Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Chasidská Židovka opustí domluvené manželství a uteče z Brooklynu do Berlína, kde se jí ujme skupina muzikantů. Ale minulosti jen tak snadno neunikne. (Netflix)

Recenze (97)

Klara 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavá minisérie, která člověka nutí koukat v kuse, ani jeden díl si nemůžete nechat na později, protože je to jednoduše tak návykové. Skvělý vhled do této kultury, myslím si, že mnoho věcí se člověk dozví poprvé a bude nad nimi až žasnout. Výkon hlavní herečky neskutečný. Velké doporučení! ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Židovství v Americe zkrátka není jednoduché a pokud to bohužel nemáte v krvi, tak se židem nestanete. Esty je jedním z těchto případů a proto utíká za "svobodou" do Evropy a přesněji do centra menšin a to je Berlín. Příběh je rozdělen do dvou linií, které se navzájem asi po 10 minutách střídají. Jedna je z minulosti a ukazuje, jak se Esty stává židovkou a zároveň nám přestavuje jejich různé tradice. Druhá je už z přítomnosti a vypráví právě o již zmiňovaném útěku do Berlína. Film je čisté drama, takže se zde nachází hodně dialogů, na kterých stojí i celý film. Chvilkami je příběh i emočně silný. Postav tu zas moc není, a proto se spíše jedná o sólojízdu hlavní herečky, která ale hraje velmi přesvědčivě. Jednu věc jsem si upřesnil v tomto filmu. A to že židovství je strašná blbost. 75% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Neortodoxní místy působí jako dokument, který staví na kontrastu konzervativnosti a diversity. Projekt, který po sobě zanechává hodně výrazný "statement", u kterého mám ale jeden otazník. Příběh ukazuje ženám v podobné situaci určitou cestu a inspiraci, ale do jaké míry tyto ženy budou mít přístup k Netflixu, když nemají pomalu přístup ani k internetu? ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Vo svete žijú ľudia v rôznych spoločenstvách, s rôznymi tradíciami a pravidlami. Nemusíme im rozumieť, dokonca môžeme nechápavo krútiť hlavou, ako môžu takto žiť. Väčšinou z presvedčenia, iný svet ani nepoznajú a mnohí sa vôbec necítia akokoľvek obmedzovaní či obmedzení, kvôli tomu, že žijú inak, ako zbytok Zemegule. Príbeh dievčaťa, ktoré sa však v prostredí, v ktorom je „doma“ cíti nešťastne. Ako budeme sledovať jej kroky, pochopíme prečo. Príbeh nekončí prekvapujúco, silným momentom je pieseň, ktorú sme si vypočuli v poslednej časti - spôsobila ozajstné zimomriavky. Zaujímavá herečka v roli Esther, svojej úlohy sa zhostila statočne a uveriteľne. Z mínusov - prekážala séria udalostí v Berlíne, boli zmesou až neuveriteľných náhod. Ale o to v príbehu nešlo. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do komunity ortodoxních židů a příběh jedné mladé holčiny, která se ji rozhodla opustit. Vzhledem k tomu, že je to založeno na skutečném příběhu, tak to přináší opravdu zajímavý náhled do fungování takové komunity. Jeden z těch příběhů, který vás donutí vyhledat si pár věcí okolo, abyste si rozšířili vlastní obzory. Podle mě to fungovalo dobře a příběhově to pěkně odsýpalo, i když je pravda, že hlavní hrdinka to měla podezřele jednoduché od okamžiku, co se dostala do Berlína. To nic nemění na to, že Shira Haas si zaslouží chválu kritiky, která se jí za hlavní roli dostala. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Příběh je založen na skutečných událostech. (Azuko)
  • Shira Haas (Esty) si byla nucena první natáčecí den oholit hlavu. Od té doby používala k natáčení scén z různých období života Esty paruky. (Azuko)
  • Eli Rosen pomáhal všem ostatním hercům s jazykem jidiš. (Azuko)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno