Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

ripo 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších dielov Zemana, kde je až príliš veľa protisocialistických konšpirácií, ako z dôb priemyselne revolúcie v 19. storočí, kedy sa úmeselne poškodzovali stroje a moc chcel prevzaiť do rúk proletariát. Tento diel si s obľubou pozerám len kvôli tomu, aby som si oprášil spomienky z pobytu na Kube , kedy som býval 3 dni v tomto hoteli (samozrejme, že sa nevolal Bella Vista) a kde som sakochal neskutočne krásným okolím hotela s planinami a zaoblenými kopčekmi...... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Seriál 30 případů majora Zemana byl jedním z nejkvalitněji vyrobených seriálů v období socialismu.Přesto mi ty dva díly, věnované výhradně práci československé kontrarozvědky do celkové kncepce díla nesedly. Proto i tento "akční" snímek považuji za spíše průměrný, ale Rudolf Jelínek se tu představuje jako velice fyzicky zdatný herec, musel jsem se trochu pousmát, jak řada herců, které psojkujeme s kladnými rolemi, zde hrála velké záporňáky, zvláště patrné u Jana Pohana, který obvykle naopak vytvářel role kriminalistů a policistů. ()

Reklama

Andronikos

všechny recenze uživatele

Po akčných filmoch rokov osemdesiatych a v dnešnej dobe to vážne asi nie je najnapínavejší film, ale porovnanie s obstarožnejšími bondovkami by snáď zniesol. Ku komentovaniu tohto v podstate nesamostatného diela sa odhodlávam ale len preto, že mi nedá nereagovať na emotívne a vulgárne (Lima; "estébácký svině"; mimochodom, žiadne "svině" tu nevystupujú, asi tak, ako v dnešných filmoch medzi kladnými hrdinami väčšinou nevystupujú skorumpovaní policajti, čo neznamená, že filmovú produkciu paušálne zavrhnem, pretože neodráža realitu) a mylné či manipulované (Tosim; Hradec sa golf naučil v Kateřinské Hoře a to s pánom farárom!) výplody. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbí. Je to akční, naše sabotované lokomotivy bez kterých se Chile položí a agent Hradec. A snad ještě víc konspirátor Wunder Pepi Postránecký... Kanyzovi jsem to nezáviděl, zahrál si ve velké hře a nechtěl bych být na jeho místě v hotelu, kde byl fakt sám. A konečný útěk před úchyly v autě.. Super.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Viac ako dvojhodinový snímok "Rukojemník v Bella Vista" vznikol ako spojenie dvoch samostatných častí, ktoré sú súčasťou československého kriminálneho televízneho seriálu "Tridsať prípadov majora Zemana". Konkrétne sa jedná o epizódy dvadsaťsedem (Rukojeník v Bella Vista) a dvadsaťosem (Posolstvo z neznámej krajiny). Dej filmu sa odohráva v roku 1972 v Južnej Amerike, kde pôsobí medzinárodná kontrarevolučná zločinecká skupina. Príslušníci pražského policajného zboru sú im na stope. Predovšetkým major Hradec je nasadený v prvej línii. Je to taký český James Bond v službách komunistického aparátu. Pôvodné časti, ktoré sú základom tohto celovečerného filmu, radím v rámci seriálu medzi tie najslabšie. Takže ani tento filmový projekt ma nijak zvlášť neoslovil. ** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Hotel Bella Vista se ve skutečnosti jmenuje Horizontes los Jazmines a leží 2 km od Vinales na Kubě. (sator)
  • V dodatečně dotočené scéně, která se má odehrávat někde v policejních garážích, je jasně vidět žlutobílé vozidlo Veřejné Bezpečnosti. Takto označená vozidla se však začala používat až o pět let později. Koneckonců na začátku filmu vidíme správné dobové vozidlo, modré s bílým pruhem. Taktéž na hercích v této scéně je zřetelně poznat, že jsou o nějaký ten pátek starší. (Scott67)
  • Most, ze kterého chtěla skočit Sachlová (Helga Čočková), se nachází v Praze na Císařském ostrově. Bar v hotelu Bella Vista je hotel Los Jazmines v údolí Viňales na Kubě. Natáčelo se také ve městě Rostock v severním Německu. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama