Reklama

Reklama

Obří spár

(neoficiální název)
  • USA The Giant Claw
Trailer

Obsahy(1)

Gigantický sup z vnějšího vesmíru ohrožuje zeměkouli! Na počátku jeden pilot spatří cosi jako UFO, ale poté se ukáže, že to byl obrovský ošklivý pták. Tak se tým vědců spolu s armádou pokusí vyvinout zbraň, která by narušila příšerákův štít, který ho činí neviditelným vůči všem radarům - a zbavila nás ho jednou provždy. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí herci, kteří bez uzardění hrají s vážnou tváří v neskutečné pitomince. Vědecká mlha musí být krajně nevěrohodná i pro laiky (a je to jediná část, kdy hercům dialogy neplynou z úst moc lehce, protože cítí, že to jsou nehoráznosti). Velmi svižná konverzačka, milá a celkem věrohodná ústřední dvojice, dobří přihrávači, rozsáhlá práce s modýlky a dobrá kamera. Samotná kapitola je ptáčátko, strká do kapsy velkou část monster, co znám (samozřejmě až na Mothru, Gameru, Godzillu a tak). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tyhle vážně míněné, ale skrznaskrz pitomé filmy člověka pobaví víc než leckterá úmyslná komedie. Obrovský pták, který vypadá jako noční můra tvůrců Sezamové ulice, lapá stíhačky i bombardéry, labužnicky je rozkusuje a následně si pochutnává na nebohých pilotech, kteří se snášejí na padácích... To je ale ptákovina. Doslova. Na takový počin ani není třeba točit parodii - určitě by nebyla zábavnější. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Dosť nevydarený vtip, béčko ako hrom, ktoré sa ani neviem o čo snaží, ten monster vták v tom maximálne odbytom prevedení ma dostal do kolien, som ostal normálne v šoku či to tvorcovia myslia vážne, pri správnom odľahčení to mohlo byť aspoň zábavné béčko, takto len nevydarený nezmar. /20%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pěkná ptákovina! Hmota, antihmota a létající blboun nejapný! Klasický monstrsnímek kombinující sci-fi, dobrodružný žánr a horor. Za létajícím monstrem nejsou ani jaderné pokusy, ani experimenty šílených vědců, ba co víc, nepřivezla ho žádná kosmická expedice. Tenhle pták si prostě jen tak přiletěl na matičku Zemi.... Jen tak? Statečný Mitch a půvabná Sally, se kterou se postupně - jak jinak - sblíží, brzy zjistí, co vesmírného šmejda k nám přivedlo. A není to zjištění nijak veselé! Tvůrci zpočátku monstrum skrývají, divák, stejně jako hlavní postavy, zahlédne občas jen jakousi šmouhu na obloze. A pak to přijde... Objeví se pták, divák dostane záchvat smíchu a raní ho mrtvice. Bohužel, na zdejší obludě se nepodílel R. Harryhausen, a tak tu máme legrační loutku, co se do filmu zatoulala nejspíš ze seriálu o Hurvínkovi. Pro skalní fanoušky má však film neodolatelné kouzlo a právě legrační triky jsou na něm to nejlepší. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pro staré monster movie mám slabost, takže jsem se na tenhle poklad opravdu hodně těšil. Zpětně viděno, stačilo se podívat na trailer. Film totiž táhne jenom prehistorická létající obluda, a nějaký zajímavý děj, nebo napětí se čekat nedají. Film je z větší části nuda. Scenárista smysluplně nezaplnil ani těch 75 minut, takže většinu času jsou na plátně jen úmorné dialogy o ničem. Logických chyb a donebevolajících blbostí je tolik, že film funguje i jako komedie. Smíchu jsem se neubránil ani já, což je pro The Giant Claw hodně špatná vizitka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Zábery vzlietajúceho lietadla B-25, aby zaútočil na monštrum, sú použité z filmu 30 Seconds over Tokyo (1944). (beso74)
  • Monštrum na plagáte sa vôbec nepodobá na to z filmu. Tvorcovia ho totiž vôbec nemali možnosť vidieť, a tak predpokladali, že pôjde o nejakého gigantického orla či jastraba. (beso74)
  • Film bol určený na vydanie iba na VHS, ale v októbri 2007 sa objavil na DVD ako súčasť dvojdiskovej kolekcie "Icons of Horror Collection - Sam Katzman". (Mihail123)

Reklama

Reklama