Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

boni 

všechny recenze uživatele

Kvalitní seriál, pro který mám slabost už od dětství, čtyři želvy v každém díle destruují Trhače a šílený mozek v těle robota tomu nemůže uvěřit a plánuje další operace na přemístění technodromu z dimenze X. Co víc si může dítě přát pro své poklidné a vyrovnané dospívání. Nejvíc mě vždy dostanou "naprosto nenápadné" želvy v klobouku a kabátu. Docela by mě zajímalo, kolik lidí se naučilo od sebe želvy rozeznávat jinak, než podle pásek přes oči. ….. Když jsem viděl pár dílů již v dospělém věku, tak už mě to moc neoslovilo, některé animáky nestárnou, tenhle bohužel jo. Každopádně jako dítě jsem to měl velmi rád, takže alespoň tři hvězdy tomu ponechám. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl asi 8 letej smrad, tak sem tenhle seriál uctíval jako kult a chtěl sem bejt leonardo. Ted sem 21 smrad a když to s obtížema získávám z netu musim říct, že to již trochu ztrácí své kouzlo, ale v rámci nostalgie a toho, že i dnes si to rád pustim.... želváci dávám vám 4* a natrhněte trhačovi plechovej zadek 8) ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Čtyři zmutované želvy jsou dnes vlastně klasika.Je to taková kombinace komiksu a japonské anime.Jednoduché a napínavé příběhy plné tajemného dobrodružství,u kterých děti neodlepí oči od obrazovek(ani já nebyl vyjímkou),April je k sežrání a padouši správně padoušský.Celé to brouzdá napříč téměř všemi žánry a pro děti to je vlastně kultovní záležitost.Jako dítě jsem hltal každý příběh(i když Želvy nepatřili k mým nejoblíbenějším hrdinům),no jako dospělého už mě to nějak přešlo.Pro dětské publikum má tenhle seriál stále svou výpověď,už tím,že se od ostatních trochu liší.Animace je na úrovni doby vzniku a příběh je uzpůsoben dětskému publiku a příjemně ubíhá.U mě nostalgických 75% jako vzpomínku z dětství.Jsou ale kreslené seriály,které ve mě nechaly stopu silnější až do dneška(Smolíkovy,Rychlá rota atd.). ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

No jasné partička na nezaplatenie, žiaľ v pamäti mi zotkveli asi už len 3 epizódy, bolo to dávno no miloval som tento seriál EDIT: uff tak je pravda že Ninja korytnačky opätovným zhliadnutím po rokoch strácajú a to dosť značne z dnešného pohľadu 3* z časov keď som bol malý usoplenec a žral každý diel 5* takže nakoniec aj z nostalgie volím primeraný kompromis. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Ninja korytnacky samozrejme patria do mojich TOP detskych serialov. Po nejakej dobe som sa k tomu vratil a vazne som sa nestacil divit ze ten serial nestratil na svojom care skoro nic. Nie su to sice Kacerovky ktore stoja pevne a neoblomne na samotnej spicke ale pre mna to je serial ktory sa k tej spicke vazne splhal. Pri 200 dielnom seriali samozrejme nemozu byt vsetky casti TOP ale vacsina je velmi dobrych, mensia cast vynikajucich a par dielov je naozaj cisto genialnych :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)
  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama