Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Chudší příbuzný Wind Riveru, který sice nemá tak výraznou a drásající atmosféru, ale který je velmi důstojným zástupcem v daném žánru. Je tu pár ne úplně předvídatelných twistů, nicméně do popředí vystupuje především zvolený způsob záběrování a skvěle padnoucí soundtrack. Nikolaj Coster-Waldau má naštěstí dostatečně silné charisma na to, aby většinu diváckého zážitku utáhl na svých bedrech. Scenáristicky se jedná o takový neutrální průměr, po čistě řemeslné stránce jde o silný nadstandard. [65%] ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Já vím, že budu v menšině, ale jebu to, mně tohle sedlo jako prdel na hrnec a tak si to zcela nadšeně opětkuju a budu na to pět ódy radosti a nadšení, které drtivá většina lidí absolutně nepobere a budou si říkat, že sem asi změnila dealera a nebo si toho prostě vzala moc. Každopádně The Silencing je pro mou žlutou maličkost překvapení roku. Parádní herci, parádní příběh, parádní příroda, parádní atmosféra, parádní....No chápeme. Hlavně konečně film, kde drtivá většina postav jedná logicky a ne jako po lobotomii a i když se zrovna nechovaj učebnicově, tak sem je plně chápala. Je fuckt, že Nikolaj byl lehce nesmrtelnej a gruntovat podlahu s prostřeleným bachorem bylo kapku přes čáru, ale jebat to. Prostě se potřeboval nějak v tu chvíli zabavit. Kdo je vrah sem odhulila docela brzo, jelikož sem kurevsky dobrej detektiv-amatér a tak mě finální odhulení nepřekvapilo. Každopádně naháněčky v lese to byla paráda a ten zmrd se uměl opravdu dobře schovávat. Byla sem napnutá jak trenky při erekci, ze který strany přiletí šíp a atmoška se v těch chvílích dala krájet. Nemůžu to tady všem vřele doporučovat, jelikož dle hovnocení sem si z toho na prdel sedla asi jenom já, ale když se budete jooo nudit, rejpat v nose nebo dloubat v prdeli, zkuste si to pustit jako kulisu.Třeba Vás to příjemně překvapí a nebo si řeknete, co na tom ta žlutá kráva zas viděla. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Uznávám, moc jsem toho od The Silencing nečekal, ani zdejší komentáře nezahrnují tento film nějakým závratným hodnocením. Ale ve výsledku se jedná o poctivý přírůstek do žánru krimi, který toho má hodně co nabídnout! Už jen zasazení do kanadských odlehlých lesů, kde po vás pomalu neštěkne ani pes, dodává tu správnou atmosféru. Coster-Waldau opět přispěchal s dokonalým výkonem, na druhé straně Wallis v roli šerifky podala též obstojný výkon. Líbilo se mi, jak autoři naznačovali různé maličkosti v průběhu, které do sebe na konci zapadly jako jeden celek skládačky. Film nabídne dost momentů, kde se nešetří napětím (naháněčky v lese skvělé!), emocemi, ale i na detektivní žánr překvapivými zvraty, kdy vás minimálně dva překvapí. Celkově to například na Wind River nemá, ale osobně mám pocit, že snímek kvalitativně podobný The Silencing by chtěl natočit každý filmař. Poctivé řemeslo každým coulem. Za mě 7,5/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Život v mestečku Echo Falls v blízkosti národného parku v americko-kanadskom pohraničí sa zmení potom ako je v lese objavené telo iba 14 ročného dievčaťa, ktoré evidentne niekto lovil. To otvorí staré rany správcovi parku Rayburnovi Swansonovi pretože pred piatimi rokmi zmizla ich dcéra Gwen ktorá v čase zmiznutia bola v rovnakom veku. Vyšetrovaním prípadu je poverená šerifka Alex Gustafson, ktorej pre zmenu robí starosti jej mladší brat Brooks, ktorý bol v detstve týraný pestúnskou rodinou...Ponurú atmosféra ktorá sa vznáša nad osudmi jednotlivých postáv vystihuje aj počasie v meste. Dej filmu má pomerne rýchly spád a aj keď tento thriller nie je ničím výnimočný v mori slabých príbehov či seriálov produkovaných v poslednom období milovníka krimi príbehov príjemne pohladí na duši. Pre m§a osobne je to jeden z filmov, ktorý by si zaslúžil vyššie percentuálne ohodnotenie aj vzhľadom k dobrému hereckému výkonu Jamieho Lannistra... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(21/2023) / Wind River v beta verzii. Nebyť Nikolaja a Annabelle Wallis dopadlo by to asi až podpriemerne. Ale inak v rámci žánru si nie je moc na čo sťažovať. Nie je tu nič extra ambiciózne, ale zároveň všetko na filme je profi a čo je hlavné, vcelku podarený príbeh udržal moju pozornosť. A čo mňa osobne veľmi baví je taký ten depresívny americký vidiek, atmosféra výborná. Škoda len, že celkový dojem je taký trochu už pár krát vylúhovaný čaj. (6/10) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)
  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama