Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nejsračkoidnější díl celé série, jež překypuje chybami a špatným scénářem. Výběr hlavního hrdiny se povedl asi stejně jako když místo mouky na koláče použijete anthrax. Tedy snaha by byla, ale ty následky. Souhlasím s tím, že je tam místy drobátko černého humoru, který alespoň tu jednu hvězdičku zachraňuje, ale to se mi u hororu zdá chabě málo. To že je tam postava Fredieho, tak to jediné mi připomání jaké že to je pokračování. Já navíc viděl verzy který měla děsnej dabing, kterej v podkresu měl původní stopu což ještě umocnilo rozpačitej (možná slabý slovo) dojem. Tenhle díl bych vám nedoporučl už jen proto, že bych vás nerad měl na svědomí. A když ho přeci risknete, čekám u telefonu abych mohl volat filmovou pohotovost. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Až na úvodní sekvenci s autobusem a relativně snesitelné finále prakticky nekoukatelné. Na první krvavý řez se čeká dlouhých 30 minut , jimž předchází jeden odhalený mozek a plácání ručníkem přes zadek, a ani pak se nic pořádného neděje. Mistr kotelník je na scéně snad ještě kratší dobu než v jedničce, stěžejní teenager je blbec na kvadrát a režírující Sholder bohužel postrádá cravenovské koule, takže nepřijdou na řadu ani pořádná jatka. Jen spousta blbých keců, přehršle WTF momentů a totálně zmrvená "mytologie", která od reality a světa snů přešla někam do řitního otvoru. Vzpomínáte na třetí Halloween? Tohle je něco podobného. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Dvojka není žádná sláva ani žádnej průser. Některé masky jsou hodně povedené, v závěru ty různé psí nebo kočičí hlavy byly dost dobrý. Atmosféru snímku dotváří výborná hudba Christophera Younga, kolikrát jsem měl pocit, že se dívám na Hellraisera. Jinak je to občas docela nuda. A oproti jedničce je hlavní ženská postava aspoň hezká a dá se na ni dívat. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od své averze k sequelům, tak mi tahle dvojka přijde překvapivě dobrá, a kvalitativně zcela srovnatelná s jedničkou, ne-li dokonce o chlup lepší v budování astmosféry. Speciální efekty nemají chybu, je tam hromada černého humoru, který mě hodně baví, a na Kim Myers se kouká minimálně stejně dobře, jako na Heather Langenkamp. Akorát u toho děje mi přijde, že není moc originální, a taky mi zde vadí Mark Patton, resp. jeho krajně nesympatický osmdesátkový zjev; těch 80 minut zde ale uteče jako nic a člověk se slušně pobaví. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dialogů a plynulosti děje mnohem lepší a ne tak škrobené. Bohužel však dějově a scénáristicky téměř tragické. První polovina ještě ujde. Hlavní hrdina podává překvapivě slušný herecký výkon a jeho noční můry jsou působivé. Poté se ale scénárista dopouští neuvěřitelných kiksů, které mají za následek naprosto nelogické vložky, či dokonce celé sekvence. Na závěr tak už máme jen samoúčelná krvavé jatka, která ještě ke všemu nejsou ani trochu působivě natočena. Těžký paskvil, který těží tak maximálně z dobrého jména svého předchůdce a z neodolatelně slizkého hlavního záporáka. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Expert na špeciálne efekty Kevin Yagher nahradil v pokračovaní Davida B. Millera, ktorý stvoril Freddyho (Robert Englund) masku. Yagher mal len niekoľko fotografií a pôvodný film, aby sa popasoval s Freddyho podobou. Preto si na pomoc zobral fotografie obetí požiarov a na ich základe navrhol Freddyho výzor. (beso74)
  • Hneď v úvode filmu je možné v okne autobusu vidieť odraz jedného člena štábu. (GTS_PUNK)
  • Když se Jesse (Mark Patton) promění ve Freddyho, vidíme rychlý záběr na Freddyho oko, které zírá z Jesseho otevřených úst. Pro tento záběr vytvořili tvůrci efektů figurínu hlavy Marka Pattona s otvorem, kterým se Freddyho oko dívá. Tuto rekvizitu pak připevnili na rovný povrch a nechali někoho, aby do otvoru vložil hlavu. Jediná osoba, jejíž hlava se dovnitř vešla, byla přítelkyně designéra speciálních efektů Kevina Yaghera. Je to jediný případ v sérii, kdy Freddyho ztvárnila žena (nepočítáme-li případy, kdy se ve snovém světě vydával za jiné lidi). (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno