Reklama

Reklama

Hlenky - Géniové bez mozku

(TV film)
  • Francie The Blob: A Genius Without a Brain (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film The Blob z roku 1958 dal jméno skutečnému organismu. Jednobuněčný organismus se objevil na počátku života na Zemi před miliardou let a je jedním z nejprimitivnějších živých tvorů... Hlenka přichází! Tento zvláštní organismus je starý celou jednu miliardu let. Známe ho spíše jako plesnivý sliz. Přesto neohroženě zpochybňuje způsob, jakým nahlížíme na život. A navíc se chystá úplně změnit koncept inteligence. Může být někdo nebo něco génius, i když nemá mozek? Fascinující dokumentární film, ve kterém se sci-fi potkává s půvaby přírody, špičkovou vědou, úsměvným humorem, ale i digitální animací, je pozoruhodným portrétem jednoho naprosto ohromujícího živého organismu. Není to ani živočich, ani rostlina, ani houba… je to hlenka! Jedna jediná obří buňka, jejíž úžasné schopnosti otevírají zvídavým vědcům dveře do úplně nového, neznámého světa – světa, ve kterém existuje inteligence bez mozku. Dokument Hlenky: Géniové bez mozku vznikal na třech světových kontinentech a připomíná vzrušující vědecký thriller. Sledujte špičkové mezinárodní odborníky z Evropy, Japonska nebo USA, odhalte jejich přelomové poznatky a zažijte ohromující výpravu k samotným kořenům poznání. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2020) Před projekcí snímku jsem neměl takřka vůbec povědomí o hlenkách, které i přes svou primitivní strukturu oplývají nadmíru neobyčejnými vlastnostmi, které by jim mohl kdejaký jiný tvor závidět. Během padesáti minut se divák dozví různé poznatky ze života těchto jednobuněčných organismů, které nepřestávají vědce stále překvapovat. Tito miliardu let staří mini-tvorové dokáží bez mozku, nervového systému, úst i končetin nepředstavitelné věci, nad kterými člověku přestává rozum stát - v ideálním případě by mohli v budoucnu posloužit i při výzkumu vážných onemocnění. Informační vložka s ploštěnkami mě rovněž velmi zaujala. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě, že dle mého nevědeckého očekávání byl americký blob nejžravější , ovesné vločky mu nechutnaly a dával řednost symbolu amerického kapitalismu rychlému občerstvení. Dokument na televizi Prima Zoom o tom, co je to vlastně inteligence. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama