Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

draggo 

všechny recenze uživatele

Oproti celkem slušné jedničce je to slabota. Atmosféra žádná, strach žádný, prostě to není horor ani náhodou. Smrti jsou sice celkem originální, ale někdy zavánějí až trapností (trenér). Freddy má žalostně málo prostoru a ten hlavní hrdina mě sral od začátku do konce. Ale hrozně mě pobavilo to klikování na začátku - i já, absolutní sportovní antitalent a odpůrce pohybu, bych to zvládl líp než ty dva takzvaný "sportovci". To vypadalo spíš jako kdyby chtěli ten trávník znásilnit. :) Každopádně k dalšímu dílu přistupuji po tomhle s mnohem menší důvěrou... /viděno na DVD: 30% a 2*/ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nejsračkoidnější díl celé série, jež překypuje chybami a špatným scénářem. Výběr hlavního hrdiny se povedl asi stejně jako když místo mouky na koláče použijete anthrax. Tedy snaha by byla, ale ty následky. Souhlasím s tím, že je tam místy drobátko černého humoru, který alespoň tu jednu hvězdičku zachraňuje, ale to se mi u hororu zdá chabě málo. To že je tam postava Fredieho, tak to jediné mi připomání jaké že to je pokračování. Já navíc viděl verzy který měla děsnej dabing, kterej v podkresu měl původní stopu což ještě umocnilo rozpačitej (možná slabý slovo) dojem. Tenhle díl bych vám nedoporučl už jen proto, že bych vás nerad měl na svědomí. A když ho přeci risknete, čekám u telefonu abych mohl volat filmovou pohotovost. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dialogů a plynulosti děje mnohem lepší a ne tak škrobené. Bohužel však dějově a scénáristicky téměř tragické. První polovina ještě ujde. Hlavní hrdina podává překvapivě slušný herecký výkon a jeho noční můry jsou působivé. Poté se ale scénárista dopouští neuvěřitelných kiksů, které mají za následek naprosto nelogické vložky, či dokonce celé sekvence. Na závěr tak už máme jen samoúčelná krvavé jatka, která ještě ke všemu nejsou ani trochu působivě natočena. Těžký paskvil, který těží tak maximálně z dobrého jména svého předchůdce a z neodolatelně slizkého hlavního záporáka. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Freddyho pomsta si sice propůjčuje postavu zabijáka a titul Noční můry z Elm Street, ale prakticky nedodržuje žádná pravidla nastavená Wesem Cravenem v prvním filmu, a tak se v ní může stát opravdu cokoliv a je jedno, zda se to děje ve snu, nebo ve skutečnosti. Snímek přitom začíná velmi povedenou snovou scénou se školním autobusem, která patří mezi nejlepší hororové výjevy celé série, zbytek filmu však už postrádá veškeré kouzlo a logiku. Latentně homosexuální hrdina po nocích intuitivně bloudí do gay barů a postupně podléhá vtělení zabijáka, ale vzhledem k tomu, že v tomto filmu může být Freddy poražen silou lásky, jedno těžkopádně vyřčené „I love you“ vše dokáže vyřešit. Zklamáním tohoto dílu je i provedení Freddyho mordů, z nichž nejnápadnější je paradoxně ten šílený bizár zahrnující švihadla, nahý zadek a mrskání mokrým ručníkem. Když ke konci Freddy dorazí na bazénovou párty, těšíte se, že konečně začne to pravé řádění, ale scéna je přerušena dříve, než k něčemu stihne dojít. Spíše neuspokojivé pokračování a úkrok do ranku hloupého guilty-pleasure. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička měla jasně daný poměrně nápaditý příběh a "smysl", dvojka předvádí vrchol zbytečnosti a neopodstatněnosti. Pryč je skvělá atmosféra, příběh, nápad... Kralují dva krapet nesympatičtí teenageři, kterým se člověk může jen divit a po nějakém čase snad jen chtít, aby to s nimi Freddy už skončil (ze začátku to s nima ale ještě jde). Přitom autobusový začátek sliboval hodně. Krom jediného podařeného momentu (pes s lidským obličejem) se ani nedá mluvit o nějaké hororové atmosféře. Prostě nuda, nuda, nuda. A zbytečná! _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Expert na špeciálne efekty Kevin Yagher nahradil v pokračovaní Davida B. Millera, ktorý stvoril Freddyho (Robert Englund) masku. Yagher mal len niekoľko fotografií a pôvodný film, aby sa popasoval s Freddyho podobou. Preto si na pomoc zobral fotografie obetí požiarov a na ich základe navrhol Freddyho výzor. (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla v říjnu 1985 na festivalu Hofer Filmtage. (Varan)

Reklama

Reklama