Reklama

Reklama

VOD (1)

Mírumilovný Steven Grant zjistí, že je nejen prodavač, ale i žoldák a dost možná i superhrdina. (Disney+)

Recenze (78)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevšední a zvláštní start nového MCU seriálu. Marvel Studios se ale snaží být odvážné a pokouší se představit něco nového, nečekaného. A taktéž se snaží šokovat. Zatím mi to úplně do "klasického" MCU světa nesedí, ale šanci tomu rozhodně dám. Nemůžu říci, že to byla vyloženě dobrá epizoda. Ale originální rozhodně byla a to se cení. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marvel konečně vystrkuje hlavu ze zadku a servíruje něco dost odlišného, co už genericky nezapadá mezi zbytečně barevné infantilní srágorismy typu Loki. Hrdina, o kterém do teď minimálně u nás skoro nikdo nevěděl a přesto se jedná o tak pozoruhodnou postavu. Doufám, že tahle minisérie už bude trefou do černého. ()

Reklama

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně svěží začátek originu, u kterého se dá očekávat, že se časem překlopí do klasického marveláckého produktu (jak rád bych se pletl a nedočkal se dalšího finále alá WandaVision), ale nemůžu upřít snahu vymanit se právě tomuhle. Nebýt trochu otravných voiceoverů alá Venom, asi bych sáhnul i po vyšším hodnocení, těch ale v prvním díle zas tolik není. Pilot každopádně funguje tak jak má a je fajn zas vidět něco malinko jiného v rámci tohoto univerza. ()

RobinPM100 

všechny recenze uživatele

Musim říct, pokud si to v dalších dílech udrží kvality prvního dílu, pak za mě zatim zdaleka nejlepší Marvel seriál, doposud to byla jedna sračka za druhou, Winter soldier, Hawkeye, Loki, samej shit, Wandavision byl koukatelnej počin, ale tohle bylo vyloženě cool. Isaac hraje lůzra, vedeného podivným vnitřním hlasem, zmateného, co je sen, co je realita, jaký je den nebo, kdo vlastně je on sám. Skarab v kapse, egyptský muzeum, trocha závanu Mumie, to celé v poutavém hereckém výkonu, minimum akce, přesto vše šlape a baví, jsem zvědav, zdali si to udrží kvalitu nadále. I vizuál Moon knighta je hodně dobrej, prostě o dost jinačí hrdina, než např příliš přímočarý Avengers, 5/5. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Taková Night At The Museum a Jumanji dohromady s nádechem Londonova Tuláka po hvězdách. CGI naprostá klasika, kterou jsme již viděli. Příšera (z Egyptského šera) se odráží od zdí a stropů v milisekundách, ale pak mine svůj cíl, když se on 3 sekundy snaží převrátit policový díl do její cesty. (cringe)🤦‍♂️ Na to jak to začínalo civilně a realisticky v moderním Londýně, (a v Alpské vesnici plné sektářských magorů), se to ke konci vyvinulo v Marvelovskou tuctovku s digi efekty již milionkrát viděnými, jako přes kopírák. Příšera (z muzejního šera) by se mi bývala víc líbila, kdyby to byl normálně, realisticky naanimovaný psí démon co hlídá Osirisovo podsvětí, či co, ale choval by se jako reálná šelma, ne jako za vlasy přitažená potvora z nějaké video hry! Kdyby si jej divák mohl v klidu prohlídnout jak se plíží a blíží, a ne jen záblesky čehosi digitálně vytvořeného... Jinak samozřejmě celkový rozjezd i efekty při autohoňce dobrý. Vyzdvihl bych skvělou hororovou scénu která mě dost filmařsky zaujala, kdy se u sebe v mansardě (BTW prodavač suvenýrů má luxusních cca 150 m2 podkroví v centru Londýna, jako WTF!?) kouká sám na sebe do zrcadla a vidí jen nehybný černý stín své vlastní siluety. Z toho mi šel fakt mráz po zádech. Jako navnazovadlo (od slova navnadit) mě tento solidní pilot zaujal na velmi slušných 90% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (27)

  • Když poprvé vidíme Stevena (Oscar Isaac), slyšíme skladbu „A Man Without Love“ od Engelberta Humperdincka. Tato píseň je o muži, který se každý den probudí s uvědoměním, že je sám. V první sloce zpěvák vzpomíná na svou bývalou lásku, což reflektuje scénu, když si Steven projíždí mobil se zmeškanými hovory. Třetí rým: „Moonlight to show the way so we can follow,“ odkazuje na Chonsua, kterého si zatím Steven neuvědomuje. (Kubaaa97)
  • V úvodní scéně si můžeme všimnout tetování na pravém předloktí Arthura (Ethan Hawke). Jsou na něm vyobrazeny hlavy krokodýla. Jedná se o odkaz na Ammit (v češtině Amemait), což je mytologická bytost pocházející ze starověkého Egypta spojená s podsvětním soudem. Zobrazuje se s hlavou krokodýla, trupem a nohami lva a zadní částí těla hrocha. Egypťané věřili, že když člověk umře, bůh smrti Anubis položí na váhu lidské srdce oproti váze pírka, a pokud je srdce těžší, člověk je předhozen právě Amemait k sežrání. (NiWi)
  • V úvodním logu Marvelu proběhly menší změny. Přidán byl výjev, ve kterém vidíme všechny postavy z Eternals (2021), a zároveň Spider-Mana v popředí nahradil Rocket Raccon. Spider-Man totiž může figurovat pouze ve filmech, které jsou v koprodukci se Sony. (NiWi)

Reklama

Reklama