Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pocitovo na 4, objektívne za 3. Scenár má hneď niekoľko logických dier, pre ktoré film nepôsobí natoľko uveriteľne, ako by si zaslúžil. Twisty sú celkom šokujúce, aj keď málo prepracované a pomáhajú im scenáristické barličky. Príbeh inak perfektne odsýpa a baví, takže je to škoda. Nikolaj je super a obstojne mu sekundujú aj vedľajší herci. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dozvuky minulosti opäť zarezonujú po objavení mŕtveho dievčaťa uprostred prírodnej rezervácie. Obeťou tejto loveckej sezóny nebudú zvieratá, lež ľudia. Pohľadná šerifka, indiánsky policajt a alkoholom presiaknutý, no fyzicky nezlomený, strážca rezervácie, napriek rozdielnym kostlivcom v skrini, spoja napokon sily v boji proti huňatému vraždiacemu monštru. Všetko v lokáciách divokej prírody, Scenérie ako z katalógu príznačne necitlivo narúša obrovská zaniknutá fabrika, nevzhľadný opustený statok s temnou minulosťou, ako rovnako nevábne pôsobiaca indiánska osada zložená z karavanov a narýchlo zbúchaných barakov.. Čo na tom, že príbeh je ako obohraná platňa s pár logickými škrabancami, keď na novom gramofóne si ju vždy radi pustíme. Najmä, ak príbeh šliape dopredu, ako dobre namastený stroj. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního roku. The Silencing nepřichází vyloženě s ničím novým, potěší ale tím, jak důsledně pracuje se základními principy žánru. Žádná věta není zbytečná. Vše, co je nějak zdůrazněno, ať už slovně či vizuálně, později sehraje svou roli. A postavy - v rámci světa, v němž jsou uzavřeny - jednají až vzácně logicky. Což nutně neznamená, že by dělaly jen správná rozhodnutí. Ale reagují správně v rámci vnitřního nastavení a současně je scenárista nikdy nenutí, aby vypadaly jako idioti, kteří pro stromy nevidí les. Atmosféra místa v zemi nikoho, kde se (leč velmi lehce) střetává indiánská kultura s americkou, postavy jsou v neustálé tenzi a bolest se musí řešit za pochodu, dává vzpomenout na famózní Wind River. A jakkoli je zdejší vyznění jednodušší a diváčtější (ve smyslu menších uměleckých ambicí), nemůžu se zbavit pocitu, že bude The Silencing patřit k nejvýraznějším filmům, jaké jsem v letošním roce viděl. S něčím takovým jsem po unylém traileru vážně ani v nejmenším nepočítal. P.S. Coster-Waldau je jasnej Joel pro seriálové The Last of Us! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V přírodní rezervaci tropí neplechu maskovaný vrhač oštěpu a odnáší to mladé dívky. Přítrž jeho vražednému řádění chce učinit správce rezervace, jemuž je věrným druhem láhev alkoholu, kterou třímá od doby, co mu byla před lety unesena dcera, po které stále pátrá, a sympatická šerifka, která má nezdárného bratra, za něhož "žehlí" problémy. Nikolaj Coster-Waldau a Annabelle Wallis film svojí účastí tahají z průměru. Mrtvých těl není tolik, škoda, jejich posmrtné vzezření je totiž pěkně vyvedeno, což je asi to nejnákladnější v celém, finančně skromně vyhlížejícím filmu. Thriller- laici se jistě nebudou divit, že film sází na množství falešných stop, thriller-odborníci se převážně v této scenáristicky naivní fázi budou nudit, neb jim bude jasné, že vrahem rozhodně nebude ten jediný nápadně podezřelý mladík (tohle opravdu nelze považovat za spoiler), tudíž je dobré všímat si všech dalších indícií. No jo, ony se vlastně ani moc během filmu nevyskytují/nenabízí, takže se víceméně k vrahově identitě dobereme "sofistikovanou" náhodou. Dynamickými prostoji se nehýří a klišé zápletka a postavy hrají prim. Přesto lze ocenit Nikolaje Costera-Waldaue, že svým zaníceným herectvím a zdatnou orientací v kanadských hvozdech připravil spolu s celým natáčecím štábem standardní kriminalistický prožitek pro diváky, co v obehraném syžetu ještě stále dokáží objevovat novátorské prvky. Čest jejich neúnavné snaze nenechat padnout belgického režiséra Robina Pronta a dosavadního scenáristu krátkometrážních snímků Micaha Ranuma, o nichž patrně hned tak nelze prohlásit, že by se nesnažili dát svému thrilleru poutavý ráz a napínavé úseky. Rozhodně tedy nelze vyloučit, že leckterý divák u filmu ani nemukne. 7/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sympaticky zkrachovalý Waldau a obstojná atmosféra z toho dělají koukatelný film. Je tam ale tolik nesmyslů, až to bolí. Vždycky se mu v lesích vysere auto, ale on se nějak teleportuje domů a pak zase hned do lesů, a ještě stihne ovlivnit honičku, kterou viděl na monitoru doma. A ten vrah....to bylo tak laciný. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Film se má odehrávat ve (fiktivním) městě Echo Falls v Minnesotě. Ačkoli žádné Echo Falls v MN neexistuje (existuje Echo v MN, ale to je daleko na jihozápadě MN), je zde několik věcí, které ukazují/určují Minnesotu (poznávací značky šerifa a dalších aut, chybějící plakát s kódem oblasti 218, žádost „MN Health Department“ o vystavení úmrtního listu, vlajka státu Minnesota). Film se však natáčel v kanadském Ontariu, což je odhaleno v několika scénách. Nejjednodušší je v čase 30:45 ukazující Roy's Furniture & Appliances (Elm Street West a College Street) ve městě Greater Sudbury v Ontariu a v čase 01:12:00 ukazující Hotel Ledo (Elgin St a Van Horne St) v Sudbury v Ontariu... Tato místa leží severovýchodně od Michiganu a 650 mil od hranic s Minnesotou. (Johnny.ARN)
  • I po úplném odstranění hlasivek není člověk němý nebo neschopný mluvit. Ačkoli by nebyl schopen vokalizovat nebo vyslovovat zvuky, mohl by stále mluvit šeptem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama