Reklama

Reklama

sKORO NA mizině

(seriál)
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Česko, (2020–2021), 3 h 36 min (Minutáž: 22–35 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Díky sKORO NA mizině jsem po letech začal konečně vnímat českou tvorbu i jako druh zábavy a ne jenom odpad, který je rok od roku horší. Divadlo Mír přišlo s něčím, co by pražská produkce nikdy neudělala a svým humorem jde za hranu, kdy jsou kluci nekorektní, sprostí a do všeho se naváží. Příběh je to navíc velmi specifický, protože ve velkém vycházel z reality podobně jako Nejistá sezóna od Cimrmanů. Téma je navíc kvůli Covidu aktuální a ukazuje lidem, jak jsou na tom umělci vlastně bídně. Slezsko a přístup místních ke všemu je z toho opravdu cítit a já doufám, že se bude Míru dařit i v následujících letech. 85% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejdřív přišel Pečený sněhulák, pak jsem zaregistroval šílené Tři tygry a na prahu druhé vlny si pustil tenhle seriál, o kterém jsem nevěděl nic. Vtipné je to extrémně, Štěpán Kozub to táhne a ostatní mu zdařile nahrávají. Třetí díl, kdy přišel Petr Kolečko, je paradoxně nejslabší, ale celkově jsem se bavil výborně. Co taky tady jiného, v době tak smutné. 90%. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Od této chvíle budu věnovat svých sto jednotek pozornosti Třem Tygrům, protože toto uskupení divadelních herců patřící pod ostravské Divadlo Mír si to jednoznačně zaslouží...sKORO NA mizině se může opřít o kratší stopáž, takže se nuda nedostaví, a hlavně o perfekcionizmus Štěpána Kozuba, tento člověk se začíná prodírat na úplný vrchol českých komiků, tak upřímného herce s vnitřní genialitou ohledně vytváření vtipných situací, to ČR dlouho neměla. Ale i ostatní se zaskvěli. Premisa seriálu je nesmírně jednoduchá, ale v tom tkví to jedinečné kouzlo. Langmajer s Kolečkem to pořádně okořenili, dali tomu šťávu (za mě nejlepší moment z třetího dílu mezi Kozubem a Langmajerem, kdy na něj Štěpán vyrukuje s malým šilhajícím klučinou, chcípal jsem :D). Určitě by se dalo ještě hodně věcí pošéfit, aby to mohlo obsadit pomyslný trůn české komediální scény, ale našlápnuto to má skvěle. A teď mě omluvte, jdu si dohnat tvorbu těchto ostravských es. 7,5/10 ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Reference jsem měl na tento seriál velmi pozitivní, ale osobně jsme o to více zklamán. Vulgarismy mi nevadí mnohdy skvěle rozseknou danou situaci, ale hlavní potíž je slabší děj. Děj je uzavřen do divadla, kde se řeší stream a pořád "máme až moc peněz" potažmo "máme minimum peněz". Samotné scénky jsou až příliš přehrávané a tak uvadá i vtip. I tak jsem se občas solidně zasmál, ale jak říkám zklamání. Slabé 3z5 a vážně jsem zvažoval jen 2*. Po 4.dílu jsem už neměl sílu na pátý. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej satirickej online koncept postavenej na crowdfundingu, kterej zobrazuje a zároveň paroduje aktuální situaci posledního roku. Je to neotřelý, sprostý, hraniční, urýpaný a hlavně neuvěřitelně zábavný a plný hlášek. Jasně tomu vévodí Š. Kozub, jehož mimika a hláškování seriál jednoznačně táhnou, nicméně každej si tam najde svůj vrcholnej moment. Navíc jedním ze scénáristů je "pražská kurva" P. Kolečko, kterej má za sebou víc než povedenej seriál Most, takže se tomu stylu vlastně nelze divit. Jen tak dál, víc takových projektů u nás by bylo fajn, ale musí se opatrně, aby to nepřecházelo ze zamýšlené absurdity do nechtěné trapnosti, což se tady naštěstí neděje. P.S.: "Ty sis šlehl nějakou dávku mamrdinu a nám jsi zapomněl nalajnovat nebo co?!" ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • V potitulkové scéně epizody je zmíněn pořad Partička (od r. 2011). (OJan)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama