Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (589)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po prvnim dilu jsem mel ocekavani vcelku nizky, ale tohle je jak kdyby si vzal Johnson vsechny pripominky k srdci a natocil pecku. Od zacatku do konce nalestena stylova jizda, i kdyz se vlastne porad jedna o konverzacku, tak se furt neco deje, svizne to odsejpa a za chvilku je konec. Nechybi samozrejme radne zamotana zapletka, ktera ale misty pusobi trochu pritazena za vlasy a uprimne scenar tu je asi nejslabsi clanek. Naproti tomu dialogy jsou naprosto perfektni, skvelej mix komedie a napeti. No a samozrejme herci, opet super sestava, jen teda Craig, Norton i Bautista vypadaj dost sesle. Za me pecka, na kterou se da v pohode kouknout znovu, i kdyz znate rozlusteni. Naprosto suverenich 5*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nesympatická parta vyrazila na vymyšlený ostrov. Pár záběrů z přístavu na ostrově Spetses pro nalákání naivních řeckých fanoušků, zbytek se odehrává kdesi v ateliérech. Zhodnotili jsme to tak, že z Edwarda Nortona se stal dědek, a taky už chápu, proč Craig už nemůže hrát Bonda. Mimořádně sešel. Nedokoukáno, protože je to hrozná snobárna a kokotina. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson má po pouhých třech letech na kontě další uspokojivou komediální detektivku plnou zvratů, se zcela novou lokací a pouze jednou opakující se postavou. Líbí se mi, jak se ve filmu prolnuly známé aspekty z jedničky s novými nápady a zvraty. Film je skvěle vybalancovaný a dá vám to, co byste od takového filmu chtěli a očekávali. Zároveň vás udržuje v napětí díky nepředvídatelné struktuře děje a několika zvratům rozprostřeným po celém filmu, které vždy zabrání tomu, aby vše působilo vyčpěle. Bohužel nemám pocit, že by se o ději dalo něco pořádně říct. Většina informací by prozradila příliš mnoho. Je tu počáteční příslib tajemství a odehrává se na poměrně odlehlém ostrově. Zhruba od 45. minuty se děje strukturálně/vypravěčsky cokoliv. První „Na nože“ dělal něco podobného, ale způsob, jakým je to provedeno zde, má k odvozenosti daleko. Také mi připadá jako spoiler říkat, kdo v obsazení exceluje, protože byste nechtěli vědět, kdo nakonec v takovéto detektivce s velkým hereckým ansámblem nejvíc vynikne. Všichni byli dobří, ale Daniel Craig a další dva členové obsazení vynikali - upřímně řečeno, i kdybych řekl, kdo jsou ti dva, znamenalo by to naznačit jejich roli v příběhu, a to bych prostě nechtěl. Je to poměrně dlouhý film, ale většinou zůstává poutavý. Jeden aspekt příběhu týkající se motivace a úhlu pohledu jedné postavy nebyl na konci úplně vysvětlen, což trochu zkazilo jinak skvělý závěr. Nenazval bych to dírou v ději, ale pokud jsem něco nepřehlédl, přišlo mi, že to mohlo být nedopatření. Přesto, když toho na filmu tolik funguje, je těžké se příliš pozastavovat nad poměrně drobnými problémy, což je nakonec i můj pocit z tohoto filmu. /80%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig to táhne dobře, postavu detektiva má ušitou na tělo a užívá si ji pro maximální potěšení diváka. Super jsou taky kostýmy a interiéry a exteriéry dějiště jeho druhého “Knives Out” dobrodružství. Ostatní postavy vzbuzují divákův zájem rozkrýt jejich tajemství a hlavně odhalit jejich skutečný vztah s hostitelem, miliardářem Edwardem Nortonem. Ale rozuzlení není nijak překvapující či chytré. A film se s ním stává pouze příjemnou, pestrobarevnou oddechovku s vytříbeným stylem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vítejte, parto. Nedáte si pŕed vraždou koktejl?" Já bych si s dovolením dal. Rád totiž poválím na jazýčku něco chutnýho, když se dobře bavím. A tohle mě bavilo, i když to mělo do rafinovaný detektivky dost daleko. Jenže když strejda Google praví, že nejlepším světovým detektivem je Benoit Blanc, tak si to s ním užijme. Narušujme, vydělávejme, vražděme i objasňujme. A bavme se. Mě nejvíc bavil internetovej bojovník za práva mužů Duke, skvěle se mi dívalo na Whisky a vtípek se Serenou byl skvělej. Takže za mě to byl fajn nenáročnej filmovej  večer. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Scenárista a režisér Rian Johnson přirovnal svoji práci na této sérii k tomu, co kdysi dělala Agatha Christie se svými knihami: „Pokaždé děláme něco nového a vzrušujícího.“ (Updated_Cake)
  • Keď sa Daniel Craig vracal do svojej roly, úplne zabudol svoj melasový južanský prízvuk z jednotky. Craig prezradil, že dokonca tri mesiace spolupracoval s logopédom, aby získal prízvuk späť. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama