hudba pana Hondy, která se často nese v jazzovém stylu. Velmi pěkné je hudební podkreslení závěrečné scény, která mě tedy dostala celkově. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, jak se rodí dějiny ... v kulisách supermoderního, ambiciózního města budoucnosti, které okázale oslavuje své úspěchy a všechnu svou špínu pečlivě ukrývá v podzemí. O zhoubné touze po moci, ale taky o odvěké potřebě lásky a uznání - a o důsledcích lidských tužeb, které mohou být v obou případech zničující. O robotech, degradovaných na pouhé pracovní síly, kteří se v mnoha ohledech zdají být lidštější než lidé ... a o překrásné Timě, která netuší, že není člověkem. Vizuálně VELICE zajímavý snímek se silným sociálním podtextem disponuje zvláštní, až symbolickou retro atmosférou, kterou podbarvuje sugestivní jazzová hudba - a jeho děj pomalu a neodvratně spěje k monumentálnímu finále, které bez špetky lítosti smete všechny nenaplněné sny. P.S.: Nehledejte v něm za každou cenu spojitost se stejnojmenným snímkem Fritze Langa z roku 1927, i když určité zjevné i skryté odkazy se tady najdou. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo... Film má sice jakousi kvalitu, jenže průměr je hodnocení mnohdy horší a zavrženíhodnější než-li odpad, což tedy sice není tak docela tenhle případ, ale i tak je výsledek svou průměrností minimálně otravný. Svou zásluhu na tom předně nesou všechny dětské postavy, které se v anime dají snést například tehdy, když jsou roztomilé, mají krátkou sukýnku, roztomilý kukuč a hrozně ostrou katanu, kterou krájí na kousky různé živé i neživé stvůry a vůbec vyvádí podobné piškuntálie, jenže tady jsou jen a pouze dětské, nevhodné a otravné, což jde ruku v ruce s nehorázně debilně roztomilou animací, která jakýkoliv náznak přesahu brutálně ubíjí kamenou palicí a i díky ní je tenhle film spíš pro odrostlé dítě, než pr dospělého a je úplně jedno, jaký je nebo není závěr, tvůrci jsou se svými roztomilými roboty a vyhýbáním se čemukoliv, co by mohlo mít nějakou hlubší myšlenku mnohem blíže vyspělejší pohádce, protože opravdu dospělým anime nesahá tenhle film ani po kotníky a to nemusíme mluvit jen o námětově spřízněném Ghost in The Shell. Navíc ani jako pocta původnímu Metropolis to nefunguje a společné mají snad jen to jméno futuristické (která v tomhle případě vlastně není futuristická ani trochu) megapole. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama