Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (594)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spíš než hra s detektivním žánrem to je tentokrát především hra s divákem samotným prostřednictvím postupného dávkování informací, změny perspektiv, nechronologického vyprávění atd. Johnson jakožto vypravěč má prostě řemeslo pevně v rukách a hraje si... hraje si hodně zábavně, hraje si s perfektními herci, hraje si hodně s mizanscénou, s odkazy, se satirou na současný svět plný influencerů, politikaření a překroucení reality. Do toho navíc ještě ten futuretro nádech starých bondovek...no prostě vymazlená záležitost, která nestačila ani na minutu nudit. Jiné než první díl, ale to neznamená, že i horší. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nesympatická parta vyrazila na vymyšlený ostrov. Pár záběrů z přístavu na ostrově Spetses pro nalákání naivních řeckých fanoušků, zbytek se odehrává kdesi v ateliérech. Zhodnotili jsme to tak, že z Edwarda Nortona se stal dědek, a taky už chápu, proč Craig už nemůže hrát Bonda. Mimořádně sešel. Nedokoukáno, protože je to hrozná snobárna a kokotina. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stylová whodunit mystery žánrovka, která je o řád lepší než ty nekoukatelné číčoviny s Poirotem. První díl jsem v kině prospal, takže mě příliš nezaujal a tohle bylo o něco zábavnější, ale pořád to není vyloženě můj cup of tea. Rian Johnson si 4 hvězdu ode mě zkrátka nezaslouží nikdy. Nejvíce se mi líbilo atraktivní prostředí samotného ostrova, které na pohled vypadá hezky, je to celé přepychové a luxusní a to já můžu. Z herců opět vládne Daniel Craig a sympatická je i Janelle Monáe, pro kterou mám slabost. Od Bautisty jsem čekal humornou vložku, to se bohužel nestalo a Edward Norton neurazí- nenadchne. Je to hezky natočené, dobře zahrané a samotné mysterium se jeví inteligentně, byť tentokrát mi to přišlo až moc průhledné a očividné ( v koncovce byl první díl údernější). Vtipné mi to moc nepřišlo, nenachází se tu žádné gagy a stopáž 140 minut je zbytečně moc, vzhledem k tomu, že se jedná jen o konverzačku. Přežil jsem to bez větších útrap, což se vzhledem k žánru cení. Není nad Korejské a Severské detektivky. 65% ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Sakra, proč tohle nešlo i do českejch kin? Rian Johnson se svojí detektivkou Knives Out potvrdil, ze je zatraceně dobrej režisér i vypravěč v jednom a dokáže mnohem víc než jen ničit Star Wars fanouškům jejich dětství. První pozitivum vidím v tom, že i když se jedná o pokračování, nemusíte nutně Knives Out vidět nebo dokonce znát. Klidně se na filmy můžete podívat i v opačném pořadí a o nic nepřijdete. Daniel Craig se opět chopil nejlepšího detektiva současnosti Benoita Blanca, který se opět dostává do centra dění, kdy je spolu s dalšími lidmi pozván na soukromí ostrov miliardáře Edwarda Northona. Důvod? Odhalit kdo ho zavraždí. Samozřejmě nebudu z příběhu víc prozrazovat, ale film má opět hodně zvratů, originální nelineární vyprávěcí styl, suprový soundtrack a hvězdné obsazení. Daniel Craig jako Benoit Blanc mi v tomhle filmu přišel se svýma manýrama ještě víc jako Columbo než v Knives Out, kdy se navenek tváří trochu jako pitomec, ale když přijde na věc, je zřejmé, že se jedná o nejchytřejšího člověka v místnosti. Jinak prostředí soukromé vily na pustém ostrově pro mě měla lepší atmosféru než to staré panství z předchozího dílu, ale to je asi věc názorů. 9/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Okouzlení z prvního dílu je pryč, přesto se jedná o dobrou zábavu a hru s divákem, když přežijete dost dlouhý úvod, kde jste vhozeni mezi bandu nesympatických postav v těžko uvěřitelné situaci. Vše se ale svým způsobem vysvětlí a každá podivnost má svůj účel. Z osazenstva mě nejvíc pobavila Kate Hudson, jejíž hlášky hloupé pipiny jsou opravdu vtipné. V oddělení ženského půvabu vládne ta mladá kost. 70% ()

Galerie (347)

Zajímavosti (29)

  • Film sa natáčal v Grécku a Belehrade (Srbsko) od 28. júna do 13. septembra 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama