Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

hrona 

všechny recenze uživatele

Fatman je neskutečnej úlet. Je to hodně netradiční vánoční biják. Hodně krve, hodně černého humoru, hodně střílení, zabaleno v tématice kolem Vánoc a nadělování dárků to vše podbarvené tematickou country music. Herecký ansámbl vybrán dobře a za mě musím říct, proč ne. Vydržel jsem do konce, který mě i překvapil. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hrozný šajze.Jediný co na tomhle eintopfu je dobrý,je samotný Walton Goggins,který tu byl jediný koukatelný a měl snad jediný napsaný scénář.Inu scénář je tu nejspíš sprostý slovo,ale tohle je vážně film do odpadních vod.Čekáte akční komedii a za celý film nedostane ani jednu hlášku.Film mohl být hláškující bombou a místo toho tu máte rádoby Fatmana,kterýho hraje nevýrazný Mel,ale není se čemu divit,protože vlastně ani on nevěděl co hrát má a jeho škaredná manželka,pro USA frančízu černé pleti.Do toho absolutní "little shit" kluk,který nařídí právě sejmout nájemným vrahem rádoby Santu,kterýmu poslal uhlí:) Do toho dalších deset minut o hovně o jedný holce,aby byl charakter kluka o kterém ten film vůbec nemá být,ještě víc dechberoucí neherectví.Jestli někdo tomuhle dá pět hvězd,tak musí rád zimu a Mela má vylepenýho i na hajzlu,protože tohle je doopravdy příšerný film,který doopravdy nebýt Waltona jako nájemnýho vraha,tak to vypnu z fleku za půl hodiny a udělal bych dobře.Tolik zářezů a krávovin,jakože armáda někde na statku.Proč proboha.Chemie mezi manželama je asi taky jasná všem.20% za Waltona. ()

Reklama

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Mě vůbec nevadí zabíjení ve filmech, naopak :) Ale tady se ptám, proč!!!!? Když bude 50 zastřelených v krvi,tak je to zábavnější komedie nebo akčnější  thriller? Nikoho to ani nemůže zajímat, hlavně že je střílečka na max. Jen mě tak napadlo, že bude zas velký divení až nějakej magor vystřílí školu.  Hlavně že máme černou pani Santa Klausovou, na tom nejvíc záleží. Nápad asi fajn, ale je z toho dost rozháraná trapárna, kde nuda vítězí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Fatman je ukázkovým příkladem toho, že originalita ještě ani zdaleka není zárukou kvality. Nevím tedy, na čem bratři, nebo co to jsou, Nelmsovi ujíždí, ale matroš to bude asi dost hustej, když je jednak vůbec něco takového napadlo stvořit a jednak toho museli mít asi i množstevně hodně, že to i mohli rozdávat ještě i lidem, kteří jim to umožnili natočit a poměrně věhlasným hercům, kteří se v tom odhodlali účinkovat. Nicméně dost ironie, pravdou každopádně je, že se jedná, minimálně tedy co se týče ústřední zápletky, o pořádný úlet, což ovšem rozhodně nemíním jako nějakou zásadní výtku, jelikož řada ještě mnohem, mnohem větších úletů dokázalo být zatraceně zábavnými peckami, zde se onen úlet ovšem nepodařilo tvůrcům podat formou, která by oslovila, zaujala a především bavila. Krom toho, že je zde tedy hromada opravdu hluchých a nudných míst, tak ani ty alespoň na první pohled zábavnější nemají pořádný koule, či jinými slovy, ačkoliv zápletka působí jako zatraceně zábavná jízda, tak její zpracování zábavné není ani trochu, má to převelice dlouhý rozjezd, fůru dialogů, akce není příliš, a když přeci jen dostane slovo, na prdel neposadí, atmosféra se nepodařila navodit vůbec, napětí neexistuje a co se týče postav, ty lze označit jako největší zklamání, jelikož když jsou k dispozici borci jako Gibson a Goggins, tak ti si to musejí rozdat na úplně jiné úrovni, než se tomu stalo zde, ve třicetivteřinové přestřelce. Vzhledem k obsahu jsem pak očekával i mnohem více vtipnějších a opravdu odvázanějších scén, leč i zde se zřejmě Nelmsonům roztřásli kolena a prakticky ve všech ohledech se zachovali jako ukázkový přizdisráči. Zkrátka, se scénářem, se kterým tvůrci přišli, se mohli stát jen dvě věci, buď to poserou a vznikne z toho nudný průšvih, nebo se odvážou a vznikne z toho kulervoucí nářez. Bohužel, stalo se to první, Fatman se nepovedl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čo to kurva bolo? Chlapec si najme vraha na Santu, lebo mu ten tučko dal na Vianoce ako darček uhlie. Nápad originálny, to áno, ale samotný film proste nefunguje. Pokiaľ sa tešíte na napínavý súboj tých dvoch, tak na film rovno zabudnite. K ich stretu dôjde až v posledných 15tich minútach. To by nemusel byť zásadný problém, keby sa dovtedy niečo zaujímavé dialo. Ale len sledujeme vraha jak pátra po Santovej adrese a Santu jak rieši finančné problémy svojho podniku. A to je sakra nuda. Mnoho akcie som nečakal, ale dúfal som v nálož ironického humoru. Ale toho je tu tiež málo. Vlastne v každom ohľade to ide tak na štvrť plynu. Aj tá akcia je slabá a brutalite sa tiež celkom vyhýba. Gibson ako Santa mi svojími výkonmi začína pripomínať znudeného Willisa. Snáď len Goggins ako vrah je celkom zaujímavá figúrka, ale to je na dobrý film sakra málo. Mám chuť poslať vrahov na tvorcov tohto filmu. Nič iné si nezaslúžia. 3/10. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)
  • Na stuze Christin (Ellison Grier Butler) z vědeckého veletrhu je napsáno „1. místo“ a na Billyho stuhách z předchozích let je napsáno „Best of Show“. Když Billy (Chance Hurstfield) později obdrží stuhu letošního vítěze, je na ní napsáno „Best of Show“, nikoliv „1. místo“, které měla Christine. (Untentrauer)

Reklama

Reklama