Reklama

Reklama

Sex, lži a video

  • USA Sex, Lies, and Videotape (více)

Obsahy(1)

Komorní psychologické drama o svérázných vztazích mladé čtveřice a jedné kameře. Právníka, který má poměr se svou švagrovou, navštíví dávno ztracený přítel ze studií, jenž má kuriózního koníčka - natáčí ženy debatující o své sexualitě. V erotické komedii se nezvyklý vztah tří hlavních postav odhaluje s doutnající smyslností a kousavým humorem skrze sex, lži a video. James Spader si odnesl Cenu pro nejlepšího herce z Filmového festivalu v Cannes za svůj geniálně nenápadný a svůdný výkon v roli Grahama, dlouho ztraceného přítele ze studií, který se vrací zpátky do města a zásadně ovlivní životy sebestředného sukničkáře Johna, jeho andělské ženy Ann a její vyzývavé sestry Cynthie. Jeden po druhém jsou zataženi do Grahamova velmi "osobního projektu", který všechny vztahy navždy promění. (Cinemax)

(více)

Recenze (131)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý vzťahový film je založený predovšetkým na inteligentnom scenári, kvalitných hereckých výkonoch, všadeprítomnej kamere a neotrených režisérskych nápadoch. Námet je poňatý komorne, niektoré dejové línie ostávajú nedopovedané, opustené a napriek tomu to celku neškodí. Ak má film na konci viac otázok, ako odpovedí, ostáva dlho v hlave. Čo viac si môže začínajúci režisér priať? ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

O uhýbání před blízkostí fyzickou i duševní, o jejich technologických náhražkách – dávno před érou Facebooku a internetového porna, čili z dnešního pohledu málem vizionářsky –, o strachu z vlastního vlivu na okolí a o tom, že před ním a před sebou nejde utéct do žádné osobní splendid isolation, a v neposlední řadě o tom, že nejúčinnější afrodiziakum je opravdový zájem o druhého. Natočeno se skoro (intelektuálové prominou) bergmanovskou úsporností a kořeněno hořkým woodyallenovským humorem. Od chlapíka, kterého jsem dodnes znal jen jako autora prázdné bubliny jménem Traffic a vydařené oddechovky Dannyho parťáci, věru nečekaný zásah do živého. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než Steven Soderbergh získal Oskara a točil komerčně úspěšné snímky typu "Dannyho parťáků", natočil malý nezávislák s všeříkajícím názvem. Ano, v tomto snímku, jde opravdu o sex, lži a video, tedy konkrétně videokameru, na kterou kamarád hlavního hrdiny natáčí neznámé ženy, které mu vypráví o svých sexuálních zážitcích a skrytých perverzích. A samozřejmě vyjde najevo i spousta tajemství a to převážně ve chvíli, kdy vyzpovídá jeho manželku a její sestru, která je zároveň jeho milenkou. Jelikož se jedná o malý film s mizivým rozpočtem, stojí hlavně na hercích a v tomto případě, režisér chybu neudělal. Krásná Andie, podává svůj nejlepší výkon a i Spader, který mi nikdy neseděl, nebyl nikdy tak přesvědčivý jako zde. Výborný debut všestranného režiséra. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"On se mě přestal dotýkat dřív, než se mi to přestalo líbit." Mluvit o sexu je pro mě něco jako tančit o horolezectví. Já jsem totiž byl v předchozím životě patrně králík a některé reflexy mi zůstaly, takže raději konám a nemluvím. Nicméně ty rozhovory na kameru nakonec trošku nemravné byly, takže jako zkušený voyer a uchoyer proti tomu nakonec zase tak moc nemám. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Ukecaná cocotina s hrozným Gallagherom (ako sa doprdele mohol stať hercom?!) a na druhej strane nadpozemským čudákom Jamesom Spaderom, ktorý ma baví stále viac a viac. Nebavilo ma to, neoslnilo ma to, na druhej strane som nebol úplne unudený a nevrieskal som, nech to už skončí. Čo je koniec-koncov škoda, lebo mám radšej výborné a hrozné filmy, ako šedivý priemer. Viac nie. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 1989 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno