Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

Playman 

všechny recenze uživatele

No to je naprosto perfektní ty hodnocení tady. Film neni ani komedie, ani akce, ani drama a už vůbec ne takovej jakej bych chtěl a tak je to sračka.. že jo? Ne.. :) Realitu taky nemůžeme definovat.. neni ani hezká, ani zábavná.. ani hrozná.. je prostě taková jaká je.. a mění se dle situací.. A to je přesně film Fatman... Řekl bych, že je to naprosto realistický vyobrazení Santy Clause a jeho příběhu v dnešní moderní době s docela bizarní a originální zápletkou. A něco takovýho se opravdu jen tak nevidí. PS: Hodnotit film podle toho jestli splňuje nebo nesplňuje žánrovou škatulku je naprosto absurdní. Někdy bych žánry skutečně nejradši zrušil.. a hodnotil bych film jako takový. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný, bohužel nedotažený nápad. Premisa, rozmazlené děcko si na Santu najme vraha, za to že mu nadělil pod stromek uhlí je sice super, provedení má ovšem mdlé a akci přinejlepším průměrnou. Nejzajímavější jsou tak bonusové informace dokreslující prostředí. Santa vyrábějící zbraně pro armádu, aby měl na jídlo a elektřinu pro elfy, jeho celkové zklamání násilnickými dětmi, nebo to že má za ženu afroameričanku (nebo afrokanaďanku). Gibson hraje uvěřitelně a jeho frustrace z práce je nakažlivá. Gogginsův zabiják je klasické dospělé děcko, které touží po odplatě. Fajn jednohubka, nic víc, nic míň. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Když o Fatmanovi vyšly první zprávy, říkal jsem si, že to může být docela slušný úlet, ale tvůrci si musí předem ujasnit, zda se chtějí ubírat směrem zlomyslné rodinné komedie, nebo neortodoxního krvavého thrilleru. Nic mezi tím. A po zhlédnutí musím říct, že to skončilo přesně tam někde mezi, jak jsem se obával. Chvílemi je tento „vánoční western“ docela pesimistický, zadumaný a nešetří chladnou akcí a krvavým vražděním. V jiných minutách je zas přitrouble infantilní a zaplněný naivně komiksovými postavami (záporáci jsou vlastně malý bohatý smrad a dospělák zastydlý v traumatickém dětství, který s sebou nosí křečka). Scénář opravdu působí, jak kdyby ho psaly děti Roberta Rodrigueze. Docela zábavný ten film je a poměrně rychle uteče. Mel Gibson utáhne biják i v netradiční roli a jeho badass Santa Claus je cool, ale ta neujasněná nálada a poměrně jasná přímočarost děje bez nějakých překvapení a zvratů to celé podkopává. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane sa neviem prestať čudovať, kto mohol vymyslieť takúto hlúposť, na strane druhej musím uznať, že Santu v depresií a so zbraňou v ruke z ktorej to sype ostrými som ešte nevidel. Film je to neskutočne béčkový a nízkorozpočtový až sa divím, že do toho išiel Mel Gibson. Dovolím si tvrdiť, že sa tu toho až tak neudeje, ani neviem ako to dokázali natiahnuť na 100 minút. Stále sa neviem rozhodnúť či vety ako "Chcem aby si zabil Santu" sú neskutočne hlúpe, alebo neskutočne originálne. Navyše keď to povie rozmaznané decko so zlatou lyžičkou v prdeli, ktoré na Vianoce dostane kus uhlia. Ak toto mal byť vianočný film, mal byť viac vianočný. Mali tam byť vianočné pesničky, Mel mohol mať aspoň raz červený kabát, namiesto toho mal červeného Forda. No a pani Santová nebola nikdy v žiadnom filme viac odpudivejšia. Snáď si aspoň vy z tejto snímky niečo odnesiete. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson jako drsný Santa Claus, po kterém jde sériový vrah Walton Goggins. Žánrově nevím kam bych Fatmana zařadil, akce je zde až na konci, hlášek je zde na komedii málo a na Thriller je Fatman málo napínavý, ale i i tak se jedná o zajímavý a poměrně originální film s ujetým nápadem. Rozmazlený fracek z bohaté rodiny dostane na vánoce pouze uhlí a zavolá svému "kamarádovi", že by si přál zavraždit Santa Clause a ten s radostí na práci kývne, jelikož i on byl kdysi Santou opomenut. Nejlepší postava filmu je definitivně Walton Goggins, který šíleného vraha hraje naprosto bezchybně a profesionálně zároveň. Je chytrý, vtipný, nekompromisní, důsledný a ve své branži patří ke špičce a vždy když je na scéně, tak film velmi baví, ale bez něj už to šlape o něco méně. Jako jednohubka s předvánoční atmosférou však Fatman poslouží v pohodě. Příběh***, Akce***, Humor***, Násilí**, Zábavnost****, Hudba**, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 6/10. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Na stuze Christin (Ellison Grier Butler) z vědeckého veletrhu je napsáno „1. místo“ a na Billyho stuhách z předchozích let je napsáno „Best of Show“. Když Billy (Chance Hurstfield) později obdrží stuhu letošního vítěze, je na ní napsáno „Best of Show“, nikoliv „1. místo“, které měla Christine. (Untentrauer)
  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)

Reklama

Reklama