Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson jako drsný Santa Claus, po kterém jde sériový vrah Walton Goggins. Žánrově nevím kam bych Fatmana zařadil, akce je zde až na konci, hlášek je zde na komedii málo a na Thriller je Fatman málo napínavý, ale i i tak se jedná o zajímavý a poměrně originální film s ujetým nápadem. Rozmazlený fracek z bohaté rodiny dostane na vánoce pouze uhlí a zavolá svému "kamarádovi", že by si přál zavraždit Santa Clause a ten s radostí na práci kývne, jelikož i on byl kdysi Santou opomenut. Nejlepší postava filmu je definitivně Walton Goggins, který šíleného vraha hraje naprosto bezchybně a profesionálně zároveň. Je chytrý, vtipný, nekompromisní, důsledný a ve své branži patří ke špičce a vždy když je na scéně, tak film velmi baví, ale bez něj už to šlape o něco méně. Jako jednohubka s předvánoční atmosférou však Fatman poslouží v pohodě. Příběh***, Akce***, Humor***, Násilí**, Zábavnost****, Hudba**, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 6/10. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč by vlastně nemohl být americký symbol vánoc Santa Claus vylíčen jako trochu nerudný stařík s finančními problémy :) Když k tomu přidáte milující a chápavou manželku, partu pomocníků v dílně a malého šmejda, který na Santu pošle nájemného vraha, máte na zhruba hodinku a půl o nenáročnou zábavu postaráno. Jen mi nějak mozek nebral fakt, že i přes utržená zranění se dokázal Santa i jeho žena dostat k tomu malýmu šmejdovi (asi kouzla, fajn, ale proč se mu pak "zázračně" neuzdravilo i to oko). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čo to kurva bolo? Chlapec si najme vraha na Santu, lebo mu ten tučko dal na Vianoce ako darček uhlie. Nápad originálny, to áno, ale samotný film proste nefunguje. Pokiaľ sa tešíte na napínavý súboj tých dvoch, tak na film rovno zabudnite. K ich stretu dôjde až v posledných 15tich minútach. To by nemusel byť zásadný problém, keby sa dovtedy niečo zaujímavé dialo. Ale len sledujeme vraha jak pátra po Santovej adrese a Santu jak rieši finančné problémy svojho podniku. A to je sakra nuda. Mnoho akcie som nečakal, ale dúfal som v nálož ironického humoru. Ale toho je tu tiež málo. Vlastne v každom ohľade to ide tak na štvrť plynu. Aj tá akcia je slabá a brutalite sa tiež celkom vyhýba. Gibson ako Santa mi svojími výkonmi začína pripomínať znudeného Willisa. Snáď len Goggins ako vrah je celkom zaujímavá figúrka, ale to je na dobrý film sakra málo. Mám chuť poslať vrahov na tvorcov tohto filmu. Nič iné si nezaslúžia. 3/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(10%) Bezva, asi mě začne Mel Gibson brzy nenávidět. Nedávno jsem dal odpad filmu BOSS LEVEL (kde měl teda Mel vedlejší roli, ale přesto … ). Tohle není ani akční, ani komediální. Gibson zde není úplně tupej jako z výše jmenovaného BOSS LEVEL, ale nebavil mě, ani jsem se nedokázal pousmát jeho hlášky. První cca 2/3 snímku se neskutečně vlečou, nic podstatného se zde neděje. Ten mladý zbohatlý chlapec, co velel celému domu, mě těžce sral! Nezachránil to ani Walton Goggins, pro kterého je tato role zabijáka jako stvořená, ale zde tu jeho roli psal snad asi ten chlapec z tohoto filmu nebo nevím, sakra … V závěru se to trochu krvavě rozjede, ale stále nic moc. Zvažoval jsem odpad, ale zas nechci být krutý, tak dávám nejslabší možnou 1* (nevím ale vlastně za co). Snad se příště Mel předvede lépe a to ať už v hlavní nebo vedlejší roli. ()

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Mě vůbec nevadí zabíjení ve filmech, naopak :) Ale tady se ptám, proč!!!!? Když bude 50 zastřelených v krvi,tak je to zábavnější komedie nebo akčnější  thriller? Nikoho to ani nemůže zajímat, hlavně že je střílečka na max. Jen mě tak napadlo, že bude zas velký divení až nějakej magor vystřílí školu.  Hlavně že máme černou pani Santa Klausovou, na tom nejvíc záleží. Nápad asi fajn, ale je z toho dost rozháraná trapárna, kde nuda vítězí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)
  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)

Reklama

Reklama