Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

dyfur 

všechny recenze uživatele

.......sympatické téma i spracovanie toho retra .... doba rokov 80-tych fajn zobrazená.......,ale nemožnosť zabiť nadprirodzeno - bola dosť nudná.....jednoducho či do vraha strelíte,zabodnete nôž,odseknete hlavu....ono to stále sa hýbe a chce zabíjať.....hmm čo s tým.....hádam tretia časť to ukončí a objasní v nejaký aspoň trocha logický záver.....možno..... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti prvej časti je to stopercentné zlepšenie. Celý príbeh zasadený do campu má nielenže plnohodnotné postavy a funkčnú mytológiu, ale v mnohom zachraňuje aj ťažkopádny prvý diel. Úprimne nečakal som, že mi to tu bude fungovať. Ale toto ma príjemne prekvapilo. Hudba využitá parádne, finále pri strome malo dokonca napätie. Celé sa to nieslo v správnej atmosfére a duchu. Možno chýbalo viac nahotiniek a možno sa tvorcovia nemuseli báť ukázať bezbranné deti zomierajúce pod sekerou zabijaka. Ak by to tam bolo dal by som plný počet, pretože by sa jednalo o funkčnú žánrovku. Chyby to má. Aj tie logické. (Oživenie resuscitáciou aj napriek tomu, že má postava bodné zranenia). Ale iné veci fungujú. Hlavne tie postavy a atmosféra. To, že polovicu lakačiek tvorí tieň čo prejde pred kamerou akceptujem tiež. Hoci je to už zastaralá konvencia. Som zvedavý na uzatvorenie. Sadie Sink je parádna. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zasytí, ale chuťově neuspokojí. Prostřední část "Fear Street" trilogie se nese ve stejnym duchu, takže pokud se TI líbila sterilní jednička, bude se ti nejspíš líbit i sterilní dvojka. Změnilo se tentokrát jen prostředí. Pátek třináctého ale rozhodně nečekejte. Tady se jede na volnoběh PG-13, takže počítej jen s vykastrovanou nudou - vražd není tolik, polovina z nich jde mimo záběr, a s erotikou nepočítej už vůbec. A tady bych se, s dovolením, na chvíli zastavil. Pro koho je, kurva, tohle vlastně točený?! Dnešní puberťáci jen těžko docení nějaký nenápadný pomrkávání na kempařský slashery, protože tyhle 40 let starý filmový dějiny je generačně naprosto míjí. Pro naše babičky nebo strejdy tenhle film taky nebude. Tudíž zbýváme my, veteráni, co v osmdesátých či 90. letech chodívali spát s Jasonem, Michaelem a Leatherfacem a tyhle vyvražďovačky známe zpaměti. Má tedy smysl servírovat nám tuhle polívčičku? Studenou, s hromadou do nosu i očí bijící klišé, za to bez chuti, bradavek a bez masových koulí? Nemá, alespoň za mě ne. Takže jak jsem zmínil v úvodu - sice zasytí, ale chuťově neuspokojí. P.S. Tvůrcům bohužel chybí i jakýkoliv smysl pro humor, protože třeba moment láskyplného sesterského objetí hnedka po tom, co jedna z nich vyleze z hromady sraček, si nějaký ten ostrý joke zasloužil. Tak třeba jindy a jinde. Na následující ročník 1666 už však nemám chuť. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl. Tohle mně dost sedlo. Tvůrčí tým je zachován, jen se změnili herci. Leigh Janiak je tady mnohem sebevědomější a více se dokáže urvat ze řetězu. Navíc se už nemusí zdržovat vysvětlování toto, co je špatně a co se děje, ale může se hned věnovat novým postavám. Tato část mi pak přišla ucelenější, údernější a připomněla mi filmy ze série Pátek třináctého. Sedlo mi, jak film vypadá, užil jsem si soundtrack a v neposlední řadě velmi dobře obsazené herce, kteří film táhnou nahoru. Sadie Sink (Stranger Things) je tady opravdu moc dobrá a dokáže utáhnou skoro půlku filmu. Roste z ní velmi talentovaná herečka. Hodně se mi líbil výkon Emily Rudd, protože svou postavu zahrála dobře a sympaticky. Velkou radost mi udělalo, že jsem viděl svou oblíbenou Gillian Jacobs, které tahle role sedla. Film krásně navazuje na první díl a rozšiřuje mytologie daného světa. Navíc je zde opět spoustu pomrknutí a easter eggů. Parádní pokračování. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rok 1978 jede na vlně Friday the 13th, podobně jako American Horror Story: 1984. Pěkně to do sebe zapadá, tempo je rychlé, zájem zesiluje. Nechybí ani moje oblíbené klišé rozhádaných puberťaček, které se kamarádily v dětství a nové události je zase donutí spolupracovat. ()

Zajímavosti (6)

  • Když má Alice (Ryan Simpkins) sex na stole se svým přítelem, tak nemají spodní díl oblečení. V dalším střihu už ho ale mají. (Duoscop)
  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)

Reklama

Reklama