Reklama

Reklama

VOD (1)

Mírumilovný Steven Grant zjistí, že je nejen prodavač, ale i žoldák a dost možná i superhrdina. (Disney+)

Recenze (78)

lookin328 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věděl jsem, že zde bude hrát roli téma více indentit, že hlavní hrdnina bude trpět schizofrenií, ale tohle jsem teda nečekal. Byl jsem hozen do 45 minutového tripu, a ještě teď nevim, co jsem to vlastně viděl. S nadsázkou řečeno, samozřejmě. Oscar Isaac, aspoň dle mého, exceluje, Ethan Hawke je správně záhadný a démonický… ,,Horrorová” scéna ve výtahu skvělá. Bohužel 5* nedám, díky naprosto otřesnému CGI v Alpách, přitom je takových možností jak to udělat jinak, přitom podobně. Ale jinak super start, 4*, a doufám, že až večer půjdu spát, neprobudím se ráno někde na ulici. I když, kdo ví… ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Chlapci, když se vykašlete na to CGI dřevo a pozadí, uděláte dobře. Kazíte si totiž fantastickou epizodu, která je opravdu jiná a díky Isaacovi perfektně šlape. Kola mytologie se rozjíždí na plné obrátky a Ethan Hawke má potenciál na velmi charismatického záporáka. Střih mi sedl na první dobrou a rád bych podotkl, že tu "akci za oponou" jsem ještě vidět nepotřeboval. Ono je celkem osvěžující, když tvůrci nevytáhnou všechny karty na stůl hned v prvním díle. Potyček a brutality si určitě užijeme ještě v dalších epizodách. Není třeba spěchat. Až na zbytečný digitál je to za mě prozatím naprostá lahoda. ()

Reklama

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Do you know Ammit? She was only the boogeyman for evildoers. She grew weary of having to wait for sinners to commit their crime before punishing them. Would you wait to weed a garden 'til after the roses were dead? The justice of Ammit surveys the whole of our lives. Past, present, future. She knows what we've done and what we will do." ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně se mi to líbí. To jak seriál na nic nečeká, na vysvětlování není čas a tempo se žene kupředu. V dalších dílech ty odpovědi určitě přijdou. Isaac a Hawke si užívají svoje role a sledovat je, je radost. Má to hororový nádech, jak slibovali prvotní reakce a mě se to hodně líbí. Velice dobrá hudba, fungující humor. Největší mínus je digitální honička, kde MCU šláplo hodně vedle, zbytek ale vypadá dobře. Jo tohle na mě udělalo ze všech dosavadních MCU seriálu ten největší dojem. Těším se na další díly. :-) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Isaac je vyborny herec, o tom "zadna". I v nedavnom SNL-ku hostoval paradne. Avsak tu ma vyslovene iritoval. Je to scenar? Verim, ze ked tu rolu vzal, tak tam toho snad bude "viac" ako som videl v prvej epizode. Dufam, ze sa prepaleny blaznivy dej posunie dostatocne na to, aby "mesacny rytier" nebol len dalsi z lacnych "kopirovanych" marveloviek pre nastrocne konzumne publikum - no offence. Pretoze tento uvodny diel ma sklamal svojou prostoduchostou. Cim ma serial zaujat...?! Meh. Jednemu-dvom dielom dam este sancu, ak by tvorcovia prisli s niecim..."zabavnejsim". Ak nie..je to cisty "urevany" brak. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (27)

  • Na začátku epizody slyšíme skladbu „Every Grain of Sand“ od Boba Dylana. Počáteční text písně můžeme brát jako odkaz na „zrození“ Moon Knighta v komiksech. (Kubaaa97)
  • Steven (Oscar Isaac) správně upozorní Donnu (Lucy Thackeray) na chybu v Enneadě čili Devateru, tedy na staroegyptský mytologicko-teologický koncept plurál plurálů, že sestává z devíti bohů a nikoliv ze sedmi. V egyptštině plurál vyjadřoval počet tří a jeho znásobení proto představuje nejúplnější počet a dokonalou úplnost. Součástí tohoto Devatera jsou bohové – Atum, Tefnut, Šu, Nút, Geb, Usir, Set, Eset a Nebthet (někdy se k nim připojovali ještě bůh Re v podobě Re-Atum, Hor, Anup a synové Horovi). Nicméně na plakátu se objevuje i bohyně Hathor, která se v Devateru neobjevuje, ale je propojena s Chonsuem, jenž byl jejím partnerem. (Kubaaa97)
  • Píseň „Wake Me Up“ od skupiny Wham! velice zřetelně odkazuje na Steveovo (Oscar Isaac) přání, aby se probudil z noční můry, kterou si právě prochází. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama