Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

Nach 

všechny recenze uživatele

Jonathan Hensleigh si jednou řekl, že by si také moc rád natočil svou vlastní Mzdu strachu. Akorát, že v ní bude méně toho strachu a více té akce. A speciální efekty vystřižené jak ze starého Blenderu a záporák jak v béčku z osmdesátých let. Dokonce i ten Liam Neeson tu vypadá, že se v tomto projektu ocitl náhodou, když mu někdo sliboval remake slavného filmu z padesátých let, aby na poslední chvíli zjistil, že to bude skoro projekt Asylum. Ty dvě slunce jsou s odřenýma ušima. Spíše už to tíhne k hvězdě jedné. 45% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pokud by se Ice Road nesla ve stejném duchu, v jakém začala, mohli jsme mít sice béčkovou, ale solidní dobrodružnou jízdu, při níž bychom zavzpomínali na legendární The Wages of Fear. Film však putuje do zmrzlých splašek ve chvíli, kdy je naprosto jednoduchá a úderná zápletka přibarvena vedlejšími linkami v podobě pojistného podvodu, zradou ve vlastních řadách či sabotáží celé operace. Tím Hensleigh celý koncept úplně zazdil a potopil nejen návěs s vrtnou hlavicí, ale i důstojnost celého filmu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Za Vánoční prémie udělám pro firmu cokoliv!" Pokud divák vypne mozek, tak má poměrně slušnou šanci si tuhle záležitost s Neesonem užít. Mě se to docela povedlo. V Ledové silnici (kdo tomu zase dal tak stupidní název) se stále něco děje a našeho hrdinu nedokáže zastavit ani nepřiznaný firemní terminátor. Náklad doručen, horníci zachráněni, šéfové dolu doufám potrestání. Škoda jen toho sympatického bráchy :( Ten umírat určitě neměl. Ale jinak jsem si tohle béčko užil. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liam and the Mechanic si jedou pro svou Mzdu strachu (nestabilní most included). Jenže chybí Tangerine Dream a Hensleigh není Friedkin. Když záporák vyjede na sněžném skútru na hřeben hory, jen aby seslal lavinu, chybí i soudnost a já u aktivit staré irské prdele často přemítal, kdo je na tom, co se retardace týká, mezi sourozenci hůř. Tohle začíná vypadat na pozvánku do klubu Bruce Willise.. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Neeson, jakožto akční jistota posledních let vytahuje další rutinní jízdu (brát doslovně). Samotnej námět mě docela překvapil, o něčem takovém, jako jízdy kamionem přes led jsem neměl ani páru, a i sem tvůrce podezíral, jestli si to náhodou celé nevycucali z prstu, ale kdo ví, Kanada je Kanada... Film stlačuje od začátku do konce penál až na podlahu, a hlavně první polovina je až skoro výborná, a velmi nápaditá. Ne že by se scénáristi nějak překonávali, ale v podstatě přesně ví, co divák chce, a to mu servírují v atraktivním zimním prostředí a nápaditém kamioňáckem prostředí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)

Reklama

Reklama