Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 1

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu je o sympatickém hrdinovi kontroverzní situace, který si čerstvě odpykal svůj trest a utíká před náhlou publicitou do Finska. Tam je však unesen a ocitne se ve spárech podivné rodinky a zde to začíná být teprve zajímavé. Tento akční hororový thriler, který je perfektně vyvážený komediálními prvky, byl pro mě obrovským překvapením. A po způsobu, jak dokonale si tvůrci poradili s koncem příběhu se tento film ocitá na mém seznamu nejlepších filmů roku 2020. 95% ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Ta vypravěčská forma mě hodně baví, navíc Ben O´Toole se dobře poslouchá. Má to nápad, má to spád, humor, absurditu a tohle je myslím pro hororovou komedii úplně nejvíc. A nemohl by prosím už někdo uživateli EvilPhoEnixovi vysvětlit, že vyžvanit v komentářích do detailu veškerý děj je sprosťárna největšího kalibru? Děkuji. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pecka z Australie s Exploitation rysy! Letošní rok zatím začíná skvěle. Tady jsem hodně spokojený a Bloody Hell bych zařadil za sympatické guilty pleasure. Po dlouhé době vidím v hororu fakt pořádného Bad Ass hrdinu a když říkám bad ass, tak je to pro mne novodobý Ash z Evil Dead! Příběh začíná bankovním přepadením, kde hlavní hrdina vezme zákon do svých rukou a všechny zloděje tam hravě zlikviduje, avšak vykoná tam nemilosrdný akt násilí místo sebeobrany a jde si odsedět 6 let. Po výstupu z vězení je pro lidi celebrita a národní hrdina doslova jej lidi nazývají Johnem Wickem či Kapitánem Amerikou !! 😃 Avšak sláva není nic pro něj a rozhodne se odcestovat do Finska, kde jej nikdo nezná, ale tam spadne do špatných rukou a objeví se v daleko horší situaci- svázaný ve sklepě s uřízlou nohou v moci bláznivé rodiny. Hlavní hrdina má ve filmu své Alter Ego, které neustále hláškuje, film má několik zajímavých překvapení, které v průběhu filmu dávkuje a to jedno je velmi nečekané! a dokonce došlo i na trochu gore ( Nůž zapíchlý v uchu, hřebíky v noze či kost od nohy zapíchlá v držce se jen tak nevidí). Velmi zábavné, hláškující s odkazy na starší filmy ( Misery!!), napínavé, vizuálně slušné, dostatek nápadů i násilí a hlavní hrdina to je člověk, kterého chci vidět znova a nejlíp i s motorovkou! Velmi zábavná jízda! Příběh***, Akce***, Humor****, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sympaticky ozvláštňující přístup k zaběhlým hororovým schématům, který aplikuje komediální sebeuvědomělost skrze fyzicky ztvárňované vědomí hlavního hrdiny - ten je navíc solidní badass, jenž sype celkem vtipné hlášky, a jeho nejednoznačnost ústí do hodně překvapivého černohumorného finále. Flashbacky sice v druhé polovině trochu brzdí jinak rychlé tempo a přeskakování z ryze hororových na zcela parodické výjevy občas drhne, ale čert to vem - je to originální zábava se zajímavými záporáky a to v součtu bohatě stačí. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Bloody Hell" sa pre mňa stalo absolútne ideálnou oddychovou hororovou komédiou. Dokonca by som sa nebránil tomu sa k týmto postavám niekedy vrátiť a dostať ich do nových príbehov. Lebo potenciál tam je. Je to vynikajúci film? Nie. Má určité problémy? Áno. Dokonca mám pocit, že si zobral niekoľko elementov z iných filmov alebo hororových videohier a trošku ich skombinoval dokopy. Ale bavilo ma to sledovať. Páči sa mi, že náš hlavný hrdina rozpráva sám so sebou a ako si vie situáciu analyzovať. Úvod filmu je podľa mňa tiež dosť dobre spracovaný a keď pochopíme ako sa to vlastne na konci celé odohralo, pochopíme aj trošku lepšie udalosti zo súdu. Film je svojim spracovaním síce viac komédia a neberie sa moc seriózne no vo výsledku dávajú jednotlivé situácie nakoniec aj nejaký ten zmysel. Tá fínska família vie byť celkom strašidelná a hlavne ako to celé prežívajú a sú schopní sa aj celkom slušne brániť. Záverečný súboj je možno trošku sklamanie, kde som čakal od strašidelného brata možno trošku viac, no jeho koniec je tak komický, že som sa skutočne pobavil. Ako malá hororová oddychovka s dobrým hlavným hrdinom mi to stačí. Ale nemôžem povedať, že by ten film bol nejako výrazne výnimočný. Možno s výnimkou toho, že sa snaží pobaviť trošku lepšie ako niektoré iné hororové komédie čo som videl. Hodnotenie: B- ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Všetci herci hrajúci fínskych domorodcov boli v skutočnosti Austrálčania a museli sa fínsky jazyk naučiť foneticky. (Peter.N.5688)
  • Scenárista Robert Benjamin uviedol, že s týmto nápadom pôvodne prišiel počas cestovania a keď si všimol rodinu cudzincov na letisku, ako na neho čudne hľadia a šepkajú si v ich rodnom jazyku. Prirodzene predpokladal, že ho plánujú uniesť a zjesť, a tak začal premýšľať o všetkom, čo by urobil, keby sa zobudil v temnom suteréne. Kým čakal na svoj let, napísal osnovu filmu. (Peter.N.5688)
  • Caleb Enoka, herca stvárňujúceho Patiho, spozoroval štáb, ktorý kráčala po ulici, keď bol obhliadnuť lokácie. (Peter.N.5688)

Reklama

Reklama