Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

AdaMM 

všechny recenze uživatele

dal bych i pět, ale přece jen, teď mi kazí dojem to, že to mám anglicky s holandskými titulky... a i jako malej jsem se smál těm, co to žrali až moc. ale koukal jsem se taky, to je jasná věc. a obrázky ze žvýkaček jsou pořád nalepené na skříni v pokoji (nejdou sundat). jen mi bylo vždycky líto Trhače - jako jedinej měl styl a přitom vždycky prohrál... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších "pohádek" mého dětství. Sledoval jsem to jak v TV tak každou chvíli na VHS. Ješte teď mám dvě VHS zachovalé a když přijede na návštěvu můj malinkej bratránek, je tohle vynikající volba před spaním. Trhač byl super záporák. ale musím se přiznat, že nejhorší postavou je Tříska, toho sem v lásce nikdy neměl... :-/ ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Z dětství na to pamatuju jako perfekt ní zábavu. Dívali jsme se na to, hráli si na ně s kamarády, já i psal a kreslil svoje vlastní pokračování... ale nedávno jsem zhlédl jeden díl po mnoha a mnoha (cca 18) letech a zastyděl jsem se sám před sebou. Já vím, že je to pro děti a tak...ale řeknu vám, po tom jednom díle po letech ze sebe víc než tři hvězdy nedostanu, a i to bylo po vnitřním boji. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál patří k mému dětství stejně jako třeba KAČEŘI. Sledoval jsem všechny díly a nahrával si je na videokazety. K tomu pak ještě komiksové časopisy, omalovánky, plastové figurky, žvýkačky s obrázkem nebo potiskem. Bylo toho hodně. Jsem tím poznamenán stejně jako pozdější generace Pokémonem (Obávám se, že zde budou následky ještě horší.) ___ P.S. Na seriálu mi vadil jeden logický nesmysl. V prvních dílech želvy poslaly Technodrom s Trhačem a celou jeho armádou se zdrcujícím přehledem do nitra Země (Odtud pak Trhač podnikal výpady na povrch.). Přitom v pozdějších dílech, kdy se Krangovi s Trhačem podařilo konečně dostat Technodrom nahoru, najednou si 2 želvy nemohly poradit s jednim fuťákem a kameňákem a zachránila je až April s foťákem. To mě teda štvalo. Jinak to ale nemělo chybu. I ta titulní písnička. Podle seriálu udělali i hru na Game boye. Oblíbená hláška „Jsi rychlý. Ale laser je rychlejší než ty!!!“ Moje hodnocení berte jako notně zaujaté. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál, co v devadesátých letech chodil na Čtčku. Bylo tu všechno, co si může malý kluk přát: cool hrdinové, dáma v nesnázích, japonský mentor, ninjové a neschopní záporaci, s mysteriózním Krankem v čele. Vůdcem týmu a největší osobností byl samozřejmě Leonardo. No a ten awesome opening mi stále rezonuje v hlavě. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama