Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Severu držený ženami jižanské dívčí školy. Je to ale on, kdo je vězněm? ... Během americké občanské války v roce 1863 se raněný desátník Unie John McBurney (C. Eastwood) ocitá na odlehlé jižanské dívčí škole v Mississippi, kterou vede Martha Farnsworthová (G. Pageová). Ta chce Johna co nejdříve vydat konfederačním vojákům, nakonec se ovšem rozhodne jej napřed u sebe ponechat pod přísným dohledem, než se uzdraví. K vězněnému nepříteli se nejprve dívky chovají obezřetně, během svého pobytu si ale John získává jejich důvěru stejně jako jejich náklonost. Když Johnovi začne podléhat jedna dívka za druhou, svým jednáním přivolá nad školu nebezpečný mrak žárlivosti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Urostlý Yankeeský soldát se na nepřátelském Jihu ukrývá v dívčí škole – ve výchovném ústavu plném jen a jen samých ženských, které chlapa neviděly nikdy v životě nebo ho viděly tak dávno, že si to ani nepamatují. Náš milý vojáček taky zrovna nevypadá jako člen pěveckého sboru kastrátů… Takže je nasnadě, co bude následovat. Ale počkat! Počkat! Tohle se nejmenuje „Špinavé prošťouchňuté flinty“, tohle je, přátelé, drama! A film je to výrazný hlavně atmosférou. Někdo by možná řekl, že byla tíživá jak dusný jižanský vzduch. No a já bych zase řekl, že to bylo celé silně „nadržené“. Jojo, s potlačovanou sexualitou není žádná sranda. O tom by mohl pan scénárista jistě dlouze vyprávět… ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ještě dlouho do pozdních večerních jsem nad filmem přemýšlel. Závěrečná "finta" je poměrně zajímavá, nicméně já mám raději Clinta v trošku tradičnějších rolích. Tady na dívčí internátní škole svádí projistotu všechny dívky najednou a ani mu nevadí že je jedné z nich 12:) Prostě chce se dostat z tohodle vězení za každou cenu, protože je mu jasné, že mezi tolika ženskýma dlouho štěstí neužije. 60% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +silný filmový zážitek -nic zásadního mě nenapadá/// Téměř neviděný film, který teď uvedli v telce a mě se ho podařilo nepřehlédnout. Nebudu prozrazovat děj, to by byla škoda, tím bych vám jen zkazil ceklový dobrý zážitek. Navíc uživatelka StarsFan to vystihla za mě zcela přesně. Je to prostě film, který dokáže šokovat, dokáže si udržet vaši pozornost po celou dobu a pokud máte silný žaludek, budete ohromeni./// Celkem 79%/// ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsňák Clint Eastwood, který už byl v té době známý jako bezejmenný hrdina spagetti westernů a vyřešil svůj první případ jako Drsný Harry se v tomto snímku předvádí jako chorý a prakticky bezmocný voják, který skončí v dívčí internátní škole. To co se zdá být nejdříve jako krásný sen se brzy změní v noční můru a dokáže, že žárlivé a pomstychtivé ženy jsou daleko nebezpečnější než ostřílení kovbojové nebo san francisští zabijáci. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem si říkala, že Trier s Dogvillem vlastně nepřišel na nic nového. Úžasně soustředěný a přesný výkon ode všech, přes herce, kameramany (!!!), střihače, skladatele hudby až po režiséra. Koncentrované a zakonzervované dusno, frustrace, hloupost, žárlivost. Poprvé i po sto padesáté, bude to tam. Tam a jenom tam. Co za mnou vyzařovalo ven, to byl strach, že tohle patří k lidem. ♥♥♥ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Quentin Tarantino neskôr o filme napísal, že tento film je dielom, kedy sa Siegel dostal najbližšie k možnosti vytvoriť umelecký film, avšak podľa neho neuspel. Dokonca uviedol, že Siegel je pre film najhorším obsadením: ​​"Film prináša Siegelove najhoršie štylistické impulzy. Tá jeho záľuba vo freudovských obrazoch, jeho doslovnosť v príbehu, ktorý kričí po dvojznačnosti. Film ožíva len vtedy, keď sa zameriava na Eastwooda."  (Arsenal83)
  • Několik let po dokončení filmu o něm Clint Eastwood prohlásil: „Nebyl jsem si tehdy jistý, jestli je na něco takového obecenstvo připraveno nebo jestli takový příběh vůbec chce. Věděl jsem však, že já takový film chci!“ (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Louisianě. (reich)

Reklama

Reklama