Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (640)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Máte sklep? A mohla bych ho vidět?" Kulový blesk osloví zejména svým originálním námětem a skvělou sestavou herců. Film nepolechtá vyloženě bránici, spíše je bizarní až absurdní. Stěhování je běžná věc, ale v tomto filmu jde takřka o "akci století", která vypadá na papíře bezchybně - jak už tomu ale bývá, realizace je druhá věc. Paní Ježková, její dotazy a "Máňa říkala" neměly chybu, Hrušínský je sázka na jistotu a Smoljakovy vynálezy byly vcelku zábavné. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tady se mi to bude věšet…“ Protože hasiči těžko dojedou na dvanáct míst najednou, může doktor Radosta aktivovat svou manažerskou noční můru. I když noční můru...já měl pocit, že si s rozepnutým kabátem ten stěhovací karusel náramně užívá.. Dnes už určitě kultovní komedie plná často citovaných hlášek, nenápadně vpašované lidskosti i trefných vnitřních monologů psychologa Knotka. Holt, když se rodina dusí, je potřeba přinést oběť.. ()

Reklama

vhojta 

všechny recenze uživatele

Vynikající Smoljak v roli spojky nám předkládá nostalgickou komedii s hlubokým podtextem. Dotýká se témat jako „čecháčství“, zvýrazňuje nesmysly komunistického režimu - směna bytů - a vše dokresluje neotřelými, dnes možná kultovními humornými scénami. Pohodlně se usaďte, na druhou kolej přijede osobní vlak z Vizovic, a navíc za čtyři minuty začne největší stěhovací akce všech dob. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Myšlenka filmu je OPRAVDU originální, vtipy neotřelé a smích vyvolávající, herci výteční, avšak příběh je místy nudný a ztrácí tempo (např. pohledy na domy, u Bílka v bytě). Ač te ju spousta herců z DJC (Divadlo Járy Cimrmana) k tomu Abrhám, Hrušínský a na režisérské stoličce Smoljak (a toho jako režiséra, herce i člověka velice uznávám), nemůžu hodnotit plným počtem, máme prostě lepší komedie (které se můžou chlubit lepším tempem, spádem a vůbec zajímavějším a propracovanějším příběhem). Možná kdyby se tehdy režie ujal pan Lipský... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem bláznivou komedii a la sedmdesátá léta a dostala jsem - bláznivou komedii a la sedmdesátá léta :) Snad to bude autorským duem Smoljak - Svěrák, možná to bude díky povedenému obsazení hlavních rolí a pravděpodobně to bude dobrým nápadem na filmový scénář. Nejspíš všechno dohromady :) Milada Ježková (paní Jechová) a její dotazy na nový byt byly kouzelné, uhlí přenášející a upachtěný Josef Abrhám se svou pragmatickou ženou tvořili dokonalý pár. Docela děsivý název mě hodně dlouho od filmu odpuzoval, ale po zhlédnutí musím říct, že strach nebyl na místě. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Knotek (Josef Abrhám) poté, co musel vynést uhlí ze sklepa, má v mnoha dalších filmových záběrech, i když je vykoupaný a převlečený, kolem očí černé linky. Není pravděpodobné, že by se točilo chronologicky, je to nejspíše jistá připomínka hornických krajů, kde takto horníci vypadali a tento nechtěný „makeup“ už nedokázali umýt. (sator)
  • Dr. Ječný (Zdeněk Svěrák) na schůzi v úvodu filmu uvádí své telefonní číslo pro případ, že by se nějaká starožitnost rozbila. Toto číslo je 280336. Když si číslo rozložíte, dostanete datum narození Zdeňka Svěráka – 28.03.1936. (contrastic)
  • V závěru filmu, když se objeví diagram s plánem výměny 24 bytů, je jedno z jmen stěhovaných Smoljak. Jde o odkaz na Ladislava Smoljaka, který je režisérem a scenáristou filmu a zároveň zde ztvárňuje postavu Ing. Severína. (sator)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama