Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (589)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pred spustením som si uvedomil ako dlho musí človek listovať a hrabať na Netflixe , kým nájde niečo čo stojí za ten strávený čas. Pokračovanie nesklamalo, ale predsa len je to o niečo slabšie ako prvý film. Tento sa až moc snaží diváka ohúriť, rozosmiať a zamotať hlavu. Väčšinou sa to darí a veľkú zásluhu na tom má dobré obsadenie. Účasti E. Nortona som sa veľmi potešil, pretože môj kedysi veľmi obľúbený herec za posledných 10 rokov akoby ani neexistoval. Dobré obsadenie drží film aj v slabších momentoch a keď sa vám bude zdať že je to nejaké až moc záhadné a prekombinované, tak vás poteším, že v závere bude všetko úplne jasné. Chudák Mona Lisa...70%. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl se mi více než líbil, tak tenhle selhal hned na několika frontách. Zásadní problém mám s krajně debilním scénářem, který v sobě neskrývá jediné zrnko zajímavosti. Děj je nesnesitelná píčovina a je obrovský omyl, že něco takového bylo vůbec vypuštěno do světa. Postavy jsou napsané tak neuvěřitelně nezajímavým způsobem, že jsem měl obrovský problém tuhle píčovinu vůbec dokoukat. Bavil mě vyloženě jen Daniel Craig se svým luxusním přízvukem. Nikdo další mi nepřišel ani mikroskopicky zajímavý. Jedna nudnější postava než druhá. Stopáž byla zbytečně krajně přepálená. Tenhle blábol by se hravě vešel do 90 minut a každý divák by byl spokojenější. Totální ztráta času. Zejména první polovina je zcela nesnesitelná a věřím, že se přes ni spousta diváků vůbec nedostane. [10 %] ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spíš než hra s detektivním žánrem to je tentokrát především hra s divákem samotným prostřednictvím postupného dávkování informací, změny perspektiv, nechronologického vyprávění atd. Johnson jakožto vypravěč má prostě řemeslo pevně v rukách a hraje si... hraje si hodně zábavně, hraje si s perfektními herci, hraje si hodně s mizanscénou, s odkazy, se satirou na současný svět plný influencerů, politikaření a překroucení reality. Do toho navíc ještě ten futuretro nádech starých bondovek...no prostě vymazlená záležitost, která nestačila ani na minutu nudit. Jiné než první díl, ale to neznamená, že i horší. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Přestože mi byl film celkově sympatický, příjemně se mi na něj koukalo a od samého začátku jsem se do něj "zažrala", po rozmotání zápletky jsem trochu neuspokojená. Nevadí mi ani tolik, že charaktery byly trochu plošší, že tam ta původní atmosféra nebyla, a že to ani herecky nebyl bůhvíjaký koncert. Zklamáním pro mě bylo spíš zakončení... po jedničce jsem si představovala prostě něco fikanějšího. 3,5* ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zabíjení zvesela a hravě jak když si hrají děti na pískovišti. Rian Johnson dostal to nejdražší pískoviště a ty nejlepší hračky, tak si s nimi blbne s nezměrnou razancí, a je to všechno přehnaně jen jako, ale to ho vůbec nezajímá, hlavně že je zábava. A faktem je že mě to opravdu baví víc než ty smrtelně vážně se tvářící filmy z konkurenční detektivní série Kennetha Branagha, i když tady není tak slavná předloha. Nebo možná právě proto? ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Účast Ethana Hawkea (Efektivní muž) nebyla předem naplánovaná, ale Hawke byl náhodou poblíž v Budapešti při natáčení seriálu Moon Knight (od r. 2022) a přijel na jeden den do Řecka, aby natočil svou scénu. (alook)
  • 6. října 2022 Netflix oznámil, že uzavřel dohodu o uvedení tohoto filmu na týden do kin, počínaje 23. listopadem. Film byl uveden do přibližně 600 kin v USA a zahraničí. Jedná se o první film od Netflixu, který byl uveden do 3 distributorských sítí kin – AMC, Regal a Cinemark. (Updated_Cake)
  • Bautista bol očarený hereckými výkonmi svojich kolegov: "Všetci boli tak dobre obsadení. Pracoval som s niekoľkými mojimi kolegami a bol som očarený ich výkonmi a tým, ako dobre sa adaptovali na tieto postavy." Bautista tiež poznamenal, že postavy sú „výraznejšie“ ako tie v Na nože (2019) a že aj pokračovanie je lepšie ako jeho predchodca. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama