Reklama

Reklama

Film se zabývá bouřlivým životem básníka Siegfrieda Sassoona. Spisovatel a voják byl složitým člověkem, který přežil hrůzy první světové války a dostal vyznamenání za statečnost. Po návratu ze západní fronty však hlasitě kritizoval pokračování válečného běsnění. Coby jeden z předních válečných básníků té doby ve své poezii líčil děsivé zážitky ze západní fronty. Byl obdivován příslušníky aristokracie i hvězdami literárního světa v Londýně i mimo něj, měl však poměr s několika muži a snažil se vyrovnat se svou homosexualitou. Jeho život se proměnil v cestu za spásou, kterou se snažil najít v rámci manželství a náboženské víry. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o homosexuálnom poetovi, čo fúzatých milencov striedal ako ponožky a medzitým ešte rozjímal nad svojou vierou v Boha. A taký poetický ten film aj zrobili. Interaguje tú poézia s epikou, celkový dojem je ale taký malátny až únavný. Problémom je tiež fokusácia na sexuálnu orientáciu. Sassoon bol známym pacifistom, zažil veci v I. svetovej vojne, potom tam boli aj tie náboženské veci, ktoré silno riešil, no film sa sústreďuje čisto na jeho pohlavný život a tanečky s inými homošmi. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Neni to snadno divatelny film.. Jde o skutecny pribeh , silne dramaticky zpracovany, o valecnem homosexualnim veteranovi, jeho poezie varovala pred hruzami valky. Ma to dokumentarni nadech a vizualizaci autorovy poezie. Je to citlive napsano a rezirovano, dobre zahrano. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (11)

  • V britské armádě se salutuje pouze tehdy, když má někdo na hlavě pokrývku hlavy. Přesto Siegfried Sassoon (Jack Lowden) i Wilfred Owen (Matthew Tennyson) při několika příležitostech salutují, i když nemají na hlavě čepici. (Johnny.ARN)
  • Siegfried Sassoon (Jack Lowden) a Wilfred Owen (Matthew Tennyson) jsou posláni do válečné nemocnice Criaiglockhart, psychiatrické léčebny pro léčbu důstojníků, kteří utrpěli šok. Ve filmu se však zdá, že pacienti jsou převážně ostatní hodnostáři, kteří do Criaiglockhartu nikdy posláni nebyli. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama