Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Filmu s černošskou tématikou je dost, a tenhle rozhodně nepatří mezi povedené. Za ty dvě hodiny se takřka nic neděje, ani když se Cuba s Ice Cubem snaží, tak jim to prostě né a né jít. Laurence je tu za vzornáčka, co mu rozhodně nesedí a sám se ve filmu nudí.Bože, a ta závěrečná scéna. Tomu zase dali korunu. Slabej průměr. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

"Konkureční" Říše drog mě málem odradila i od tohohle filmu. Zbytečně. Chlapci ze sousedství ukazují také život v ghettu a drogy, drsná mluva a frajeření k tomu patří... ale tady je i něco více. Film nesází na prvoplánové násilí, rap a drsný kecy, ale na příběh o dvou kamarádech z dětství kteří chtějí něco dokázat. Všechny náležitosti ghetta jsou ukazovány i tady, ale jen tak mimochodem a o to je příběh silnější. Herci, hlavně skvělý Fishburne v roli otce, ale i dvojice mladých budoucích hvězd Gooding jr. a Chestnut jsou fantastičtí, nejvíce mě ale překvapil Ice Cube, kterého jsem snad poprvé viděl i něco hrát. A konec... ten je hodně smutnej... hlavně ten dodatek. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Sice asi nikdy nepochopím, proč si černoši sami mezi sebou nadávají do negrů, avšak nic to nemění na tom, že mě tento film mile překvapil. Čekal jsem něco bezduchého a nudného ve stylu neustálého „madafaka“ či rádobydrsných rapových póz, ale šlo o slušné drama s několika sympatickými postavami a ne až tak neuvěřitelným prostředím. Jistě, v zásadě je to moralitka (stvrzená i koncem), ale diváka tím snímek nebije do očí a podává to v tolerovatelné formě. Celkově to vidím na slabší 4*a zřejmě bych na tento typ filmů neměl úplně zanevřít. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) -"Fool you don't go to college to be talkin' to no bitches. Your black ass 'posed to be learnin' somethin'. Can't learn shit talkin' to no stupid ass bitch." Miluji tento film celým svým srdcem. Takový mix Stůj při mně a Kdo chytá v žitě, snad to není moc necitlivé přirovnání. P.S.: Lawrence Fishburna jsem na seznam nejkrásnějších lidí zařadila už dávno a sakra, jak to každým dalším filmem, ve kterém ho vidím, jenom potvrzuje. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Jen silné osobnosti se dokázaly vyhrabat z černošského gheta konce minulého století (v porovnání s našimi cikánskými ghety vypadá tohle černošské jako milionářská čtvrť, kde se ale moc zabíjí). Mladý Gooding toporný, Fishburne a Cube skvělí. Zdlouhavé, nevyrovnané, vydržel jsem díky zvědavosti, jak tohle asi tak může dopadnout: 55% (1087 hodnotících, 80%). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (25)

  • Režisér John Singleton se ke konci filmu objevil v roli pošťáka, který přinese dopis s výsledky SAT testu. (JardaBauer)
  • K dosažení co nejlepší hereckých výkonů při natáčení režisér neoznamoval hercům chvíle, kdy se budou ozývat vystřely, aby umocnil jejich vystrašené reakce. (Ignus.cz)
  • Furious Styles (Laurence Fishburne) žil na ulici 5918 Cimarron Street v susedstve Park Mesa Heights, čo bolo v čase, kedy sa film natáčal, jedno z najpokojnejších susedstiev v celom South Central. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama