Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tom, že poznat toho pravého není nic jednoduchého, se můžete přesvědčit v české filmové veselohře. Důvěřivou dceru krachujícího velkostatkáře by ani ve snu nenapadlo, že se neprovdala za bohatého muže, jenž měl její rodinu zachránit, ale za sňatkového podvodníka, jenž se za něho vydával. Veselá taškařice plná omylů a nedorozumění dodnes zaujme dějovým spádem i pohotovými dialogy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

honz 

všechny recenze uživatele

Jeden z klenotů protektorátní filmové tvorby. Velkostatkář, vdovec, se ocitne v tíživé finanční situaci. Aby zabránil blížícímu se krachu, rozhodne se, na radu svého bankéře, provdat svou dceru za dobře situovaného mladého muže. Události však dostávají jiný spád, když se z budoucího zetě vyklube sňatkový podvodník... V této velmi vtipné situační komedii se pod režijní taktovkou Vladimíra Slavínského blýskla řada hereckých es - J. Marvan, J. Pivec, R. Schránil aj. Výborná byla též Marta Fričová. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já tentokrát nadšení nesdílím. Slavínského klasika, situační komedie na základě záměny osob. Problém je nikoli ve filmu samém, ale v obsazení. Jan Pivec je sice výborný, ale Marvanovi role vyloženě nesedí a Marta Fričová je dosti nepřesvědčivá. Standartně průměrný scénář tedy nemá kdo vytáhnout nahoru a zůstává jen u průměrné komedie na nedělní odpoledne. 60% ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Marta Fričová oplývá zvláštním druhem ležérního charismatu, o němž má člověk tendenci dumat, zda se náhodou nejedná o obyčejnou sprostotu. Ve filmu se plouží její zhroucená postava (ta že byla tanečnice?) a zní její nedbalá intonace sociální pracovnice z Perlovky. Ale když podruhé omdlela, to jsem se teda od srdce zasmál. Marvan a Pivec skvělí jako vždycky. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Už krátko po začiatku sa potvrdí očakávanie, že podvodník narazí na podvodníka, našťastie to nie je jediná zápletka filmu a tie ďalšie sú zaujímavejšie. Sympatické bolo obsadenie málo známou prvorepublikovou herečkou, rodenou akrobatkou, ktorá len tak skočí salto dozadu do bazéna. Moje predstavy boli naplnené, takže som spokojný. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, které ve druhé půlce přebývá deset - patnáct zbytečných minut. 1) 39letý Jaroslav Marvan tu nehraje nerudného dědka ani komisního úředníka, ale civilnější roli krachujícího velkostatkáře. Občasné náběhy do grotesky na mě působí rozpačitě, jako by herec nevěděl, co si s tím počít. 2) 33letému Janu Pivcovi (ing. Koval, majitel vily) to slušelo. 3) Zajímavý koment: Marthos ()

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Luhačoviciach. (dyfur)
  • Králíček (Jaroslav Marvan) vysvětluje, že má strach, že „přijde na buben“. V tomto frazému je zakonzervován dřívější zvyk ohlašování dražby hlasitým bubnováním. V současnosti můžeme sice význam tohoto slovního spojení vyjádřit jako „přijít o všechno, octnout se na mizině“, původní význam je ovšem právě „dostat se do dražby“. (sator)
  • Píseň ve filmu má název „Bloudím, jen věrný stín jde se mnou“. Hudbu k písni komponoval Roman Blahník, text písně napsal spisovatel, hudební skladatel, básník, textař a prozaik František Kudrna. Za Jana Pivce (Koval) převzal pěvecký part R. A. Dvorský. (sator)

Reklama

Reklama