Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

kuboj 

všechny recenze uživatele

Podobná atmosféra jako Do the Right Thing od Spikea Lee : přesycený pastelový barvy a hlavně zpočátku lehce absurdní, naivní, kouzelnej svět, magickej realismus z ghetta. O to působivější jsou pak průběžný výbuchy násilí, závislostí, střetů s policií a chudoby, který jsou čím dál brutálnější a osudovější: prostej realismus ghetta. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý náhľad do černošského ghetta. Samozrejme dôjde aj na nejaké tie prestrelky, ale film sa nevenuje gangom. V centre príbehu sú 2 postavy mladíkov, ktoré sa snažia z ghetta vymaniť. Cuba Gooding Jr.to podáva jeden zo svojích lepších výkonov bez šialeného prehrávania. Najviac ma ale na celom filme bavil tenučký Laurence Fishburne ako jeho otec. Už v tak mladom veku z neho vyžarovala neskutočná mentorská charizma, ktorú tak dokonale zúročil v Matrixoch. Je to smutné, že sa USA serie do vojny z kdejakou krajinou a pritom doma má štvrte, kde je vysoká úmrtnosť a človek sa bojí výjsť na ulicu zo strachu, že ho zastrelia. Výsledkom je pôsobivý film, ktorý má aj po rokoch čo ponúknuť. 7/10. ()

Reklama

Elgin 

všechny recenze uživatele

Naturalisticky filmovane a ked si clovek predstavi, ze tento film bol natoceny na zaklade skutocnych udalosti, tak zakonite mu musi naskakovat husia koza. Malo to stavu a clovek sa vobec nenudil pocas tohto snimku. Nebolo to na plny pocet, ale vrelo doporucujem tento surovy pribeh z prostredia afroamerickej spolocnosti a jejich nepisanych zakonoch. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který pokazilo pár drobných chybiček. Jako největší bych viděl nulový vývoj charakteru otce a jeho celkovou sterilitu, protože já jsem vážně nevěřil. Dále zbytečný závěr. Věřím, že průměrně inteligentní divák by si domyslel jak jednotlivé charaktery skončí. Jinak se ale jedná o velmi zajímavý film, který za to rozhodně stojí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V podstatě formálně méně vyprecizované Město Bohů, které se odehrává v té druhé Americe o dekádu dříve a má o poznání méně kamerových švenků a podobných dalších serepetiček. Oplývá však áčkovým hereckým ansámblem a ukrutně naléhavou atmosférou rozoraného LA na začátku devadesátých let, kde se střílelo a plenilo o sto šest a bylo úplně jedno zda black vs white, nebo black vs black. Příběh o partě kluků, kteří vlastně nejsou zase až tak bad a mají i oni někde hluboko svoje sny a životní cíle je spíše "dekorativní" prvek, který jemně posunuje stopáž kupředu, avšak nijak výrazně nezasahuje do jedinečné dobové atmosféry, která válcuje vše kolem. Film který dal vyniknout charizmatu Laurence Fishburna. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Chevrolet Impala, se kterým Doughboy (Ice Cube) ve filmu jezdí, byl jeho představitele Ice Cuba. (Ignus.cz)
  • Keď dostane malý Tre (Desi Arnez Hines II) od otca za úlohu pozbierať listy zo stromov, pri zábere na dom z diaľky nie sú v okolí žiadne stromy. (Real Tom Hardy)
  • Laurence Fishburne, který ztvárnil otce postavy Cuby Goodinga Jr., je starší pouze o 6,5 let. (Ignus.cz)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama