Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tři pecky s hodně odřenejma ušima. Některý situace a dialogy byly strašně uhozený, úplně nejhůř jsem snášel, když vyklopili rozstřílenýho bráchu doma na gauč, místo aby ho vzali ideálně do špitálu. V této fázi filmu jsem uvažoval o tom, že půjdu s hodnocením ještě níž. Nebýt nějaké té akce, založené víc na řevu, než na střílení, tak toho moc nezůstalo. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Doteraz boli Boyz n the Hood pre mňa neznámym filmom. Ani som nevedel, čo mám očakávať. Uvodná časť filmu, kedy hlavní hrdinovia boli ešte mladí šprngáči, sa mi snád' lúbila viac, ako tá hlavná. Padali dobré hlášky a bolo to také skôr coming of age z gheta. Ked už dospeli, tak to bolo len o flákaní sa, nude a o nerozhdnej budúcnosti. Cuba Gooding Jr. tu furt riešil, že mu jeho baba nechce dať a do toho okamihu som fakt nevedel, či sa jedná o komédiu, kedže som si o filme nič dopredu nezisťoval. Nakoniec prišla dramatická pointa, ktorá sa mi zdala ako vyslovená blbosť Aby niekto niekoho chcel hned' zabíjať len kvôli nejakému štuchnutiu na ulici !? Posolstvo filmu mi je teda jasné, ale v tých 90. rokoch sa filmy naozaj robili inak. To, čo malo vyznieť brutálne, bolo skôr úsmevné. Ale ako príjemná oddychovka po práci mi to padlo fajn. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První a zároveň nejlepší film Johna Singletona o tom, že černí těžší to maj. Reálně a bez příkras natočený film o černošském ghettu, kde jsou na denním pořádku drogy a přestřelky mezi gangy, po kterých vždycky zůstávají mrtví. Film zaujme především drsnou atmosférou a hereckými výkony Laurence Fishburnea, Cuba Gooding Jr. a dokonce i Ice Cube se pohybuje na hranici herectví. Velice dobrý film, který kazí jen kýčovita a předvídatelná závěrečná třetina. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Sice asi nikdy nepochopím, proč si černoši sami mezi sebou nadávají do negrů, avšak nic to nemění na tom, že mě tento film mile překvapil. Čekal jsem něco bezduchého a nudného ve stylu neustálého „madafaka“ či rádobydrsných rapových póz, ale šlo o slušné drama s několika sympatickými postavami a ne až tak neuvěřitelným prostředím. Jistě, v zásadě je to moralitka (stvrzená i koncem), ale diváka tím snímek nebije do očí a podává to v tolerovatelné formě. Celkově to vidím na slabší 4*a zřejmě bych na tento typ filmů neměl úplně zanevřít. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Nápoj, který z láhve ve filmu pije téměř pořád Doughboy (Ice Cube) a další postavy, je sladový likér Olde English. (kowalski)
  • Když byl film promítán v USA, v některých kinech došlo k přestřelce mezi gangy, protože na sebe narazili ve stejném kině. (Ignus.cz)
  • Furious Styles (Laurence Fishburne) žil na ulici 5918 Cimarron Street v susedstve Park Mesa Heights, čo bolo v čase, kedy sa film natáčal, jedno z najpokojnejších susedstiev v celom South Central. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama