Reklama

Reklama

sKORO NA mizině

(seriál)
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Česko, (2020–2021), 3 h 36 min (Minutáž: 22–35 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zkrátka a prostě skvělý projekt skvělého divadla, které se možná i právě zásluhou pandemie dostalo konečně na výsluní a já jsem milionově vděčný, že někoho jako jsou právě Kozub, Čuba, Ferro a Polák na té současné komediální scéně máme, protože u málokterého českého výtvoru poslední doby se tak řežu smíchy jako právě u jejich mistrovské improvizace. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Štepán: „Já jsem rozvinutý jak německý průmysl, do...“ Áno, veľa, veľa vulgarizmov. A áno, za normálnych okolností by som nedala viac ako tri hviezdičky. Lenže ja som si „sKORO NA mizině“ pozrela až v roku 2023. A musela som sa pocitovo vrátiť do toho šialeného korona – obdobia, keď sme sedeli doma za zatiahnutými žalúziami a čakali, čo nás vlastne čaká. V tom čase by som určite divadlu Mír poslala nejaké peniaze na účet. Takže konštatujem, že hoci to bola trochu prízemná zábava, presne vystihovala toto obdobie. Snáď ho už nezažijeme! Českí chlapci, toto sa vám podarilo. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Díky sKORO NA mizině jsem po letech začal konečně vnímat českou tvorbu i jako druh zábavy a ne jenom odpad, který je rok od roku horší. Divadlo Mír přišlo s něčím, co by pražská produkce nikdy neudělala a svým humorem jde za hranu, kdy jsou kluci nekorektní, sprostí a do všeho se naváží. Příběh je to navíc velmi specifický, protože ve velkém vycházel z reality podobně jako Nejistá sezóna od Cimrmanů. Téma je navíc kvůli Covidu aktuální a ukazuje lidem, jak jsou na tom umělci vlastně bídně. Slezsko a přístup místních ke všemu je z toho opravdu cítit a já doufám, že se bude Míru dařit i v následujících letech. 85% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Náš národ má jednu vlastnost, díky ní přežívá i ty nejtěžší chvíle ve své historii. Tou je, že si naprosto ze všeho dokážeme udělat srandu. Jestli to je plus, nebo mínus, nechám na zvážení každého z vás. Nicméně sKORO NA mizině je toho nádherným příkladem. Za mě to je ideální způsob, jak se s podobnou situací vyrovnat. Tím myslím už tento konkrétní případ. Divadlo je paralyzované zákazem a tak najde možnost, jak dál pracovat, něco málo si vydělat a taky se pořádně zviditelnit. Přiznám se, že doteď jsem divadlo Mír neznal. Už jen za ten nápad a odvahu si vysoké hodnocení zaslouží. Navíc mě to pobavilo a zvedlo mi to náladu při druhé vlně… bude i druhá série? Již jsem doporučil mnoha známým, líbilo se všem. Pokud by u nás podobně k současně situaci přistupovali všichni, bylo by to skvělé. Zvedám hodnocení na maximum a na maximu zůstává i po všech pěti dílech. Pětkrát bravo borci! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej satirickej online koncept postavenej na crowdfundingu, kterej zobrazuje a zároveň paroduje aktuální situaci posledního roku. Je to neotřelý, sprostý, hraniční, urýpaný a hlavně neuvěřitelně zábavný a plný hlášek. Jasně tomu vévodí Š. Kozub, jehož mimika a hláškování seriál jednoznačně táhnou, nicméně každej si tam najde svůj vrcholnej moment. Navíc jedním ze scénáristů je "pražská kurva" P. Kolečko, kterej má za sebou víc než povedenej seriál Most, takže se tomu stylu vlastně nelze divit. Jen tak dál, víc takových projektů u nás by bylo fajn, ale musí se opatrně, aby to nepřecházelo ze zamýšlené absurdity do nechtěné trapnosti, což se tady naštěstí neděje. P.S.: "Ty sis šlehl nějakou dávku mamrdinu a nám jsi zapomněl nalajnovat nebo co?!" ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • „Dostat v karanténě nabídku natáčet seriál se rovná zázraku! Ráda si ze sebe dělám srandu a tady jsem měla možnost si zahrát trochu cvoka. Točila jsem i se zraněním, které jsem taky prodala. A navíc Ostrava je má srdcovka, takže jsem neváhala ani minutu. Zároveň jsme tak trochu navázali na předešlou spolupráci, kdy jsem s Vláďou Skórkou točila seriál Hasiči, pro nějž můj manžel Ruda, který si tu také zahrál a výrazně zahýbal dějem, napsal scénář,” řekla Jana Bernášková. (SONY_)
  • Když řekne Jirka Štěpánovi, že spolu byli v dole a recitovali Bezruče, tak tím odkazuje na epizodu Zával (2020). (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama