Reklama

Reklama

Letuška

(seriál)
  • USA The Flight Attendant (více)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Thriller / Komedie
USA, (2020–2022), 11 h 58 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Steve Yockey

Předloha:

Christopher A. Bohjalian (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Kaley Cuoco, Merle Dandridge, Nolan Gerard Funk, Michiel Huisman, T.R. Knight, Zosia Mamet, Rosie Perez, Colin Woodell, David Iacono, Michelle Gomez (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Temně komediální thriller, inspirovaný celosvětově úspěšným románem Chrise Bohjaliana, pojednává o tom, jak se může celý život změnit během jediné noci. Letuška Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) se probudí ve svém hotelovém pokoji v Dubaji, s příšernou kocovinou z předchozí noci a mrtvolou ležící vedle ní na posteli. Protože se bojí zavolat policii, pokračuje ve svých ranních aktivitách, jako by se nic nestalo, a přidá se k ostatním letuškám a pilotům cestujícím na letiště. V New Yorku je vyhledána agenty FBI, kteří se vyptávají na její nedávné mezipřistání v Dubaji. Zoufalá žena, která stále nedokáže poskládat střípky z oné osudné noci dohromady, začne přemítat o tom, jestli by mohla být vrah. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drama / Mysteriózní / Thriller / Komedie- ano, to všechno tady je, pokud si pod slovem mysteriózní představujete psychologické sondy do podvědomí hlavní postavy. Všechny ostatní žánry jsou sice přítomny, ale nejsou zde tak úplně plnotučné- jsou tak trochu odstředěné, takže jsem děj seriálu nemohl vnímat zcela seriózně, protože šlo spíše o nenáročnou, oddechovou záležitost, která dovolila mému mozku, aby delegoval část funkcí na nižší ganglia. Ale to není kritika. Já se čas od času rád podívám na záležitost, u níž se mohu uvést do téměř vegetativního stavu a nechat se bavit. Seriál tuto funkci splnil a já jsem ho tak mohl ocenit pěknými třemi kousky. / Poučení: Berte ohledy a neumírejte v blízkosti letušek. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu lhát, tuhle látku mám raději prostě knižně. Bohužel předloha u nás ještě nevyšla. Leč toho autor napsal fakt hodně, v překladu má zatím jenom jeden zářez. Bohužel. Třeba se to napraví. Letuška mě bavila od začátku do konce. Ano, Cassie pije a každý, kdo už něco četl/viděl, bude čekat na ten skutečný důvod. Protože tady se rozehraje šílená hra. Je to víc psychologické drama než detektivka a to je dobře. Chvilku je to podívaná směšná, chvilku vtipná, chvilku zoufalá, ale stejně si Cassie oblíbíte. Harry Hole se taky napije a potom je chytřejší :D ok, hlavní hrdinka asi nebude váš vzor, ale její cestu si užijete. Mmch taky se těšíte na Ženu v okně? Já strašně! Chtěla bych pokračování? Ne. Tohle pro mě byla jednohubka. Leda kdyby se autor hecnul a napsal pokračování a šlo se podle toho ;) ()

Reklama

Disease 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu je prý zajímavé, že tu "Penny" hraje dramatickou roli, jenže... Ona zas tak dramatická o odlišná není. Spíš než thriller je to totiž černá komedie. Premisa není špatná a zhruba na dva díly fakt zafungovala. Pak už jsem vzhledem ke vkrádající se nudě seriál dokoukal ze setrvačnosti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mimo BBT jsem Kaley Cuoco ve výraznější roli viděl vlastně jen jednou a nedopadlo to moc dobře, takže jsem šel do Letušky trošku s despektem. Ale byl jsem celkem příjemně překvapen. Herečka se nesnaží za každou cenu vymanit z role Penny, ale naopak v ní zůstává, přičemž sem tam přidá dramatičtější rovinu, na kterou od ní nejsem zvyklý a výsledek mě bavil. Bavila mě i stylizace s rychlým střihem, řadou flashbacků a sedlo mi ztvárnění vnitřního hlasu. Na druhou stranu mi to občas přišlo nelogické, snaha dodat celku komediální nádech se ne vždy dařila a hlavní hrdinka, i přes veškeré sympatie, byla občas na pěst. Nehledě na to, že jsem měl pocit, že se seriál až příliš často opakuje a snaží se tak natáhnout na kýžených osm dílů. Ušlo to, ale nejedná se o nic, k čemu bych se vracel. 60% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Keďže si Kaley Cuoco produkovala svoj vlastný seriál, tak si pochopiteľne vybrala k sebe hercov a herečky, ktorí sú maximálne na jej hereckej úrovni. Takže nečakajte žiadny áčkový seriál. Skôr pokus o kvalitne urobenú oddychovku. Zo začiatku to vlastne dosť dobre vychádza. Veľmi dobre zvolený štýl rozprávanie príbehu. Fajn zápletka. Kaley Cuoco sa dokázala odprostiť od Penny a jej alkoholická letušková rajda vyšla celkom trefne. Bohužiaľ to čo prvých pár dielov hodnotíte ako hlavný plus, sa neustálym opakovaním zmení v nudu. Posledné dve časti začnú všetko strašne zjednodušovať, postavy kopia ešte väčšie nelogické kiksy než predtým, hop hop a poďme na "šokujúce" rozuzlenia. Postupne som sa z dojmu fajn prepracoval k nič moc. ()

Galerie (575)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo v listopadu 2019 v Bangoku, předtím než se štáb přemístil do New Yorku, kde se natáčelo hlavně na předměstí White Plains. Kvůli pandemii COVID-19 bylo ale natáčení přerušeno v březnu 2020, než se stihly natočit dvě zbývající epizody 1. série. Ty tvůrci dotočily v New Yorku na konci srpna. Mimo to se natáčelo také v italském hlavním městě, Římě. (hansel97)
  • Kaley Cuoco zakoupila prostřednictvím své produkční společnosti Yes, Norman Productions v roce 2017 práva ke stejnojmenné knize, dokonce ještě před jejím vydáním. (Brock)

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Reklama

Reklama