Reklama

Reklama

Nová baseballová sezóna začne v Durhamu poněkud nejistě. Nově najatý zadák Durhamských býků „Crash“ Davis (Kevin Costner) zbije mladého namyšleného nadhazovače „Nuka“ LaLooshe (Tim Robbins). V té chvíli přichází na scénu krásná a svůdná Annie Savoy (Susan Sarandon), která si každoročně vybírá jednoho hráče svého oblíbeného týmu a věnuje mu svou pozornost, přízeň i zkušenosti. Oba temperamentní spoluhráči na hřišti a rivalové mimo něj by tak měli v sezóně předvést nejvíce ze svých umů, aby odměně v tak smyslném podání učarovali. Ovšem Nuke nemá smysl fair play, což zkušeného a paličatého Crashe přivádí k šílenství. Nechte se pozvat do úžasné herecké společnosti, podávat se bude nenapodobitelný koktejl vášní, sportu a lásky! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

castor 

všechny recenze uživatele

Velký milovník baseballu Costner, sexuálně přístupná a nekonvenční Sarandon, neotesaný Robbins se silnou pravačkou – a stejně to i se všemi povinnými dobovými požadavky příliš nefunguje. Sportovní romance Durhamští Býci si cestu k divákovi razí poměrně obtížně. A není to jen kvůli baseballu, který si ani dnes v Evropě nevydobyl nějaké alespoň trochu konstantnější postavení. Dlouhé minuty jsem se neměl čeho chytnout. Story o starém mazákovi, kterému absolutní přechod do první ligy vždy o vlásek unikl a který má své zkušenosti na sklonku kariéry předat mladému talentu, nijak zvlášť nestrhne. Je jasné, že mladému frajírkovi pomůže do první ligy a je jasné, že nakonec právě před ním dostane šanci se u Sarandon v posteli opravdu ohřát. Film navždy skrz naskrz průměrného Sheltona, který možná rozumí baseballu, ale nechce porozumět divákovi. Dost matné tři hvězdy.. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Takový hezký film z prostředí baseballu, který se úspěšně vyhýbá všem klišé. Místo baseballu sleduje trochu netradiční vztah mezi mazákem Costnerem, mladíkem Robbinsem a Sarandovou, která si vybírá jen ty nejlepší. Všichni tři hrají skvěle, k tomu hraje hezká hudba, chvílemi je to vtipný, jenže mě to prostě absolutně ani jednou ničím nestrhlo, nenadchlo, nezaujalo. Prostě fajn film, který jen tak plyne a pár minut po skončení nevíte, o čem vlastně byl. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Na filme ma viac ako baseball zaujal predovsetkym herecky koncert super trojky Costner, Sarandon a Robbins, pricom bol film casto i humorny, ale chvilkami aj dramaticky. Costnerovi sa vzdy hodili hrat ulohy drsnych chlapikov, ako v tomto filme, napriklad prve stretnutie s blbym Ebbym v podani Tima Robbinsa. Preco s blbym, to uvidite, ked si pozriete film :-) V podstate ma tu baseball ani tak nezaujal, ako skor vztah Annie, ktora bola priserne zalubena do Crasha, ale spavala proti svojej voli s Ebbym. Je to prijemny filmik, ale u mna tak na jedno pozretie :-) Reziser Ron Shelton rad nataca sportove filmy, napr. BILI MUZI NEUMEJI SKAKAT (1992), COBB (1994), ZELENY SVET (1996) opät s Costnerom alebo BOXERI (1999) ale prekvapivo napisal aj scenar k filmu MIZEROVE 2 (2003)...12.09.2008 ______ Kevin Costner - (Crash Davis) +++ Susan Sarandon - (Annie Savoy) +++ Tim Robbins - (Ebby Calvin) +++ Trey Wilson - (Joe Riggins) +++ Robert Wuhl - (Larry Hockett) +++ Hudba: Michael Convertino +++ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Trochu prkenná baseballová osmdesátka, která občas díky plytkým postavám a velmi uvolněné atmosféře evokuje spíše konec experimentálních sedmdesátek. Samozřejmě hlavní eso je herecký trojlístek, který spíše než z hlediska nějakého hereckého talentu budete obdivovat proto, že když se na zmiňované herce podíváte dnes, s odstupem několka dekád, bude to prostě velká zábava vidět ve filmu trsajícího Robbinse, soustavně "get laid" Susan a málomluvného správňáka Costnera. Mimochodem tady si svojí mimiku velmi dobře natrénoval na Bodyguarda, kde měl ale výrazně lépe napsanou postavu. O nějakém hodnotném shrnutí baseballu je tady toho pramálo, ale má to drajv a jako sportovní komedie OK. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč mi pořád říká: ptáku? Nejsem blbec. Mám Porsche." Tak to já asi blbec budu. Porsche totiž nemám a přestože mě baseball nudí, tak jsem s Durhamskými býky strávil na hřišti, v šatně, v hospodě i v posteli spoustu času. Mě totiž baví expertka Annie, bonzující mazák Crash a samozřejmě budoucí hvězda LaLoosh s milionovou rukou a mozkem za pěticentík. Ten byl prostě boží, když nadhazoval špatnou půlkou mozku, dýchal jako lávová ještěrka a pokoušel se pochopit Whitmana, podvazkovej pás, kvantovou fyziku nebo propojení varlat s chodidly v jedný čakře. Fakt nemám baseball rád, ale kdyby zavolali z Durhamu, že potřebujou novýho maskota, tak nafukuju člun a pádluju přes Atlantik. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Crash Davis (Kevin Costner) ve filmu odpaluje na obě strany (drží pálku jak napravo tak nalevo). (moznazitra)
  • Snímek byl v roce 2008 zařazen Americkým filmovým institutem v kategorii nejlepší sportovní film na 5. příčku. (TheDude)

Reklama

Reklama