Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodníček je jedním ze dvou přeživších masakru v losangeleském přístavu. Pomocí rozsáhlých retrospektiv líčí vyšetřovateli spletitou změť událostí, které jej i s jeho kumpánem přivedly na pašeráckou loď... Po únosu kamionu v New Yorku je pět zločinců zatčeno a podrobeno výslechu. Protože nikdo z nich není vinen, plánují se policii pomstít. Operace probíhá hladce, ale pak se ukazuje, že za vším stojí mistr legendárního zločinu Keyser Söze. Je zřejmé, že každý z nich Sözeho v určitém ohledu poškodil. V rámci odvety pak následkem výbuchu na lodi zemře 27 mužů. Nyní však vyvstává zásadní otázka – kdo je vlastně Keyser Söze? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 311)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výborná dedektýfka, s dnes už bohužel až příliš profláknutou pointou...smutné, ale vzhledem k tomu, že to značí obrovskou diváckou popularitu, zasloužené. Velká dávka přidané hodnoty a známka kvality tkví v tom, že narozdíl třeba od Šestého Smyslu, se na Usual Suspects dá dívat znovu a znovu, i když už to všechno víte a znáte. Dvorní skladatel John Ottman se taky nedrží nijak zpátky, takže vážení přátelé, připravte se na pořádnou jízdu. 90% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem se nějak moc nechytal, ale postupem času jsem se dostal do děje. Nejdřív jsem si myslel že dám tak 4*, ale pak se to rozjelo a já rychle měnil názor, hlavně druhá pulka filmu je opravdu úžasná a začíná se projevovat dokonalý výkon Kevina Spaceyho a Gabriela Byrnea. Konec jsem bohužel čekal protože jasem si vzpoměl na jeden film, kde to bylo zparodovaný, který jsem viděl dřív než tohle, ale i tak nemůžu jinak než 5* ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když se sejde zručný režisér s takovou sestavou výborných herců a mají po ruce dobrý scénář, vzejde z toho strhující film. A to se zde také stalo. Celý film udržuje diváka v napětí a neustále ho baví, překvapuje, rozesmívá, hladí, děsí a fascinuje. Bryan Singer se ukázal jako prvoligový hollywoodský režisér a jeho hvězdní podezřelí, v čele s neohrabaným zlodějíčkem jménem Kevin Spacey, si museli natáčení doslova užívat, protože ve filmu zahráli na jedničku. Děj je opravdu poutavý a závěr filmu, to je jedna veliká třešeň na dortu. Když už si konečně začnete myslet, že přicházíte věcem na kloub a začíná vám svítat, tak vás snímek dokonale uzemní a rázně odpoví. Fakt jsem to nečekal, nebudu říkat, že ano. Jeden z nejoriginálnějších filmů s geniálním závěrem. Film je prý ještě silnější na druhé zhlédnutí, protože si divák posbírá všechny ty střípky, které mu napoprvé utečou a dá si dohromady ten křišťálově čistý, nablýskaný briliant. No, tak to se mám skutečně na co těšit, protože už moje premiéra dopadla na výbornou a Obvyklí podezřelí mě skutečně odrovnali. P.S. Jeden z mála filmů, který jsem si pustil dva dny po sobě a mohu skutečně potvrdit výše napsané. Čím víc projekcí, tím lepší! ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Retrospektivně vyprávěný příběh z podsvětí s překvapivou pointou. Film má mnoho předností, od kamery a střihu přes hudbu, až po znamenité herecké výkony Kevina Spaceyho a Gabriela Byrnea. Oku kritika mohou na druhou stranu vadit některé otazníky spojené s dějem, nebo skutečnost, že film začne být skutečně velmi zajímavý teprve až ve finále. Obvyklí podezřelí je vynikající krimi, které je poživatelné i vícekrát (já již 3x), a které si fandové žánru a Kevina Spaceyho nesmí nechat ujít! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Policajný výsluch kriminálneho výrastka zliepa flashbackovú mozaiku uplynulých udalostí, vedúcich k tragickej explózii lode v prístave. Sofistikovaný čierny film-noir, v ktorom je nakoniec všetko úplne ináč, než sa zdá i na predposledný pohľad. Perfektný scenár, postavený na flashbackových súvislostiach a detailnej charakterizácii postáv, natočený za neuveriteľných $6 miliónov USD. Jeden vtedy ešte neznámy herec tu mal obrovské šťastie. Dostal rolu, ktorá ho spravila na dlhú dobu polobohom. Chcem sequel, v ktorom si jeho postavu užijem dlhšie než desať sekúnd a nezostane pre mňa iba mýtickým zjavením! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (59)

  • Slovo "fuck" a jeho různé obměny se ve filmu objeví celkem 98krát. (Kulmon)
  • Replika Kevina Spaceyho (Verbal) "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing man he didn't exist" pochází z díla francouzského básníka Charlese Baudelairea. Zazněla i ve filmu Konec světa (1999), kde hrají také "obvyklí podezřelí" Gabriel Byrne (Keaton) a Kevin Pollak (Hockney). (casyy)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama