Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Kultovní dětský seriál mého prvního stupně základní školy. Tímhle žila celá třída a oficiální i neoficiální možný i nemožný merchandising hýbal dětskými přáními. Jinak je to veselý a barevný, ne moc skvěle animovaný comics s chytlavou klávesovou (skoro MIDI :o)) ) "muzikou". Jo, a ty žvejkačky, děsně hnusný žvejkačky, ale ten byznys s těma kupónkama .... hotovej Wall Street v mý třetí třídě :o). ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Z dětství na to pamatuju jako perfekt ní zábavu. Dívali jsme se na to, hráli si na ně s kamarády, já i psal a kreslil svoje vlastní pokračování... ale nedávno jsem zhlédl jeden díl po mnoha a mnoha (cca 18) letech a zastyděl jsem se sám před sebou. Já vím, že je to pro děti a tak...ale řeknu vám, po tom jednom díle po letech ze sebe víc než tři hvězdy nedostanu, a i to bylo po vnitřním boji. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jednu dobu v mládí pro mě Želvy Ninja představovaly střed vesmíru. Především díky filmu (viz můj komentář), který spustil můj zájem. Následovalo pár komiksů a především animovaný seriál. Ten byl ještě o level výše než film. Především díky tomu, že animovaná forma toho snese vždy více než klasický film a taky proto, že jsem jej mohl sledovat častěji. Tři hvězdy za pěkné vzpomínky na mládí a raději si seriál již nikdy nezopakuji, protože bych šel s hodnocení velmi pravděpodobně dolů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Fenomén konca 80.rokov v podobe ninja korytnačiek bol jediný väčší konkurent pre rozprávky od Walt Disney. Leonardo s mečmi bol najobľúbenejší ale aj ostatný ako Michaelangelo s palicou, Donatello s nindžákmi a Raphaelo s nožmi mali čo do seba, vedení pod majstrom Splinterom a za pomoci reportérky April O Neill a proti ním neúprosní Shredder a Krang. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Absurdní se stalo realitou, konečně jsem sehnal aspoň pár dílů své někdejší modly. A co vám budu povídat, i po těch dlouhých dekádách je to pořád stejně úžasné:-) Čtyři frajírci s páskou přes oči (já byl Leonardo), mistr Krysa, sexsymbol animáků April a komando dokonalých perverzáků, Wolverinem vykradený Trhač, maniakální mozek (nebo chobotnice?:-)) Krank, dvě zoologické obludy Roxteady a Beabob a absolutně dokonalá úvodní píseňka, škoda že ji nemůžu přes ty písmenka zazpívat. Bože, má tahle genialitka vážně už 20 let??? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama