Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Principiálně jde vlastně o totéž, co v prvním díle, jen se tentokrát jedná o slasher táborový, ale to mi vůbec nevadilo. Zůstal nádech jisté nadsázky, tvůrci se i tentokrát mohli opřít o sympatické herce, stejně tak se našlo pár chutných krvavých chvilek a  k mé radosti ubylo lesbické blábolení. Oceňuji i soundtrack plný dobových fláků, takže dvojka se mi ve finále líbila víc. Na trojku jsem hodně zvědavý. 85% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V názvu to má rok 1978, ale v sedmdesátých letech to teda uměli rozparádit mnohem peprněji. Tohle se chvílemi tváří jako velká ukruťárna, ale v jádru je to jen další dětský horor, kterých je na Netflixu plno. Ty jejich zaměnitelný family friendly záležitosti, aby se zalíbily každému, jsou prostě mor. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Začátek se způsobem vyprávění ještě více přiblížil Stranger Things a to nemyslím jen protože obsadili herečku z této show do hlavní role. Nicméně dílo oproti prvnímu dílu nepřišlo s ničím novým a v podstatě to bylo úplně to samé, jen méně zajímavé. Za nadupanější část považuji atmosfericky mnohem lépe provedenou první polovinu, jelikož v té druhé mne už neustálé běhání v absolutní tmě a vraždy mimo záběr nijak neoslovovali. Navíc těžce budovaná atmosféra byla pryč a nezachránili to ani nesmrtelní vrahouni s jejichž nasazení jsem byl desetkrát spokojenější v prvním díle. Konec byl vcelku uspokojivý, ale upřímně nechápu co chtějí ještě vymýšlet ve trojce. Napadá mě snad jen něco ve stylu, že za to čarodejnice vlastně vůbec nemohla a otevřený konec, ale to se ještě nechám překvapit. Každopádně jednička i dvojka májí mnoho společného a nesou se zhruba ve stejném bodovém rozpětí. PS: Myslím si, že by filmy slavily větší úspěchy, pokud by vycházely s tradičním odstupem třeba jednoho roku. 72% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na dvojku som sa po obstojnej jednotke naozaj tešil. Rok 1978 a prostredie tábora Crystal Lake (Piatok 13teho),eehm teda nie ,pardon, Nightwing, sľubovalo klasickejší a oldschoolový slasher, čo sa žiaľ nakoniec nepotvrdilo. Dvojka je štýlom spracovania podobná jednotke ako vajce vajcu, a to aj napriek zmene prostredia, postáv i obdobia v ktorom sa odohráva. Za pochvalu stoja znova samotné vraždy, ktoré sú vymazlenejšie,krvavejšie i brutálnejšie ako v jednotke(zvlášť tá dvojitá v závere je vrcholom filmu a je skutočne nepríjemná) a Sadie Sink, ktorá tu podáva azda ešte lepší výkon než v Stranger Things a prejavuje obrovský potenciál stať sa ďalšou hororovou scream queen. Mimo nej sú žiaľ všetky ostatné postavy absolútne o ničom, tempo viazne a keď sa zrovna nevraždí alebo nevysvetľuje niečo z jednotky, tak nie je moc na čo pozerať. Celkovo Fear Street 1978 úplne neurazilo, no určite ani nenadchlo. 55% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšie ako prvá časť. Aspoň čo sa týka celkovej atmosféry, budovania napätia a prostredia kam je príbeh zasadený. Sadie Sink je charizmatickejšia hrdinka a ajkeď ide stále len o teenhoror s množstvom krvi, v rámci zabavnosti fungoval a takmer vôbec nenudil. Všetky vedľajšie postavy mi ale boli ľahostajné. ()

Zajímavosti (6)

  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)
  • Když má Alice (Ryan Simpkins) sex na stole se svým přítelem, tak nemají spodní díl oblečení. V dalším střihu už ho ale mají. (Duoscop)

Reklama

Reklama