Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (589)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stylová whodunit mystery žánrovka, která je o řád lepší než ty nekoukatelné číčoviny s Poirotem. První díl jsem v kině prospal, takže mě příliš nezaujal a tohle bylo o něco zábavnější, ale pořád to není vyloženě můj cup of tea. Rian Johnson si 4 hvězdu ode mě zkrátka nezaslouží nikdy. Nejvíce se mi líbilo atraktivní prostředí samotného ostrova, které na pohled vypadá hezky, je to celé přepychové a luxusní a to já můžu. Z herců opět vládne Daniel Craig a sympatická je i Janelle Monáe, pro kterou mám slabost. Od Bautisty jsem čekal humornou vložku, to se bohužel nestalo a Edward Norton neurazí- nenadchne. Je to hezky natočené, dobře zahrané a samotné mysterium se jeví inteligentně, byť tentokrát mi to přišlo až moc průhledné a očividné ( v koncovce byl první díl údernější). Vtipné mi to moc nepřišlo, nenachází se tu žádné gagy a stopáž 140 minut je zbytečně moc, vzhledem k tomu, že se jedná jen o konverzačku. Přežil jsem to bez větších útrap, což se vzhledem k žánru cení. Není nad Korejské a Severské detektivky. 65% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nesympatická parta vyrazila na vymyšlený ostrov. Pár záběrů z přístavu na ostrově Spetses pro nalákání naivních řeckých fanoušků, zbytek se odehrává kdesi v ateliérech. Zhodnotili jsme to tak, že z Edwarda Nortona se stal dědek, a taky už chápu, proč Craig už nemůže hrát Bonda. Mimořádně sešel. Nedokoukáno, protože je to hrozná snobárna a kokotina. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zábavné! Rian Johnson opět potvrzuje svoje kvality, radost z podrazů na diváka a vizuální cit, který prochází všemi jeho filmy. Glass Onion působí trochu jako reflexe současného světa, ale snaží se jít i trochu dál a hlavně v závěru příjemně překvapí rozuzlením. Technicky i produkčně jde o jednoznačně film pro kino a jeho vysílání na Netflixu je jen otázkou exkluzivity a strká v podstatě všechny filmy tohoto amerického streamovacího kolosu do kapsy. Jako u ostatní produkce je však cítit, že Netflix postrádá určitý tlak tradičního studia a autoři mají možná až příliš volné ruce v látce i obsahu. Uvidíme, co třetí část, já se rozhodně těším. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(spoilery) Jestli jsem tomu rozuměl dobře, detektiv Benoit Blanc byl z Covidu tak trochu v prdeli a případ fakticky vyřešila učitelka ze základky, protože se zlískala kombuchou a hodila těkavou látku do ohně aniž by věděla, jeslti to nezabije všechny v místnosti. A mezitím detektiv, který ji do toho vmanipuloval, kouřil doutník v bezpečné vzdálenosti na pláži. Ok. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

8+/10. Rian Johnson to dokázal. Po tom, čo nakrútil jediný dobrý diel novej ságy Star Wars, sa mu podarilo nakrútiť aj dobrý Netflix film. Mám vlastne len dve výčitky: po prvé mohlo to byť kratšie (stačilo osekať dlhočiznú expozíciu) a po druhé na Knives Out skvelo fungovala tá klasická komornosť, príbeh o sci-fi pohonnej hmote a podobne sci-fi vile tomu uberá trochu čara (naopak by som chcel vidieť viac z bytu Benoita Blanca!). Odhliadnuc od toho je to opäť bravúrne zrežirovaná, zahraná i napísaná žánrovka, kde sa Rian Johnson hrá s rôznymi vrstvami príbehu (ako s tou titulnou cibuľou). ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • V baru Glass Onion můžeme za Andi (Janelle Monáe) vidět reklamu na českou značku piva Pilsner Urquell. (Dak_02)
  • Craig prezradil, že Bautista bol úplne iný, ako pri nakrúcaní Spectre (2015): "Pri nakrúcaní Bonda sa nezdal byť najšťastnejším človekom, tentokrát to bol úplný opak. Bol jednoducho veľmi zábavný a vždy sa usmieval, bol šťastný a oveľa viac komunikoval." (Arsenal83)
  • Účast Ethana Hawkea (Efektivní muž) nebyla předem naplánovaná, ale Hawke byl náhodou poblíž v Budapešti při natáčení seriálu Moon Knight (od r. 2022) a přijel na jeden den do Řecka, aby natočil svou scénu. (alook)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama