Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem sice více a pár výtek mám, ale pořád se jedná o silný žánrový nadprůměr a v rámci Slasher série, tu nic tak výživného nebylo už dobrých pár let. Lidé neseznámeni s oborem v tom vidí vykrádáčku, " The Better ones" v tom vidí fanouškovské nadšení z hororového žánru a poctu starším kouskům. Nightwing je rozhodně nový Crystal Lake a zrzka ze Strangers Things má náběh na novou Scream Queen? Hm, náběh tam je. Nehodlám díly porovnávat, každý má jiné plusy, trochu mě zamrzelo, že se tvůrci vyvarovali nahoty, sice chápu, že knižní předloha je PG-13 a dělaná pro mládež, ale chybí to tu. Film asi nejvíc připomene Sleepaway Camp, Friday 13TH a Burning a kdo tyhle filmy miluje už od 80. let, tak minimálně z nostalgické stránky by si měl užít i tohle. Je zde dost odkazů (Carrie!), retro hudby, sympatických postav a dá se říct, že v rámci žánru je to i šikovně vymyšlené a hezky vše do sebe zapadá. První půlka je sice pomalejší a na první vraždu se čeká déle než bych chtěl a gore mohlo být rozhodně výživnější, odehrává se buď ve tmě, kolikrát i mimo záběr a ve výsledku jsem si zapamatoval jen 2 useknuté hlavy, takže ikdyž pocitově mám spíš k 3 hvězdám, tak jsem se bavil nadprůměrně a hodlám brát všechny 3 díly jako celek, kde doufám, že čarodějnice by to mohly vytáhnout i na plnou palbu. Zatím mám z celé série radost a jsem rád, že se jí chopil Netflix. • Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5. 7/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Asi takto, hneď v úvode...jedna hviezdička naviac je za litrovú fľašu Jim Beana a za Nirvanu...respektíve asi pol hviezdičky. Pri váhaní medzi 3 a 4 * hodnotením rozhodlo práve to ale to je teraz vedľajšie, spomeniem hneď čo mi vadilo. Zbytočne dlhý film (slasher by mal mať medzi 80 a 90 minútami) a vojna farieb. ÁR ju fakink kiddink mí Netflix? Nie je toho (vojny farieb medzi ľuďmi) už dosť? Čo by sa zmenilo ak by na tričkách mali detičky nedonosené vojna miest? Vojna medzi dvoma susednými mestami? Ubudlo by z Vás? Takéto zbytočné podprahové vnímanie niečoho, čo autori možno ani sami tak nemysleli. Ale aby som zase neodbehol niekam inam, kto má dobrú predstavivosť nájde tu Jasona Vorheesa, Victora Crowleyho, kto ešte lepšiu Pád do tmy a hory Ťa viďá...mne sa po skončení tohto filmu nechce veriť že obidve epizódy vytvoril ten istý režisér...Stále je to predovšetkým pre teenagerov, stále to spája (relatívne) nezmyselná čarodejka, lenže tento ťahák leta musel akosi Netflix pospájať...a v druhej epizóde dokázal (z môjho uhlu pohľadu) výborne ťažiť z atmosféry roku 1978 (v niektorých úsekoch s prehľadom zdolali aj AHS 1984), vydarilo sa toho veľa ale stále je tam to také malé ale...ako samostatný príbeh by bola táto epizóda kandidátom na plný počet *... Ťahák leta sa, v druhej epizóde, Netflixu vydaril... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti prvej časti je to stopercentné zlepšenie. Celý príbeh zasadený do campu má nielenže plnohodnotné postavy a funkčnú mytológiu, ale v mnohom zachraňuje aj ťažkopádny prvý diel. Úprimne nečakal som, že mi to tu bude fungovať. Ale toto ma príjemne prekvapilo. Hudba využitá parádne, finále pri strome malo dokonca napätie. Celé sa to nieslo v správnej atmosfére a duchu. Možno chýbalo viac nahotiniek a možno sa tvorcovia nemuseli báť ukázať bezbranné deti zomierajúce pod sekerou zabijaka. Ak by to tam bolo dal by som plný počet, pretože by sa jednalo o funkčnú žánrovku. Chyby to má. Aj tie logické. (Oživenie resuscitáciou aj napriek tomu, že má postava bodné zranenia). Ale iné veci fungujú. Hlavne tie postavy a atmosféra. To, že polovicu lakačiek tvorí tieň čo prejde pred kamerou akceptujem tiež. Hoci je to už zastaralá konvencia. Som zvedavý na uzatvorenie. Sadie Sink je parádna. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Tak a máme tu druhou část této série. No, první díl mě celkově bavil o dost víc. Zde je to takové nesourodé, usekané. Myslím tím, že první půle se vůbec nejeví hororově, soustřeďuje se to spíš na postavy a jejich dobovou atmosféru. Ale, musím uznat, že se to povedlo. Postavy mě bavily asi tak stejně jako v předchozím dílu. V úvodu tu máme postavy z předešlého dílu, ale jen na okamžik, poté se objeví až ve finále. Nové postavy byly opět ok. No a v té druhé půli už tu začnou vraždy. Přišly mi lepší a nápaditější, než v předešlém dílu, ale ta atmosféra už vymizela. Až tolik mě to nebavilo, včetně divného finále, které šlo totálně mimo mě. To bádání po děsivé postavě z minulosti mě moc nebralo, i když mělo logický základ. Úplný konec, kdy se Deena objeví v r. 1966 mi přijde úplně mimo, takže se ani moc na závěrečnou třetí část netěším. Můj komentář asi působí divně, celkově mě to až na závěr bavilo, nebylo to špatné, jen mě mrzí, že se to ubralo takovým divným směrem … ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mnohem povedenější než jednička. Zatímco v prvním Fear Street je Maya ze Stranger Things, tak ve dvojce to vede Sadie Sink. Přesuneme se pár let do minulosti a to rovnou do dětského tábora Nightwing. Pokud první film měl připomenout Vřískota, tak druhý jasně Pátek Třináctého. Netrvá dlouho a tábor se změní v jatka. Ani podruhé se nešetří krví a gore. Nic ale tak brutálního jako kráječ chleba z jedničky. Atmosféra je vážně vynikající a já se pořád musel ohlížet doma přes rameno. Fear Street vytváří naprosto děsivé a nepříjemné pocity. A to po celý film. Provázanost s celou trilogií samozřejmě nechybí a v trojce se vrátíme až o několik století dozadu. Jak to vlastně s tou čarodějnicí bylo? Parádní tvůrčí nápad jak přivést jeden z opomíjených a zapomenutých žánrů zpět na výslunní. Výborný prostředek téhle velmi očekávané slasher trilogie. PS: Jakmile zazní Carry on my wayward son, tak se moje srdíčko tetelí. (88 %) ()

Zajímavosti (6)

  • Když má Alice (Ryan Simpkins) sex na stole se svým přítelem, tak nemají spodní díl oblečení. V dalším střihu už ho ale mají. (Duoscop)
  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)
  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)

Reklama

Reklama