Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Severu držený ženami jižanské dívčí školy. Je to ale on, kdo je vězněm? ... Během americké občanské války v roce 1863 se raněný desátník Unie John McBurney (C. Eastwood) ocitá na odlehlé jižanské dívčí škole v Mississippi, kterou vede Martha Farnsworthová (G. Pageová). Ta chce Johna co nejdříve vydat konfederačním vojákům, nakonec se ovšem rozhodne jej napřed u sebe ponechat pod přísným dohledem, než se uzdraví. K vězněnému nepříteli se nejprve dívky chovají obezřetně, během svého pobytu si ale John získává jejich důvěru stejně jako jejich náklonost. Když Johnovi začne podléhat jedna dívka za druhou, svým jednáním přivolá nad školu nebezpečný mrak žárlivosti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Aky 

všechny recenze uživatele

Vynořují se mi téměř asociace s antickými dramaty. Zcela zvláštní atmosféra nenormálnosti, tajemna, nepředvídatelnosti, ale na druhé straně zase naprostá pochopitelnost a logika v jednání všech postav. Přitom stěží uhodnete, kudy se bude vyvíjet příští sekvence, natož pak samotný závěr. Při vší zdánlivé nepravděpdobnosti člověk musí připustit, že takhle svět ve skutečnosti opravdu funguje. Hvězdičku má nutkání ubrat pro, zdálo se mi, přece jen pomalejší rozjezd, ale měl bych pocit, že tím filmu křivdím. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela zajimavy drama, ktery je s pribejvajicim casem cim dal tim lepsi. Ze zacatku totiz zranenej vojak Clint prileze do divci skoly, kde si ho vsechny zensky postupne oblibi a on je zacne balit. Ne ze by se na to spatne koukalo, ale je to lehce o nicem. Nastesti ke konci zacne bejt Clint nasranej, ukaze se, ze tady asi nebude za nejakyho velkyho kladase a finale je paradne vygradovany a skvely a vytahne film na 4*. Jinak Clint tady hraje paradne, jeste o fous lip nez je jeho standart, ale ostatni za nim nastesti nijak zvlast nezaostavaj. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Pomodli se za mě, ano? – Ráda, ale nemám ponětí, co to je. Oklamaný je zvláštní mrazivé mysteriózní drama se znepokojující snovou atmosférou, perfektně napsanými postavami, které jednají tak trochu jinak, a velmi silným erotickým nábojem. Navíc při operaci zamrazí i trošku někde jinde (a to tak že velmi). Zajímavé komentáře: StarFan ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný komorní konverzační film z období Americké občanské války. Clint Eastwood tady hraje postavu, která není úplně černobílá. Jako zraněného vojáka Unie ho najdou poblíž dívčí školy na území Konfederace. Rozhodnou se mu pomoci a nevydat ho místím vojákům. Časem se k sobě sblíží a zvyknou si na sebe. Jeden chlap ale domě plném dívek nikdy nedělá dobrotu a dojde i na násilí. Konec je celkem drsný. Trailer toho bohužel prozrazuje zbytečně moc. Remake je slabší. "Nech ty houby kolovat." ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Dost povedený film, kde se navíc Siegel (úspěšně) snažil o art. Pohrál si se záběry, s celkovou kompozicí a samotnou školu fakt natočil jako něco, co je úplně mimo veškerou realitu. Je tu znát sehranost Siegela s Eastwoodem, což jen dotváří dobrý dojem ze snímku. Velmi dobrá studie toho, co udělá jeden obyčejný chlap s bandou (nechci to říct, ale asi "nadržených") ženských a o tom, co udělá jedno odmítnutí. Je to fakt síla a vřele doporučuji vidět. Eastwood tu hrál úplně něco jiného, než jsme zvyklí. Jeden z filmů, které je lepší vidět, než si o nich jen číst :) Aniž bych tušil, že jsem film už komentoval, podíval jsem se na něj a musím říct, že jde opravdu o opomíjenou, ale velmi dobrou podívanou, kde kralují Siegel svým režijním a Eastwood hereckým minimalismem, naprosto brilantní atmosféra školy, která je odříznutá od světa a k tomu zneklidňující hudba Schifrina. I ženský casting vyšel perfektně a zejména Geraldine Page je přímo ďábleská. Potěší i to, že film se nedrží při zemi a nebojí se několika odvážnějších scén (polibek s dvanáctiletou dívkou, sex se čtrnáctiletou). Hodně netradiční role Eastwooda vyústila v opravdu zajímavou a povedenou záležitost. 75% PS: Známé pořekadlo, že není nic horšího než zhrzená žena, tenhle film naprosto vystihuje a předvádí ho v praxi. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Jedenáctiletá Pamelyn Ferdin nevěděla, že ji v jedné z úvodních scén filmu má Clint Eastwood políbit. Herec ani režisér jí svůj úmysl neoznámili, aby z ní dostali autentickou reakci. (StarsFan)
  • Film v USA prepadol, a to najmä kvôli zlej propagácii zo strany štúdia Universal, ktoré ho prezentovalo ako horúcu melodrámu s jedným mužom a siedmymi ženami. Podľa Eastwooda a Jenningsa Langa film, okrem toho, že bol zle medializovaný, prepadol aj kvôli tomu, že Eastwood bol "zbavený maskulinity". (Arsenal83)

Reklama

Reklama