Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Vadný a rozptýlený film, jež naprosto netuší, co by chtěl říct dřív a v jakém pořadí to má vyprávět. Cuba Gooding Jr. 3/4 filmu probrečí a všem se snaží urputně dokázat, že i přes život v ghettu z něj vyrostl ukázkový Mirek Dušín. Když už se začne zdát, že aura inteligence krouží alespoň kolem Fishburna, rozsekne ty nejzajímavější části snímku diskuzemi s vlastním synem o jeho sexuálních zkušenostech a zbytečným moralizováním. Boyz n the Hood by rádi byli komentářem k pouličnímu nasílí mezi černochy, nakonec zůstávají pouze bezmyšlenkovitou honbou za pomstou. Na Spika Lee to nemá ani omylem... ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

zručně natočený snímek, kterému do 5 chybí málo... mladí herci hráli přirozeně a to včetně Ice Cuba, kterého mam radši za mikrofonem...a pak tu byl Laurence Fishburne:-) o té přirozenosti by se u něj dalo diskutovat, jelikož to vypadalo jako kdyby byl 4násobným držitel titulu otec roku, ikdyž občas se choval jako diktátor... každopádně jeden z nejcharismatičtějších výkonů co pamatuji... škoda jen, že John Singleton nanatočil více kvalitních filmů jako Boyz n da Hood, snad se jednou dočkám:D btw:John Singleton patří mezi nejuznávanější režiséry hudebních klipů, předevšim ze světa hiphopu... ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Černošská čtvrť velkoměsta není ideálním prostředím pro vyrůstání dětí. Děti jsou jako opice, napodobují vše kolem sebe. Když vidí pouze chudobu, drogy a zbraně, nemůže z nich vyrůst nic lepšího. Nemají pozitivní vzor. Je to depresivní, protože ve své ulici se nikdo necítí jistý a do cizí části nikdo nemůže. Všude samé gangy, ukázka síly a nenávist způsobená beznadějí svojí ubohé existence. A vždy to odnesou jen ti nevinní. Malé drama jedné ulice. Cuba Gooding Jr. hrál velice sympaticky a přesvědčivě. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborný Singletonův debut, vůbec se těm nominacím na Oscara nedivím. Problém, který je stále aktuální je tu vykreslen naprosto důveryhodně a ty jejich černoššský přízvuky tomu dodávaj ještě více důveryhodnosti. Postavy se mi líbili a také důraz, který byl kladen zde na výchovu. Je tu velice dobře vidět ten rozdíl mladíka vychovaného a vedeného a napproti tomu flákačů, který neměli ani otce doma (pokud jo nestaral se). Herecký obsazení parádní a celkově to na mě udělalo obrovský dojem. Jednoduše natočený film, ale naprosto parádní. 90% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Moralizujúci príbeh zo sveta, ktorého zákonitosti ma silno nebavili. Skoro každý tu hraje nejaké strojené divadielko, či už spôsobom vyjadrovania, alebo gestami, každý má potrebu sa predvádzať pred ostatnými a predovšetkým pred babenkami. Naviac mi zážitok z filmu kazí hudba, ktorá tu hraje významnú úlohu a ktorej štýl nemám rád (hip-hop, rap). Ale pár vecí sa mi na filme aj páčilo. Boli to herci Laurence Fishburne a Cuba Gooding Jr., čo sú práve tí najprirodzenejší, ktorí sa nepotrebovali predvádzať, potom pár rozumných myšlienok, ktoré vo filme zazneli (otcov prihovor pod billboardom) a napokon silný záver filmu. "Boyz n the Hood" bol zrejme film významný pre černošskú komunitu, hlavne v danej dobe, ale z môjho pohľadu nie je nijak zvlášť umelecky prínosný. John Singleton nie je veru žiaden Fellini (a ani Spike Lee), čo potvrdzujú aj jeho ďalšie filmy. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Keď dostane malý Tre (Desi Arnez Hines II) od otca za úlohu pozbierať listy zo stromov, pri zábere na dom z diaľky nie sú v okolí žiadne stromy. (Real Tom Hardy)
  • John Singleton se nominací na Oskara za nejlepšího režiséra stal v té době nejmladším režisérem, který si nominaci vysloužil. (Ignus.cz)
  • K dosažení co nejlepší hereckých výkonů při natáčení režisér neoznamoval hercům chvíle, kdy se budou ozývat vystřely, aby umocnil jejich vystrašené reakce. (Ignus.cz)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama