Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První a zároveň nejlepší film Johna Singletona o tom, že černí těžší to maj. Reálně a bez příkras natočený film o černošském ghettu, kde jsou na denním pořádku drogy a přestřelky mezi gangy, po kterých vždycky zůstávají mrtví. Film zaujme především drsnou atmosférou a hereckými výkony Laurence Fishburnea, Cuba Gooding Jr. a dokonce i Ice Cube se pohybuje na hranici herectví. Velice dobrý film, který kazí jen kýčovita a předvídatelná závěrečná třetina. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

zručně natočený snímek, kterému do 5 chybí málo... mladí herci hráli přirozeně a to včetně Ice Cuba, kterého mam radši za mikrofonem...a pak tu byl Laurence Fishburne:-) o té přirozenosti by se u něj dalo diskutovat, jelikož to vypadalo jako kdyby byl 4násobným držitel titulu otec roku, ikdyž občas se choval jako diktátor... každopádně jeden z nejcharismatičtějších výkonů co pamatuji... škoda jen, že John Singleton nanatočil více kvalitních filmů jako Boyz n da Hood, snad se jednou dočkám:D btw:John Singleton patří mezi nejuznávanější režiséry hudebních klipů, předevšim ze světa hiphopu... ()

Reklama

kuboj 

všechny recenze uživatele

Podobná atmosféra jako Do the Right Thing od Spikea Lee : přesycený pastelový barvy a hlavně zpočátku lehce absurdní, naivní, kouzelnej svět, magickej realismus z ghetta. O to působivější jsou pak průběžný výbuchy násilí, závislostí, střetů s policií a chudoby, který jsou čím dál brutálnější a osudovější: prostej realismus ghetta. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Filmu s černošskou tématikou je dost, a tenhle rozhodně nepatří mezi povedené. Za ty dvě hodiny se takřka nic neděje, ani když se Cuba s Ice Cubem snaží, tak jim to prostě né a né jít. Laurence je tu za vzornáčka, co mu rozhodně nesedí a sám se ve filmu nudí.Bože, a ta závěrečná scéna. Tomu zase dali korunu. Slabej průměr. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tři pecky s hodně odřenejma ušima. Některý situace a dialogy byly strašně uhozený, úplně nejhůř jsem snášel, když vyklopili rozstřílenýho bráchu doma na gauč, místo aby ho vzali ideálně do špitálu. V této fázi filmu jsem uvažoval o tom, že půjdu s hodnocením ještě níž. Nebýt nějaké té akce, založené víc na řevu, než na střílení, tak toho moc nezůstalo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Furious Styles (Laurence Fishburne) žil na ulici 5918 Cimarron Street v susedstve Park Mesa Heights, čo bolo v čase, kedy sa film natáčal, jedno z najpokojnejších susedstiev v celom South Central. (Real Tom Hardy)
  • Tre Styles (Cuba Gooding Jr.) ve filmu vlastní a používá vůz Volkswagen Beetle. (lskala)
  • Mnoho postav ztvárněných ve filmu inspirovány osobami ze života režiséra filmu Johna Singletona. (Ignus.cz)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno