Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

LittleJohnny 

všechny recenze uživatele

Zase jednou povedený snímek. Napříč tomu, že vím o golfu asi tolik, že se hraje na jamky, jsem nepocítil nudu ani vteřinu z tohoto filmu. Když si k tomu přičtete i skvělý herecký výkon Kevina Costnera a Rene Russo nešlápnete s tímto filmem vedle. A možná vás i donutí se na nějaký golf cup podívat... ()

Martin79 

všechny recenze uživatele

Bezvadná "sportovní" romance ze světa golfu s nadčasovým mottem, že golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš... Upadající hvězda Kevina Costnera zde naplno zazáří i za pomoci psycholožky Rene Russo,které to mimochodem opravdu sekne, na turnaji US Open. Film má spád a snad ani na vteřinu jsem se u něj nenudil. Poctivé řemeslo a zřejmě poslední výborný film herce v hlavní roli, přesto to u mně na úplný top není, ale i tak 80 %. ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

Zelený svět považuju za absolutní špičku nejen mezi golfovými filmy, ale i v žánru romantické komedie se sportovní tématikou vůbec. Skvěle napsané dialogy neztrácejí vtip po celé dvě hodiny, každá scéna má pointu. Kevin je okouzlující, a jako bonbónek - postava caddyho, kouče a kamaráda Romea, neodolatelně ztvárněná Cheechem Marinem. 100% ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Hezké sportovní drama s hvězdným Kevinem Costnerem se mi líbilo. Příběh ukazuje to, že pokud něco chceš dosáhnout a tvrdě za tím půjdeš, můžeš to dokázat. Právě golfový outsider Roy McAvoy nám ukazál že to lze. Jeho cesta nebyla jednoduchá, překážkou mu byla jeho povaha i jeho nová láska. Děj je hezky popsán a i samotná atmosféra při golfových turnajích byla důvěryhodná. Celkově mě Zelený svět bavil a líbí se mi jeho poselství do života. Nejen za to uděluji čtyři hvězdy - 70%. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Už se ani nedivím, že se opět jednalo o čistou golfovou trefu. Jak v sympatickém příběhu, tak v ještě sympatičtějších postavách, které si mě získali. A bavila mě i ta pohodová omáčka a životní filosofie kolem nich. Jen mi připadalo, že samotná golfová utkání nezabírala příliš prostoru, ale i tak mi dokázala trošku zvýšit tep, i když bylo předem jasné, jak dopadnou. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)
  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama