Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Tiše a bezbolestně opomíjím fakt, že golf za sport nepovažuji. Přesto si nemůžu vůči filmu, kromě jeho stokrát viděné sportovní šablony, odpustit zásadní poznámku, a to že se scénárista opět nevyvaruje naprosto mimoidních komentářů z úst především komentátorů, které nejen že působí vrcholně amatérsky, ale především rušivě. Všechno ostatní přitom funguje mimořádně dobře a dvojka Costner/Marin si zaslouží divákovy sympatie, první půlka snímku umí několikrát zdravě pobavit a i v závěru vysoce nastavenou laťku udrží. 70% ()

seba 

všechny recenze uživatele

Chca, nechca, musím proti proudu. Tímto filmem jsem naprosto zbytečně ztratil dvě hodiny. Všechno co je tu k vidění, jsme viděli už mockrát jinde a lépe, klišé by se daly nabírat lopatou (looser na vzestupu, dávný soupeř, společná láska, rozhodující míček...) a zajímavěji by se dal natočit i film o gorodkách. Costner velmi necharismatický, Russo sakra nesympatická, záporák nezáporný (a to prosím nesnáší důchodce, děti a psy). Kdo chce romantiku ze sportovního prostředí ať si dá Wimbledon a kdo film o golfu tak Legendu o velkém návratu. Jedna hvězda za pásovce. Howg. Omluva Golfistovi - jsi sice u mně v TOP9, ale tady se neshodneme. ()

Reklama

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Hezké sportovní drama s hvězdným Kevinem Costnerem se mi líbilo. Příběh ukazuje to, že pokud něco chceš dosáhnout a tvrdě za tím půjdeš, můžeš to dokázat. Právě golfový outsider Roy McAvoy nám ukazál že to lze. Jeho cesta nebyla jednoduchá, překážkou mu byla jeho povaha i jeho nová láska. Děj je hezky popsán a i samotná atmosféra při golfových turnajích byla důvěryhodná. Celkově mě Zelený svět bavil a líbí se mi jeho poselství do života. Nejen za to uděluji čtyři hvězdy - 70%. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Zelený svět považuju za absolutní špičku nejen mezi golfovými filmy, ale i v žánru romantické komedie se sportovní tématikou vůbec. Skvěle napsané dialogy neztrácejí vtip po celé dvě hodiny, každá scéna má pointu. Kevin je okouzlující, a jako bonbónek - postava caddyho, kouče a kamaráda Romea, neodolatelně ztvárněná Cheechem Marinem. 100% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„von to kurva fouknul po silnici a ještě běží….“ :-) Oddechovka ze zelených pažitů, kde se ale tentokrát překvapivě nepachtí 11 hráčů (na každé straně) za tím kulatým nesmyslem zvaným balon, ale parta chlápků se snaží trefit dír(k)u….. v zemi. A byť to vypadá, že jde (v prvé řadě) o golf, nenechte se mylně zmást, ve skutečnosti jde o „zcela něco jiného“ a to sice v(při)rozenou mužskou vlastnost zvanou ješitnost, projevující se (děti zavřete oči) v „poměřování velikosti čuráků“ :-) Ostatně, přiznejme si (to) upřímně pánové, setkali jsme se s tím (alespoň v jednom případě) všichni nebo ne?! p.s. byť se snímek bere s velkým nadhledem a trojlístek Costner-Johnson-Russo se vám (po)stará o to, že nudit se nebudete, nemůžu se zbavit dojmu, že Ron Shelton dělá z toho všeho (tohoto sportu) až moc velkou pouťovou atrakci a z hráčů jako R. McIlroy, P. Mikelson, B. Watson, T. Woods, J. Furyk, J. Nicklaus… až příliš velké nýmandy. Byť „stará dobrá sedmička železo“ dokáže zázraky, pouze s ní se na US Open opravdu nekvalifikujete, za to (vám) ručím. Pravda, v případě dopingu jakým je R. Russo, by se (ne)jeden možná obešel i bez 7-čky železa a spolehnul se pouze na svoje nádobíčko. Jako příjemná oddechovka (na Ne odpoledne) co se nebere smrtelně vážně, ale Tin Cup poslouží dokonale. A nakonec i ta čistá láska a zaujetí pro tento sport, z toho čiší (promiň češtino), né že ne. 65% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno