Reklama

Reklama

Vřískot

  • Česko Vřískot 5 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města. (Forum Film CZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (446)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po 25 rokoch sa v mestečku Woodsboro opäť objaví šialenec, ktorý vraždí v maske Ghostfacea. Nová doba so sebou prináša nové hororové pravidlá, takže nie je nikto v bezpečí. - Na to, že je to bez účasti Wesa Cravena, je to slušné. Potešila ma nová hra s hororovými pravidlami, podarený casting a príjemne zakomponované tváre z originálu. Dej má skvelé tempo, výborne graduje, a aj keď je už ku koncu jasné, kto je vrahom, má to podobne zábavné vyvrcholenie a atmosféru, ako prvý Scream. Jeden z tých lepších ''requelov'' posledných rokov. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všichni zúčastnění tvůrci mají očividně moc rádi Williamsona s Cravenem, takže jim vzdávají sto a jednu poctu, hrabou se v odkazu až na jeho dno a opravdu předkládají nový Vřískot se vším všudy. Ale celou dobu je poznat, že to není přesně ono, tak jako to nebylo ono v roce 2000, kdy ke třetímu dílu přišel jiný scenárista a lehkost se okamžitě začala ztrácet. Díky za návrat všech legend, díky za to, že meta převracení všeho je tu pořád, ale méně by možná bylo více. Povídání o směřování žánru, point i fandomu zabírá snad polovinu stopáže a až moc shazuje sérii jako takovou. I přes jeden pasující jump scare a několik pěkně vyladěných zásahů jsem nakonec zklamaný z nedostatku napětí, svěžesti a vůbec novosti, kterou i nedoceněná čtyřka překypovala. Série se navíc poprvé uchyluje ke krokům, ke kterým doteď neměla důvod a když se v závěru diskutuje nad všemi variantami totožnosti vraha, bylo náhle jedno, kdo jím bude, protože jakékoli potenciální překvapení už bylo propáleno. Chystané pokračování nevítám, z pohledu dosavadních zdravých odstupů je na něj ukrutně brzo. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když mlátit prázdnou slámu, tak jedině s nadhledem. Mladí to táhnou, protože na veterány už není moc pěkný pohled. Celá série je obrovský kult, který půjde ještě dlouho slušně dojit. Vřískot jen musel provést potřebnou transformaci a může znovu oslovit další generaci, která ulítává na hororovém žánru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VRAH VYCHÁZÍ Z MINULOSTI, ALE TENTOKRÁT JE NĚCO JINAK...“   Oslavnej film nejprofláknutější hororový masky. Nejsem bůhví jakej „vřískající“ fanda a tak si spíš vychutnávám ty filmový odkazy. To ostatní je postupně spíš debilní a pak ještě debilnější. Ale možná, že z toho jen prostě ke mně nepronikla ta zde oslavovaná hravost… Já v tom vidím píčovinu.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám důvod, proč si pro pivo nechodit sám. 2.) Ghostface.   ///  Thx za titule „BootMax“.                  PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoiler! Ohlasy na novej Vřískot byly veskrze pozitivní ale přesto jsem si moc velký naděje nedělal. Nakonec to ale fakt nebylo zas tak špatný. Pár výtek bych k tomu sice měl ale asi nemá je cenu tady vypisovat abych zbytečně nespoileroval. Za všechny zmíním jen jednu. Závěrečný zmrtvýchvstání si mohli tvůrci klidně odpustit, protože za mě bylo přestřelený a působí spíš vtipně až parodicky. Mám na mysli ohořelou. Kdo viděl, ví co tím myslím. V podstatě ale nemám problém dát novýmu Vřískotu slabší 4 hvězdy. PS: Courtney Cox vypadá otřesně. A pokud se chystá nějaký další pokračování , preguel, sequel, legacy sequel, requel či elevated horror radši bych tam viděl Davida Arquetta než tuhle kreatúru, která zbyla z kdysi celkem pěkné herečky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (33)

  • Ve 21. minutě, když je Vince (Kyle Gallner) na parkovišti před barem, můžeme slyšet skladbu „Red Right Hand“ od australského zpěváka Nicka Cavea a jeho skupiny The Bad Seeds, která vyšla v roce 1994 na jejich osmém albu nazvaném „Let Love In“. Píseň zazněla i v prvním Vřískotu (1996). (Trajektt)
  • Postava Judy Hicks, kterou hraje Marley Shelton, měla původně zemřít ve filmu Vřískot 4 (2011). Nakonec byl filmový osud této postavy změněn a právě proto byla jednou z voleb do tohoto pokračování. (lyukassza)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno