Reklama

Reklama

Clean

Trailer 1

Clean se po smrti svojí dcerky živí poctivě jako popelář a pomáhá své sousedce Diandě. Když ji jednoho dne zachrání před pouličním gangem, nevědomky tím roztočí spirálu násilí, kterou už nedokáže zastavit. Členové gangu a mafiánská rodina, která financuje jejich obchod s drogami, se chtějí pomstít. Nutí ho vrátit se do starého života plného krvavého násilí. Clean jde do všeho naplno a neúprosně vrací úder... (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

HAL 

všechny recenze uživatele

Sestřelit to jen jako akční béčko je dost pomýlené, na to je tu vidět i docela dost přesahů a pronikání do nitra hlavní postavy. A na konci věnování "Našim otcům"? Tvl no vzhledem k ději filmu musel mít Adrien Brody tedy sakra traumatické dětství. Je v tom kus Taxikáře, Ghost Doga i Nobodyho. Johna Wicka moc ne, protože ten je o vymazleně efektní akci s nažehlenou estetikou, a tady je místo ní syrová řezničina která je ošklivá a bolí. Tohle je jak filmy od Zahlera - hnusný svět ve kterém se dějí hnusné věci a nikdo není moc velký sympaťák. Ale na rozdíl od Zahlera o hodinu kratší, což beru jako pozitivum. Brody ohlodal příběh na kost a během hodiny a půl jde bez průtahů a velkého řečnění přímo k jádru, i když na to pomalejší začátek nevypadá. Definitivně mě po tomhle opustila představa Brodyho jako jemného intelektuála - v Predátorech jsem mu nevěřil, ale tady jo. Napsal si to na tělo a je to pro něj hodně zajímavá poloha. 8/10 ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Celkem wabane Áčko solidní filmeček po delší době. Parádní Adrien Brody s rolí sedící jak prdel na hrnec, který se ještě ke všemu podílel na scénáři. V jednoduchosti se občas skrývá krása a zde se to nejvíce dokázalo potvrdit. Podobných snímku vzniklo mraky, ale zde musím přidat čtvrtou hvězdu za snahu nebýt ovcí v davu v lgbt umrdnutých kokotků. Gore je celkem povedený a built up na skvělou vyvražďovačku ve stylu Johna působí více než solidně (jen škoda toho temnějšího prostředí, kde si to divák nedokáže plně vychutnat). Highlight je určitě scéna vybití hasákem celej dům fetkohlav. Parádní snímek do sbírky "must watch again after some time". Bohužel se zde nešetří úmornějším začátkem. Character development hlavního hrdiny zde vůbec nefunguje a tím pádem nemůžu jít s hodnocením na více jak čisté čtyři hvězdy. Soundtrack také mohl být o něco lepší. Ale jinak jsem si tuhle jízdu solidně užil. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trash man does what he knows the Best!Mám rád Revenge filmy na téma "Muž s minulostí" a tenhle se sice nezařadí mezi mé nejoblíbenější, ale určitě subžánru nedělá ostudu.Adrien Brody je docela v nezvyklé roli, zbavuje se odpadu a ano i lidského. Trochu filmu škodí menší rozpočet, místy film působí levněji a krom Brodyho zde nemá nikdo moc, co hrát. Záporák je obyčejný, tempo je pomalejší a dějově je to vlastně dost předvídatelné, ale určitě potěší příprava na Finále, kde zaujme "Equalizér" kutilské vychytávky a slušná vybíjená v domě, kde bylo na můj vkus až moc tmy, abych si naplno dokázal užít prostřelené hlavy. Potěší šroubovák, hasák i brokovnice, která Brodymu překvapivě sedne.Není to nic extra, ale fanoušky Revenge žánru i Adriena Brodyho film nemá moc čím naštvat.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5.  6/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Popelář nebyl vždycky popelář. Divák se dovtípí poměrně brzy, rybinou páchnoucí špína z ulic města Utica chvíli před tím, než bude vyčištěna. Vyrýsovaný Brody jako démony posedlý anděl, který ve vlastním Buicku Grand National stráží druhé, aby zachránil sebe. K tomu mu dopomáhej hasák, sekyrka a speciálně upravená brokovnice.. Taxikaření ekvalizérů, co nikdy nebyli. Do děje vtahující velmi pozvolna, aby přes mustr žánrových klišé přesvědčovalo, že se necítí být jen obyčejným béčkem o hodně fyzickém procházení temnotou směrem ke světlu.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] CLEAN je určitě solidní záležitost, takže toho shlédnutí nelituji. Stopáž je vcelku krátká, jen ta první půle se trochu táhla. Jako nemůžu říci, že jsem se nudil, jen ten příběh poznamenaného veterána je už ohraný. Ale větší problém jsem s tím neměl. Ve finále se Brody utrhne ze řetězu až to připomene variaci filmů viz John Wick. Takže nastane masakr a hezky se na něj dívá. Je to drsné, krvavé … Takže bez dalšího okecávání jako jednohubka mě to docela bavilo. Začátek se trochu vlekl, dramatická linie je taková polovičatá, příběhem nic originálního a nového, ale Brody to sehrál výborně a ta masakrující akce nemá chybu. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama