Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 19

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 19

Recenze (379)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se těšil a trochu mě zklamalo (ale nelituji, že jsme byli v kině). Pozitivem je super chemie všech tří Marwels a jejich výkony, negativem režisérská rozháranost. Bizarní scény mi paradoxně až tak nevadily (při záchraně posádky pomocí koček jsem se docela bavil). Škoda, že to bylo točené primárně pro zábavu. Zábava je standardně v pořádku ale toto bylo až moc. P.S. Schází mi Iron Man. Jeho sebevědomí, cílevědomost a ego. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// PLUS: Iman Vellani je opět bezprostřední a kouzelná, oblíbená Brie Larson, krásné (nové) světy a efekty na úrovni, akce relativně přehledná, Goose dostal více prostoru, výborné dvě potitulkové scény, máme se na co těšit MÍNUS: český dabing tomu podráží nohy, režie je z těch méně kvalitních, záporačka je slabší a to teď nemyslím silou, herečky v hlavních rolích to překvapivě neutáhnou, výrazně tu chybí někdo ze Strážců, nebo někdo takový, ve Špalíčku už chtějí za lístek 275 korun, asi chtějí zkrachovat, se nedivím, že do multiplexu moc lidí nechodí./// Shrnutí: Pro mě nejočekávanější film roku má zároveň nejslabší ohlasy na kvalitu ve srovnání s ostatními filmy Marvelu. Zatím nemohu posoudit, jestli je to opravdu nejslabší film, ale žádný Zázrak se nekoná. I pro mě jako pro cílovku to bylo sice koukatelné, ale určitě jsem nebyl uchvácen nebo ohromen. Dokonce bych si tu našel i pár trapných míst (planeta na které se mluví zpěvem), chemie mezi hrdinkami moc nefunguje, různé technické vysvětlivky nejsou moc srozumitelné, akce ač přehledná, tak není ohromující. Přesto zůstávám dál fanouškem a těším se na další filmy a seriály./// Celkem 67%/// ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak to mám za sebou. Nakonec to nebylo tak hrozné. Akorát to moc nefunguje jako ucelený film, ale spíš jako takový slepenec mnoha nápadů. Cením provázání s X-Meny, protože o tom asi další Marvel fáze bude. Samotná záporačka mě moc nezaujala, na Kree už jsme si nějak zvykli. Skrullové tam byli jen chvíli. Celý tým se dá dohromady tak nějak náhodou. Akční scény docela fungují, ale to je asi tak všechno. Některé scény byly vyloženě ujeté např. zpívající planeta. To samé jsem cítil i během evakuace za pomoci "koček". Nick Fury tu hraje docela druhé housle. Takže loňský rok byl teda docela propad pro Marvel, snad to letos Deadpool zachrání. Dost se mi líbily potitulkové scény. "Výš, dál, rychleji." ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Marvels jsou 33. filmem MCU a v jistém ohledu jistě budou zásadní. Ne snad v tom, že by se přepisovala tabulka nejkvalitnějších projektů MCU nebo nejzásadnějších komiksovek posledních let, podobné laťky Marvels neuvidí ani z rychlíku. Jejich tvar, všeobecné reakce a především fakt, že strašně drahá filmová komiksovka v součtu působí jako dvoudílné vyvrcholení nějakého seriálu povede k tomu, že se podobné případy v MCU již nebudou smět opakovat. Je to škoda, protože režisérka Nia DeCosta například ve dvou akčních pasážích předvede nějakou tu řemeslnou zručnost. Fakt, že tu dochází na jednoho z nejhorších MCU záporáků, bizarní scénu, na kterou nemá ani cokoliv z mysli Jamese Gunna či samotný scénář, který působí jako pouhý nástřel, ovšem jasně naznačuje, že v nějakém ohledu musí dojít na zpátečku. Kevin Feige se nad tím již jistě zamýšlí, lepší pozdě nežli později... ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nejhorší MCU? To mají někteří tak krátkou paměť? To už jste zapomněli na to, že existuje Black Widow nebo třeba třetí Ant-Man? Marvels jsou v rámci srovnání ještě docela v pohodě. Zcela určitě jde o můj subjektivní názor, ale mě to bavilo. Iman jako Ms. Marvel je perfektní (už od seriálu) a chemie mezi ní, Monicou a Carol průměrnému příběhu dodává potřebnou hravost a energii. Zejména v první polovině pak velmi dobře funguje combat, který celkem zábavně pracuje s aspektem "výměny rolí" a přináší tak v rámci akčních scén aspoň něco trochu nového (podobně jako tomu bylo u Namora). Jinak je to klasický průměr, který byl typický pro slabší kousky Infinity Ságy. Ale s ohledem na čtvrtou fázi je to vlastně docela úspěch. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • První pokračování MCU, ve kterém se žádný scenárista nebo režisér nevrací z předchozího filmu. (KGBelik)

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Reklama

Reklama